Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

376 Resultaten

Sorteren op
Boek

Vaslav : roman

Arthur Japin (Auteur)

Op het hoogtepunt van zijn roem staakt de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski zijn optreden, richt zich tot zijn publiek en zegt: `Nu is het kleine paardje moe'. De rest van zijn leven brengt hij door zonder te dansen en zonder te spreken. Hoe komt iemand tot zo'n beslissing en wat betekent dit voor de mensen om hem heen, zijn voormalige geliefde, zijn vrouw en dochtertje, en hun bedienden?

Boek

Billy Elliot

Melvin Burgess (Auteur), Lee Hall (Scenarist)

Billy wil balletdanser worden, maar zijn broer en vader die in de mijnen werken, zien dat niet zitten.

Boek

Plectrude

Amélie Nothomb (Auteur)

Een weesmeisje ervaart bij haar hoop op een carrière als ballerina de wispelturigheid van het leven.

Uitgever

Manteau (2003)

Taal
Doelgroep
Boek

Truth or dance

Chinouk Thijssen (Auteur)

India (ik-figuur), Lisa, Nikki en Zoë worden toegevoegd aan de chatgroep Truth or Dance. Eerst denken ze dat het een opdracht is voor de balletschool waar ze in zitten. Maar is de chat wel zo onschuldig? Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Clavis (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Boek

De kleine ballerina

Patrick Modiano (Auteur), Jean-Jacques Sempé (Illustrator), Marijke Arijs (Vertaler)

Catherine (ik-figuur) woont in New York, waar ze een dansschool leidt. Ze denkt terug aan de tijd dat ze als klein meisje met haar vader in Parijs woonde. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Querido (2015)

Taal
Doelgroep
Boek

Grote Anna leert dansen

Kathleen Amant (Auteur)

Anna gaat naar balletles. Ze leert er hoe ze een rechte rug kan maken en hoe ze sierlijk kan stappen. Ook de vijf balletposities herhalen ze elke les. Na enkele maanden oefenen, mag haar balletklasje optreden voor alle ouders.

Uitgever

Clavis (2020)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Boek

Break a leg

Chinouk Thijssen (Auteur)

Na een woelig jaar mag India (ik-persoon) gelukkig toch naar de vervolgopleiding van de balletschool. Ze woont nu op kamers, samen met haar drie dansvriendinnen. Ze hoopt dat haar stalker haar nu met rust laat, maar al snel beginnen de bedreigingen opnieuw. Het wordt steeds gevaarlijker in de chatgroep Truth or Dance. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Clavis (© 2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Boek

Isabella gaat naar het ballet

Harriet Muncaster (Auteur), Katleen Olaerts (Vertaler)

Vampierfee Isabella Maan (ik-figuur) gaat met school naar een balletvoorstelling van haar grote idool Tatiana Tutu. Maar dan raakt ze haar levende knuffel kwijt! Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Blloan junior (2017)

Taal
Serie
Doelgroep
Boek

Lizzy wil dansen

Brigitte Minne (Auteur), Kasing Lung (Illustrator)

Als konijntje Lizzy op de balletschool poezen en katers ziet dansen, wil ze nog maar een ding. Maar iedereen zegt dat konijnen niet kunnen dansen. Lizzy gelooft er niets van. Prentenboek met paginagrote illustraties in frisse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Boek

Tiny pretty things

Sona Charaipotra (Auteur), Dhonielle Clayton (Auteur), Elsbeth Witt (Vertaler)

Gigi, June en Bette (afwisselend ik-persoon) zitten samen op een elitaire balletschool in Manhattan. Als Bette haar droomrol niet krijgt, zint ze op wraak. Onschuldige nieuweling Gigi merkt dat de hoofdrol krijgen haar niet populairder maakt. En perfectionistische June probeert wanhopig om ook in de spotlights te komen. Verfilmd als Netflix-serie. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Blossom Books (© 2020)

Taal
Serie
Doelgroep
Boek

Verbaas me

Maggie Shipstead (Auteur), Saskia van der Lingen (Vertaler)

