Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

8 Resultaten

Sorteren op
Boek

Het sleutelbeengebaar

Hilde Van Cauteren (Auteur)

Botan werkt in een robotfabriek. Hij doet zich voor als zorgrobot om niet als illegaal het land uitgezet te worden. Zo komt hij terecht bij de gehandicapte Yuki, die hij moet verzorgen. Maar als ook zij haar rechten dreigt kwijt te raken, komt hij opnieuw in de problemen. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

De pigmentroute

Hilde Van Cauteren (Auteur)

Cobi (14, ik-figuur) is de jongste telg van een cartografenfamilie. Als er pigmentvlekken met een route op haar voeten verschijnen, besluit ze de route te volgen. Onderweg ontmoet ze vluchtelingen die onbetrouwbare kaarten hebben. Waar komen die vandaan? Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Niet beschikbaar
Boek

De nachtspelers : mensen willen bedrogen worden

Hilde Van Cauteren (Auteur)

Slagersdochter Etta en kleermakershulp Matheo (beide 17, ik-figuur) kunnen de dromen van mensen sturen. De organisator van een wereldtentoonstelling van 1900 wil hun speciale gave gebruiken. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het naveltheater

Hilde Van Cauteren (Auteur)

Amelie en Gaston zijn een tweeling en letterlijk onafscheidelijk. Ze verloren hun moeder bij hun geboorte, maar groeien niettemin op in het warme nest dat het toneelhuis van hun vader en zijn bewoners voor hen vormt. Wanneer de stad bezet wordt verandert alles.

Boek

Lopen op los zand : gedichten om kanker neer te schrijven

Daniel Billiet (Auteur), Erwin Steyaert (Auteur), Hilde Van Cauteren (Auteur), Hilde Pinnoo (Auteur), Ann Van Dessel (Auteur), Jean-Jacques Cassiman (Inleider)

Bundel gedichten van verschillende dichters over de beleving en verwerking van kanker.

Genre
Uitgever

P (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een kier in het rumoer : handleiding voor het betrappen van stilte

Daniel Billiet (Auteur), Erwin Steyaert (Auteur), Hilde Van Cauteren (Auteur), Ann Van Dessel (Auteur)

Dichtbundel van een dichterscollectief van vier dichters dat als doel heeft te ontsnappen aan het dagelijks rumoer.

Genre
Uitgever

P (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

4321 vragen aan 123 kunstenaars : Hilde Van Canneyt interviewt kunstenaars uit België en Nederland

Hilde Van Canneyt (Interviewer), Jan Hoet (Geïnterviewde), Philippe Van Cauteren (Geïnterviewde), Willem Elias (Geïnterviewde), Zoro Feigl (Geïnterviewde), Yves Velter (Geïnterviewde), Ysbrant (Geïnterviewde), William Pars Graatsma (Geïnterviewde)

De interviews van Hilde Van Canneyt zijn voor kunstenaars een uitdagende zelfbevraging. Het zijn eerlijke woord-portretten die vaak letterlijk de taal van de gesprekspartner weergeven. Zo krijgt de lezer een unieke inkijk in het atelier en het hoofd van de kunstenaar. Wat speelt er zich af achter het gordijn van het atelier en het beeldend kunstgebeuren? Wat gebeurt er tussen de eerste gedachtekronkel en het afgewerkt kunstproduct? Hoe moet je als kunstenaar alle elementen die in jouw geest borrelen, omzetten in een kunstwerk dat je kwetsbaar maakt, maar tegelijkertijd de kijker moet beroeren? Dat is Hilde's vraagstelling: waarom sluit iemand zich op om te communiceren via een creatie? Hoe om te gaan met de fictieve wereld van het kunstwerk tegenover de niet altijd even mooie realiteit? Want kunst maken is sowieso een (langdurig) proces, dat zich al dan niet in het atelier afspeelt. Helaas zie je als kijker meestal 'slechts' het eindresultaat, terwijl 'de weg er naartoe' even boeiend of zelfs boeiender is.

Uitgever

Ludion (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar