Hoe herken je een eik of giftige paddenstoel? Hoe klinkt een kraai en hoe verschilt dat van een roek? Maak kennis met planten, bomen, dieren (en hun sporen) die je in het bos kunt tegenkomen. Met kleine kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.
Een eikeltje ontkiemt in de grond. Een slak, een ree en de seizoenen trekken eraan voorbij, ook een storm, brand en houthakkers. Er wordt zelfs een tuin om hem heen gebouwd. Maar de eik mag blijven staan en wordt steeds groter en gelukkiger. Groot prentenboek met intens gekleurde, op hout geschilderde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Op basis van eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek legt de auteur uit dat bomen ook gevoel hebben, kunnen communiceren, tellen, onthouden en elkaar helpen.
In de levens van meerdere personages spelen bomen een belangrijke rol: een professor ontdekt dat bomen met elkaar kunnen communiceren, een immigrant maakt jaarlijks een foto van een groeiende kastanjeboom en een vrouw wordt ecoterrorist om bomenkap te voorkomen.
De wilg wil later een wiegje worden en de populier een paar klompen. Het kleine sparretje droomt ervan een grote kerstboom te zijn. Prentenboek met paginagrote houtsnedes in natuurtinten en informatie over de kenmerken van bomen. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Uilskuiken en Takkeling, twee jonge uilskuikens, wonen in een oude appelboom: Appelaar. Hun ouders zijn meegenomen door Havik. Als Uilskuiken probeert uit te vliegen, valt ze. Appelaar offert zich op om haar te redden van een hongerige sperwer. Prentvertelling met bijzondere, fijnzinnige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca.7 jaar.
Janna en Saar komen in actie om de speelplek te beschermen en zo de natuur en boomhut te redden. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Een eik van bijna 200 jaar oud vertelt hoe hij vroeger midden in de natuur stond. Maar toen kwam er een snelweg en nu staat hij in zijn eentje in de middenberm. Maar voor hoe lang, want de snelweg moet worden verbreed. Met kleine zwart-witte pentekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Verslag van onderzoek op locaties over de hele wereld naar de geschiedenis van houtgebruik, ontbossing en klimaatverandering aan de hand van jaarringen van bomen.
Bossen vind je over de hele wereld. Er komen vaak heel bijzondere planten en dieren in voor. Weet je hoe zaden kunnen vliegen en hoe slim struiken kunnen zijn? Makkelijk te lezen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Net als bomen praten we, delen we eten en zorgen we voor elkaar. Kijk en lees hoe bijzonder bomen zijn en hoe ze ons kunnen inspireren. Met informatie over de anatomie en tips om bomen te redden. Prentenboek met een vrij poëtische tekst, informatie en kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Hoe halen bomen adem, verjagen ze vijanden en waarom laten ze in de herfst hun bladeren vallen? Lees en ontdek dat bomen samen met dieren en planten een spannende wereld vormen. Met proefjes, quizvragen en veel kleurenfoto's -en tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 14 jaar.
Weetjes, gezegdes, recepten, knutsels en spelletjes die aansluiten bij wat er het hele jaar door in de tuin gebeurt. Alles gerangschikt per seizoen. Hoeveel dieren leven er in een boom? Waarom prikt een brandnetel? Waarom zijn bloemen vaak fel van kleur? Waarom zijn blaadjes meestal groen? Waar komt de geur van planten vandaan?
Hoe groeit een boom, welke dieren leven erin en welke rol speelden ze in verschillende culturen? Bekijk de paginagrote kleurrijke illustraties van bomen en lees er van alles over. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Persoonlijk verslag van een wetenschapster over haar onderzoek naar de intelligentie van bomen en van haar leven in Brits-Columbia als kind, echtgenote en moeder.