Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

254 Resultaten

Sorteren op
Boek

Pim en het pinda-kanon

Tjibbe Veldkamp (Auteur), Kees de Boer (Illustrator)

Pim woont bij zijn valse stiefoom Stef. Hij moet de hele dag pinda's pellen. Stiefoom Stef beschiet hem vaak met zijn pinda-kanon. Pim heeft er genoeg van. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Klara en de zon : roman

Kazuo Ishiguro (Auteur), Peter Bergsma (Vertaler)

In een toekomstige wereld probeert een op zonne-energie werkende 'kunstmatige vriendin' een ziek meisje te redden, waarbij ze haar plichtsbesef ver doorvoert en de wereld om haar heen niet altijd goed interpreteert.

Boek

De robot doet raar

Jozua Douglas (Auteur), Lars Deltrap (Illustrator)

Kas, Mik en Sam maken een robot. Die kan mooi hun rommel opruimen. Maar bij Kas thuis gaat het mis. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2015)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Jinxed

Amy McCulloch (Auteur), Angelique Verheijen (Vertaler)

Lacey wil later gaan werken bij het bedrijf dat de baku heeft uitgevonden: een smartphone in de vorm van een robothuisdier. Als ze een kapotte baku vindt en deze repareert, zet ze haar leven op zijn kop. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever
Taal
Serie

Jinxed (1)

Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Franky

Leo Timmers (Auteur)

Sam weet zeker dat op verre planeten robots wonen, maar niemand gelooft hem. Hij besluit er zelf eentje te bouwen. Dan landt in de tuin een ruimteschip met precies zulke robots. Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Het boomhuis in het bos

TJ Klune (Auteur), Anneke Bok (Vertaler)

De drie robots Giovanni, Ratched en Rambo vormen samen met Victor, een mens, een gezin. Ze leven verborgen en veilig in het bos. Dan komt er een duister geheim van Giovanni naar boven en moet het gezin bepalen hoe ver ze gaan om degene van wie ze houden te beschermen.

Boek

Het sleutelbeengebaar

Hilde Van Cauteren (Auteur)

Botan werkt in een robotfabriek. Hij doet zich voor als zorgrobot om niet als illegaal het land uitgezet te worden. Zo komt hij terecht bij de gehandicapte Yuki, die hij moet verzorgen. Maar als ook zij haar rechten dreigt kwijt te raken, komt hij opnieuw in de problemen. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Robot op hol!

Marcel van Driel (Auteur), Mark Janssen (Illustrator)

Rapp en zijn robotbroer Rob vergroten stiekem het kleine robotje dat hun moeder heeft uitgevonden. Als de Grote Vrolijke Robot levensgroot is, blijkt er een gemene kloon van hun moeder aan boord te zijn. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Robot Rikko knapt het op!

Jan Paul Schutten (Auteur), Heleen Brulot (Illustrator)

Oom Diederik is uitvinder. Hij heeft robot Rikko gemaakt. Rikko doet heel precies wat je wilt. Maar soms gaat het mis. Ballonstrip voor lezers op AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar

Uitgever

Zwijsen (2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Botje

Janneke Schotveld (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Het lijkt een saaie vakantie te worden voor Bibi. Maar dan wordt er een robot bezorgd: Botje. Bibi moet voor Botje zorgen, want Botje is in gevaar. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Serie

Botje (1)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mijn broer de robot

James Patterson (Auteur), Chris Grabenstein (Auteur), Juliana Neufeld (Illustrator), Machteld Kruijssen (Vertaler)

Als Sams uitvindermoeder een robot programmeert die voortaan met Sam (ik-figuur) mee gaat, wordt zijn leven op school nog verschrikkelijker. De robot is een supernerd die doet alsof hij Sams broer is. Of heeft het met Sams zieke zusje te maken? Met veel zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever

Clavis (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Condor

Walter Baele (Auteur), Erwin Claes (Auteur)

De vaders van Lisa en Simon werken bij de Condor-autofabriek. Bij een inbraak wordt een prototype gestolen. Tegelijkertijd duikt op de school van Lisa en Simon een zekere Ben op. Ben blijkt een robot te zijn. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Clavis (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bevrijd

Amy Mcculloch (Auteur), Niels van Eekelen (Vertaler)

Het grote ICT-bedrijf Moncha heeft een nieuwe update voor robots. Maar Lacey, gewaarschuwd door haar eigen robot Jinx, kent de kwalijke gevolgen daarvan voor de eigenaars. Samen met haar vrienden probeert ze de duistere plannen van Moncha te voorkomen. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

HarperCollins (2020)

Taal
Serie

Jinxed (2)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het verdwenen geluid!

Marcel Van Driel (Auteur), Mark Janssen ()

Rapp en zijn robotbroer Rob maken vaak veel herrie. Daarom heeft Rapps moeder een Geluid Weg Straler uitgevonden. Op een dag is de GWS verdwenen. Dan wordt er heel stilletjes een juweel uit het museum gestolen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Hart van staal

Simon van der Geest (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator)

Ravi (12) worstelt met het verbod op muziekinstrumenten op het eiland waar hij woont. Op een nacht merkt hij dat er iets vreemds aan de hand is met zijn ouders. Samen met zijn vriendin Zina komt hij tot de ontdekking dat hun ouders geen mensen zijn, maar robots… Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De wilde robot

Peter Brown (Auteur), Annelies Jorna (Vertaler)

Robot Roz belandt na een schipbreuk op een onbewoond eiland. Roz leert hoe ze zich kan redden in de wildernis en leert de verschillende seizoenen kennen. Maar de makers van Roz van het vasteland willen haar wel terug. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Geheim agent Max

Manon Sikkel (Auteur), Katrien Holland (Illustrator)

Geheim agent oma en Faisel zijn op een geheime missie. Daarom verzorgt Max het tuintje van Faisel, waar hij robot Gember onmoet. Gember is Faisels nieuwste uitvinding, die nog niet helemaal goed werkt. Dan wordt Gember ontvoerd. Max moet Gember terugvinden, voor het misgaat. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff (copyright 2021)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Botje en de zeven schroefjes

Janneke Schotveld (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Uitvinder Appie heeft een ongeluk gehad. Nu is hij zijn geheugen kwijt. Botje logeert daarom bij Bibi. Maar dan wordt Botje erg ziek. Kan Appie haar wel beter maken? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever
Taal
Serie

Botje (2)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Tobor

Guido Van Genechten (Auteur)

Ben speelt graag met zijn knuffels. Die doen altijd precies wat hij wil. Voor zijn verjaardag krijgt Ben een pratende robot. Vanaf die dag bepaalt Tobor wat er gedaan wordt. En daar krijgt Ben al gauw genoeg van. Oblong prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zora en Mira

Anja Cocquyt (Auteur), Pieter Fannes (Illustrator)

Mira is autistisch. Ze begrijpt mensen niet zo goed. De buurman maakt voor haar een zorgrobot, Zora, die haar gaat helpen. Vanaf ca. 9 jaar.