Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

1542 Resultaten

Sorteren op
Boek

Reünie

Jonas Boets (Auteur), Pieter Aspe (Naar het werk van)

Als tijdens een reünie in het Brugse Sint-Lodewijkscollege een priester-leraar dood wordt aangetroffen, gaat de jonge commissaris Pieter Van In op onderzoek uit.

Boek

Van In. Episode 5

Pieter Aspe (Auteur)

De gepensioneerde commissaris Van In raakt betrokken bij een misdaden die te maken lijken te hebben met de entourage van het koningshuis.

Uitgever

Aspe NV (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De doos

Pieter Aspe (Auteur)

De moorden op de zoon van een collaborateur en de zoon van een verzetsheld blijken met elkaar te maken te hebben.

Boek

Morris : de jongen die de hond vond

Bart Moeyaert (Auteur), Sebastiaan Van Doninck (Illustrator)

Morris gaat op de berg bij oma’s huis op zoek naar de ontsnapte hond Houdini. Net als hij hem gevonden heeft, begint het te sneeuwen. Houdini gaat er weer vandoor en Morris weet zich even geen raad, maar dan verschijnt in de witte sneeuw ineens een lotgenoot. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Broere : de oudste, de stilste, de echtste, de verste, de liefste, de snelste en ik

Bart Moeyaert (Auteur)

De jongste telg uit het gezin Moeyaert vertelt over zijn leven in het Vlaamse gezin met zeven zonen.

Uitgever

Querido (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een zee van liefde

Pieter Gaudesaboos (Auteur)

Pingui͏̈n gaat op weg naar Beer om iets belangrijks te vertellen: hij is verliefd op hem. Daar moet Beer heel hard om lachen: ze zijn toch veel te verschillend? De hele zomer doen ze fijne dingen samen. Zal er iets veranderen aan Beers gevoelens? Groot formaat prentenboek met krachtige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Lannoo (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Jozefien Wachters en de strijd om altijd

Sofie Leyts (Auteur)

Jozefien (12, ik-persoon) maakt op haar nieuwe school, het Instituut voor Bijzonder Talentvolle Kinderen, bizarre dingen mee: de scheikundelerares lijkt te zijn opgelost in een kuip en ’s nachts verschijnt een pratende minirobot naast haar bed. Jozefien lijkt samen met zes anderen te zijn uitverkoren voor een speciale opdracht. Vanaf ca. 11 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een reus van een beer

Kristien Dieltiens (Auteur), Seppe Van den Berghe (Illustrator)

Broes is geen kleine beer meer. Hij wil graag een kijkje bij de mens gaan nemen. Maar is dat wel een goed idee? Met oplopend AVI-niveau, beginnend bij AVI-E3. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kinderen van Calais

Lara Taveirne (Auteur)

Twee hartsvriendinnen plegen in hun tienertijd onverwacht allebei zelfmoord, maar het lichaam van een van hen wordt nooit gevonden.

Genre
Uitgever

Manteau (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een jihad van liefde

Mohamed El Bachiri (Auteur), David Van Reybrouck (Bewerker), Manik Sarkar (Vertaler)

'Een jihad van liefde' is een verzameling van teksten en uitspraken die Mohamed El Bachira neerschreef en uitsprak na de tragische dood van zijn echtgenote Loubna Lafquiri bij de aanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Boek

Milans Groote Oorlog

Patrick Lagrou (Auteur)

Milan verblijft een weekend in de Westhoek met zijn grootouders. Hij vindt het er nogal saai: het is slecht weer en ze bezoeken het ene museum na het andere. 's Nachts hoort Milan vreemde geluiden en gaat op onderzoek uit.

Uitgever

Clavis (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje

Peter Verhelst (Auteur), Carll Cneut (Illustrator)

Een Afrikaanse jongen (ik-figuur) moet, om man te worden, een neushoornvogel vangen en een tijger doden. Zijn zusje (ook ik-figuur) wacht met hun ouders in het dorp op zijn terugkomst. Dan wordt het dorp verpletterd door een kudde olifanten. Met bijzondere, kunstzinnige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Buitengewone gebeurtenissen

Vera Van Renterghem (Auteur)

Oscar (13, ik-figuur) woont in het bejaardentehuis waar zijn vader directeur is. Op zoek naar het verleden van een graaf reist Oscar terug in de tijd en ontdekt meer over de dood van zijn moeder. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2017)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Revolusi : Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld

David Van Reybrouck (Auteur)

Geschiedenis van Nederlands-Indië, met name tijdens de Tweede Wereldoorlog, en de Indonesische dekolonisatiestrijd die daarop volgde (1945-1949), met name op basis van getuigenissen van betrokkenen.

Boek

Hotel zonder sterren

Lara Taveirne (Auteur)

Een vrouw en haar vroegere vriend spreken af, hoewel ze beiden getrouwd zijn, een weekend samen door te brengen in een Portugees hotel.

Genre
Uitgever

Prometheus (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De gouden baard

Klaas Verplancke (Auteur)

De koning heeft een prachtige baard. Omdat hij zo ijdel is, verbiedt hij anderen om ook een baard te laten groeien. Maar dan gebeurt er iets wat de koning niet had verwacht. Loopt hij nu gevaar door zijn eigen wet? Prentenboek met humor voor lezers van alle leeftijden. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Jij en ik en alle andere kinderen : de verzamelde verhalen en kindergedichten

Bart Moeyaert (Auteur), Rotraut Susanne Berner (Illustrator), Gerda Dendooven (Illustrator), Korneel Detailleur (Illustrator), Wolf Erlbruch (Illustrator), André Sollie (Illustrator), Marije Tolman (Illustrator)

Bundeling van verhalen en gedichten om naar te luisteren en om zelf te lezen. Met veel zwart-witillustraties met rood als steunkleur. Vanaf ca. 4 t/m 11 jaar.

Uitgever

Querido (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

In gesprek met Etienne Vermeersch : een zoektocht naar waarheid

Dirk Verhofstadt (Auteur)

Etienne Vermeersch (1934-2019) was emeritus-hoogleraar en filosoof. Oorspronkelijk studeerde hij voor priester, maar na vijf jaar trad hij uit de jezuïetenorde en werd een overtuigde atheïst. Sindsdien ontpopte hij zich tot een kritisch denker en opiniemaker. Dirk Verhofstadt sprak met hem over de thema's die Vermeersch al zijn hele leven bezighielden: grote filosofische, ethische en wetenschappelijke kwesties.

Uitgever

Houtekiet (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar