Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

1411 Resultaten

Sorteren op
Boek

Orlando : een biografie

Virginia Woolf (Auteur), Marja Pruis (Inleider), Gerardine Franken (Vertaler)

Gefingeerde autobiografie van een jonge edelman die in de loop van eeuwen langzaam een vrouw wordt.

Boek

Het boek Henry

Hilary Mantel (Auteur), Ine Willems (Vertaler)

Na te hebben gebroken met de rooms-katholieke kerk om met Anne Boleyn te kunnen trouwen, lijkt Henry ook net zo snel zijn interesse in haar weer te verliezen als er maar geen sprake is van een mannelijke troonopvolger. In mei 1536 wordt ze opgesloten in de Tower op beschuldiging van overspel met meerdere mannen en veroordeeld tot de dood door onthoofding. Cromwell is oppermachtig, maar is zelf de eerste die beseft hoezeer ook zijn macht afhangt van Henry's humeuren, wensen en verlangens.

Boek

De spiegel & het licht

Hilary Mantel (Auteur), Harm Damsma (Vertaler), Niek Miedema (Vertaler)

Thomas Cromwell heeft inmiddels, het is 1536, een machtige positie aan het hof van de Engelse koning Hendrik VIII, maar lukt het hem zich te handhaven bij een koning die steeds angstiger wordt voor hoogverraad?

Boek

Wolf Hall

Hilary Mantel (Auteur), Ine Willems (Vertaler)

Thomas Cromwell (1485-1540) bracht het van niets tot ongekroonde onderkoning van Engeland. Hij loodste Hendrik VIII door de scheiding van zijn eerste vrouw, de breuk met de paus en het opheffen van de kloosters. De gebeurtenissen worden vanuit Cromwells perspectief beschreven, waardoor sommige personen, zoals Thomas More, anders worden voorgesteld dan gewoonlijk.

Boek

De rozenkoningin

Philippa Gregory (Auteur), Mireille Vroege (Vertaler)

Engeland, 1464. Geholpen en opgehitst door de rauwe ambitie en de heksenkunsten van haar moeder Jacquetta, slaagt de jonge weduwe Elizabeth erin koning Edward IV te verleiden. Ze trouwt in het geheim met hem, waardoor ze lid wordt van de familie van de Witte Roos, het Huis van York. Er zijn echter nog andere troonpretendenten, die geen middel schuwen om hun doel te bereiken.

Boek

Het vallen van de nacht

Minette Walters (Auteur), Fanneke Cnossen (Vertaler)

Nadat de pest van 1348 is uitgewoed, stuurt een kasteelvrouw een groep jongemannen onder leiding van haar lijfeigene op verkenning om te zien of er in naburige dorpen overlevenden zijn.

Uitgever
Taal
Serie

Develish (2)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het laatste uur

Minette Walters (Auteur), Fanneke Cnossen (Vertaler)

Wanneer een kasteelvrouw haar lijfeigenen binnen de muren van haar landgoed haalt om hen en zichzelf tegen de Zwarte Dood te beschermen, ontstaan er al gauw conflicten binnen de kleine gemeenschap.

Uitgever

Xander (2018)

Taal
Serie

Develish (1)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het eeuwige vuur : een bloedige strijd om macht, religie en liefde verscheurt het zestiende-eeuwse Europa

Ken Follett (Auteur), Joost van der Meer (Vertaler), William Oostendorp (Vertaler)

In de 16e eeuw, als Elizabeth Tudor koningin van Engeland wordt, neemt zij een in de liefde teleurgestelde jongeman in dienst als haar spion in een door godsdienstoorlogen verscheurd Europa, waarbij zijn loyaliteit zwaar op de proef wordt gesteld.

Uitgever

Boekerij (© 2017)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Pilaren van de aarde : een meesterbouwer begint aan de kathedraal die de eeuwigheid moet trotseren

Ken Follett (Auteur), Pieter Verhulst (Vertaler)

De levens van een prior, een verbeten aartsdeken en een steenhouwer raken met elkaar verweven, waarbij de te bouwen kathedraal van Kingsbridge de inzet van jaloezie en kuiperijen vormt.

Boek

De roos van Lancaster

Philippa Gregory (Auteur), Mireille Vroege (Vertaler)

Engeland, 1453. Margaretha Beaufort, erfgename van de Rode Roos, symbool van het Huis van Lancaster, is er heilig van overtuigd dat haar familie is voorbestemd om Engeland te regeren. Maar haar neef wordt gek, haar vader is de slechtste legercommandant aller tijden en haar moeder huwelijkt haar als dertienjarige uit aan een veel oudere man in het afgelegen Wales. Toch laat Margaretha zich niet ontmoedigen. Ze wordt al snel weduwe en heeft vanaf dat moment nog maar één doel in haar leven: haar zoon op de troon krijgen.

Boek

De zusjes Boleyn

Philippa Gregory (Auteur)

De opkomst en val van de tweede vrouw van Hendrik VIII, Anna Boleyn, gezien door de ogen van haar jongere zuster.

Boek

Reservoir 13

Jon McGregor (Auteur), Marijke Versluys (Vertaler)

Als een 13-jarig meisje in een Engels natuurgebied verdwijnt, zoekt het hele dorp mee. De zoektocht gaat door, maar het gewone leven en de seizoenen ook.

Boek

De Veger : het verhaal van een meisje en haar monster

Jonathan Auxier (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

Nan Mus leidt als kleine schoorsteenveger een zwaar leven. Geholpen door de golem Charlie weet ze aan haar wrede baas te ontsnappen. Maar zal ze ooit echt veilig zijn? Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Ons kasteel aan zee

Lucy Strange (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Petra (12, ik-persoon) woont met haar ouders en zus Magda in een vuurtoren aan de Engelse kust. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, valt hun gezin uit elkaar. De meisjes komen er alleen voor te staan, maar ze weigeren de vuurtoren te verlaten. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Wolf Hall

Hilary Mantel (Auteur)

De zoon van een smid, Thomas Cromwell (1485-1540), weet zich op te werken tot de belangrijkste staatsman van de Engelse koning Hendrik VIII.

Boek

Billy Elliot

Melvin Burgess (Auteur), Lee Hall (Scenarist)

Billy wil balletdanser worden, maar zijn broer en vader die in de mijnen werken, zien dat niet zitten.

Boek

Soldaten huilen niet

Rindert Kromhout (Auteur)

Quentin Bell, neefje van Virginia Woolf, groeit samen met zijn broer en zusje op in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het grote landhuis van zijn familie wordt bewoond en bezocht door een bonte verzameling vrije geesten.

Uitgever

Leopold (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De schemering en de dageraad

Ken Follett (Auteur), Joost van der Meer (Vertaler), William Oostendorp (Vertaler)

Nadat het Engelse dorp Combe in 997 is geplunderd door Vikingen, raken de levens van drie jongen mensen in Dreng’s Creek, het latere Kingsbridge, met elkaar verbonden.

Uitgever

Boekerij (© 2020)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Stormvogel

Conn Iggulden (Auteur)

Na de troonsbestijging van de zwakke koning Henry VI in 1442 ontstaat in Engeland grote onrust die uitmondt in een machtsstrijd tussen twee families: het huis Lancaster en het huis York.

Boek

De hertogin

Danielle Steel (Auteur), Karin Breuker (Vertaler)

Als een jonge Engelse vrouw door haar halfbroers uit haar kasteel wordt gezet, zet ze in het 19e-eeuwse Parijs een luxe bordeel op, maar het ongeluk blijft haar achtervolgen.