Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

259 Resultaten

Sorteren op
Boek

Het nachtmerrieneefje

Paul van Loon (Auteur), Hugo van Look (Illustrator)

Timmie heeft Olaf, een vervelend neefje, te logeren. Olaf is voor niemand bang, alleen voor weerwolven. Dolfje heeft een plan. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

Niet te filmen!

Sophie Kinsella (Auteur), Mariëtte van Gelder (Vertaler)

De sympathieke Audrey (14) krijgt na een traumatische pestervaring op school van haar psychologe de opdracht om een documentaire over haar familie te maken. Via haar broer leert ze een leuke jongen kennen. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Moon (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Rood, of Waarom pesten niet grappig is

Jan De Kinder (Auteur)

Tuur bloost snel. Zijn klasgenoten pesten hem daarmee, aangevoerd door de sterke Paul. Eén meisje ergert zich aan het getreiter, maar ze durft er niet tegenin te gaan. Dan duwt Paul Tuur van het klimrek en vraagt de juf of iemand iets gezien heeft.

Uitgever

De Eenhoorn (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ons kasteel aan zee

Lucy Strange (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Petra (12, ik-persoon) woont met haar ouders en zus Magda in een vuurtoren aan de Engelse kust. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, valt hun gezin uit elkaar. De meisjes komen er alleen voor te staan, maar ze weigeren de vuurtoren te verlaten. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Ollie en het kronkeldier

Wilma Geldof (Auteur), Marieke Nelissen (Illustrator)

Ollie woont in een pleeggezin vlakbij zee. Ollie is bang voor de zee, want die heeft zijn ouders van hem afgenomen. Dan vindt Ollie een bijzonder, kronkelig zeedier met een gele vacht. Kronkel heeft hem nodig. En Ollie hem. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Coco kan het!

Loes Riphagen (Auteur)

Vogeltje Coco durft niet te vliegen. Haar moeder probeert haar over te halen, en het lijkt Coco ook best fijn, maar toch durft ze niet. Totdat mama haar een zetje geeft. Prentenboek met krachtige, intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ben je bang in het bos, Grote Wolf?

Jan De Kinder (Auteur)

De papa van Kleine Wolf durft het bos niet in, maar Kleine Wolf is nergens bang voor en neemt hem mee. Midden in het bos slaat Grote Wolf toch op de vlucht. Waar is hij toch zo bang voor? Prentenboek met krachtige, expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het slaapfeest

Elisa van Spronsen (Auteur), Ann De Bode (Illustrator)

Lot wordt zeven jaar. Ze geeft een slaapfeest. In de boomhut. Zal Jip ook komen? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Meneer Jules, of Het einde van alles

Herman van de Wijdeven (Auteur), Françoise Beck (Illustrator)

Op televisie hoort Jonathan (9) de nieuwslezer vertellen dat er geen morgen zal zijn. Hij vlucht weg van zijn ruzie makende ouders en gaat op onderzoek uit. In het huis van de geheimzinnige meneer Jules ontdekt hij een bijzondere machine. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De vrouw en het jongetje

Geert De Kockere (Auteur), Kaatje Vermeire (Illustrator)

Een jongen ontmoet een reuzenvrouw voor wie hij erg bang is, totdat hij oog in oog met haar komt te staan en zij elkaar beter leren kennen. Prentenboek met kunstzinnige tekeningen met een enkel rood detail. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2007)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Komt goed, kleine krab

Chris Haughton (Auteur), J.H. Gever (Vertaler)

Kleine Krab woont met Grote Krab in een klein poeltje. Vandaag gaan ze samen voor het eerst naar zee. Het lijkt Kleine Krab geweldig. Maar de golven zijn wel heel hoog. Durft Kleine Krab nog wel verder de zee in te gaan? Prentenboek met intens gekleurde, collageachtige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Lotta en het grote pompoenmonster

Diane Put (Auteur), Rik De Wulf (Auteur)

Als Kip Lotta mooie kastanjes zoekt in het herfstbos, laten de kuikens van tante Cato haar schrikken. Ze hebben zich verkleed voor Halloween. Intussen maakt tante Cato lekkere pompoensoep. Oblong prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2014)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een kleine kans

Marjolijn Hof (Auteur)

Kieks vader is dokter in een ver land dat in oorlog is. Ze is bang dat er iets ergs met hem gebeurt en verzint een slim plan. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Querido (2006)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De meester is er klaar voor

Frank Geleyn (Auteur), Annelies Vandenbosch (Illustrator)

Meester Roel is klaar voor de eerste schooldag. In zijn haar heeft hij scherpe pieken gemaakt. En hij heeft een tatoeage op zijn arm geplakt. De klas is heel bang voor hem. Tot er iets over de grond kruipt... AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kikker is bang

Max Velthuijs (Auteur)

's Nachts in bed is Kikker zo bang voor alles wat hij hoort dat hij naar Eend loopt, maar daar is het ook al niet pluis. Prentenboek met fraaie, eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Leopold (2008)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bang voor de tandarts

Moniek Vermeulen (Auteur), Leen Van Durme (Illustrator)

De knuffel van Hanne is bang voor de tandarts. Hanne stelt hem gerust. Maar dan moet ze zelf naar de tandarts. Vierkante prentvertelling met eenvoudige, kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Met je hoofd boven water

Gideon Samson (Auteur), Peter-Paul Rauwerda (Illustrator)

Gied (ca. 9, ik-figuur) is bang voor zwemmen. Ieder donderdag (schoolzwemdag) volgt hij een aantal rituelen dat hem moet helpen. Als de duivenman niet op zijn vaste plek zit, gaat Gied naar hem op zoek. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Leopold (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De hamster van Bas

Jolanda Horsten (Auteur), Daniëlle Schothorst (Illustrator)

Bas neemt zijn hamster mee naar school. Juf vraagt of hij iets over Vlek wil vertellen. Maar Bas durft niet. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2012)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kasper wordt een kip

Sam Copeland (Auteur), Sarah Horne (Illustrator), Maria Postema (Vertaler)

Kasper (9) verandert op de gekste momenten in een dier. Hij weet nooit van tevoren welk dier. Binnenkort doet hij mee aan de schoolmusical. Wat als hij dan in een dier verandert? Vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Gottmer (2019)

Taal
Onderwerp
Serie

Kasper (1)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Soepletters

Mieke Versyp (Auteur), Isabel Devos (Fotograaf), Julie Tavernier (Illustrator)

Een jongen raakt zijn zusje kwijt en voelt zich daar verantwoordelijk voor. De verdwijning is het begin van een spannende zoektocht. Woorden en letters tonen de jongen de weg. Het boek is geïnspireerd door de kinderen van de school Mandala uit de Gentse multiculturele Rabotwijk. Voor de vormgeving werd gebruik gemaakt van kindertekeningen, illustraties en foto’s uit de wijk.