Joan, een jonge Amerikaanse ballerina, helpt in 1975 Arslan Roesakov, de ster van het Russische Kirovballet, over te lopen naar het Westen. Er volgt een korte doch vurige liefdesaffaire. Als Joan beseft dat ze qua talent niet eens in de schaduw van haar minnaar kan staan, verlaat ze haar balletgezelschap en sticht ze met haar jeugdvriend Jacob een gezin. Ze verhuizen naar Californië, waar Joan balletles gaat geven. Haar zoon Harry blijkt een uitzonderlijk talent en hij krijgt een aanstelling bij Joans vroegere gezelschap in New York. Op dat toneel monden de gebeurtenissen langzaam maar zeker uit in een hartverscheurende, maar onvermijdelijke ontknoping.

Genre
Uitgever

De Bezige Bij (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Boek

Dans!

Mireille Geus (Auteur), Marc Suvaal (Illustrator)

Maxime is gek op ballet. Haar vader is een beroemde Russische balletdanser. Als ze auditie mag doen bij een beroemde balletopleiding, besluit ze samen met haar moeder om het niet aan haar vader te vertellen. Want wat als ze niet wordt aangenomen... Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (© 2018)

Taal
Doelgroep
Boek

Pip wil dansen

Vivian den Hollander (Auteur), Saskia Halfmouw (Illustrator)

Pip wil op ballet. Maar mama vindt haar te wild. Daarom moet ze op voetbal. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Boek

Vijf prima ballerina's

Thea Stilton (Auteur), Sabrina Ariganello (Illustrator), Michela Frare (Illustrator), Daniela Geremia (Illustrator), Pauline Akkerhuis (Vertaler)

Een internationale balletwedstrijd biedt de Thea Sisters de perfecte kans om de droom van iedere aanstormende ballerina te verwezenlijken: een heus optreden op de planken van het wereldberoemde Scala Theater in Milaan! De vijf vriendinnen schrijven zich natuurlijk meteen in voor deze wedstrijd, maar er is er maar een die kan winnen. Alsof dat nog niet spannend genoeg is, blijkt al snel dat er iemand is die een vals spelletje speelt om er met de eerste plaats vandoor te kunnen gaan.

Uitgever
Taal
Serie
Doelgroep
Boek

Ze noemden me duivelskind

Michaela DePrince (Auteur), Elaine DePrince (Auteur), Monique Eggermont (Vertaler)

Verhaal van de in Sierra Leone in erbarmelijke omstandigheden opgegroeide Mabinty Bangura die na haar adoptie door een Amerikaans echtpaar en ondanks racisme en vooroordelen zich als Michaela DePrince een plaats in de balletwereld verovert.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Boek

De vuurvogel

Igor Stravinski (Componist), Bette Westera (Auteur), Annemarie Van Haeringen (Illustrator), Gijs Scholten van Aschat (Verteller)

Bewerking van het Russische volkssprookje van de vuurvogel. Met waterverfillustraties en een cd met de uitvoering van het gelijknamige muziekstuk.

Uitgever

Gottmer (2005)

Taal
Doelgroep
Boek

Dance or die

Chinouk Thijssen (Auteur)

Het einde van India's dansopleding is in zicht. Daarna mag ze misschien auditie doen voor het Nationale Ballet. Ze is er niet gerust op, want via de chatgroep Truth of Dance valt een gevaarlijke stalker haar steeds lastig. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Clavis (2019)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Boek

Oksana : een ballet

Donald Niedekker (Auteur)

Het levensverhaal van een Oekrai͏̈ense vrouw; een terugblik op een leven vol tegenslagen en ontberingen.

Genre
Uitgever

Koppernik (2016)

Taal
Doelgroep
Boek

Overgave

Melissa Brayden (Auteur), Miebeth van Horn (Vertaler)

Een danseres van het New York City Ballet, die alles op alles zet om prima ballerina te worden, heeft een bijzondere klik met een gastdanseres.

Uitgever

Volt (© 2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Boek

Als niemand kijkt

Marjolijn Hof (Auteur), Iris Kuijpers (Auteur)

Als Julia (ik-figuur) op haar vijftiende op de balletacademie komt, moet ze keihard werken en afzien. Vindt ze dit nog wel leuk? Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Querido (2009)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep