Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

725 Resultaten

Sorteren op
Boek

Charlotte's web

E.B. White (Auteur)

De vriendschap tussen een klein meisje, haar varken en de spin, die het varken het leven redt. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Pinguïnpost

Karla Stoefs (Auteur), Harmen van Straaten (Illustrator)

De vader van Tuur (9) is bioloog. Sinds Tuurs moeder is overleden, woont hij samen met zijn vader in een appartement in de dierentuin. Tuur mist zijn mama erg, maar hij maakt nieuwe vrienden. Dan blijkt dat de dierentuin dreigt te verdwijnen. Kan Tuur ervoor zorgen dat er meer geld wordt verdiend? Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Reisverslag van een kat

Hiro Arikawa (Auteur), Sander Schoen (Vertaler)

De roadtrip van Satoru en zijn kat Nana.

Uitgever

Ambo|Anthos (© 2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Paard met laarzen

Jef Aerts (Auteur), Judith Vanistendael (Illustrator)

Als de oude Olga overlijdt, neemt Fieke (ca. 10, ik-figuur) haar circuspaard Lasse mee naar huis. Maar haar ouders willen geen paard in de tuin. Fieke besluit Lasse te verstoppen. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Silas en de wolf

Selma Noort (Auteur)

Silas is samen met zijn moeder naar een dorpje in Het Zuiden verhuisd. Tijdens zijn eerste ontdekkingstocht door het bos, komt hij oog in oog te staan met een wolf. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Leopold (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het monster uit de diepte

Patrick Lagrou (Auteur)

Een wetenschappelijke expeditie wil bestuderen hoe de mysterieuze gaten in de zee bij Long Island ontstaan. Ook Marijn mag mee. Samen met de dolfijn Derby ontdekt hij vreemde praktijken van de wetenschappers. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

De laatste beer

Hannah Gold (Auteur), Levi Pinfold (Illustrator)

April (11) woont alleen met haar vader, haar moeder is overleden. Als haar vader voor zijn werk een half jaar naar Bear Island moet, gaat April mee. Maar haar vader stort zich op zijn werk en April verkent eenzaam het eiland. Ze gaat op zoek naar de beer die ze bij aankomst gezien zou hebben. Als ze hem vindt ontstaat er een bijzondere vriendschap. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Feo en de wolven

Katherine Rundell (Auteur), Jenny de Jonge (Vertaler)

Feodora en haar moeder leren tamme wolven hoe ze in het wild kunnen overleven. Als haar moeder wordt meegenomen door het Russische leger, gaat Feo samen met de wolven naar haar op zoek. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De school van de magische dieren

Margit Auer (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator), Corry van Bree (Vertaler)

Benni is verlegen en wordt vaak gepest. Ida is net verhuisd en nieuw in de klas. Op een dag bezoekt de eigenaar van de magische dierenwinkel de Wintersteinschool. Juf Cornfield vertelt dat twee kinderen een magisch dier zullen krijgen. Zullen dat Benni en Ida zijn? Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Operatie Apekool

David Walliams (Auteur), Tony Ross (Illustrator)

Als Eric (11) bij zijn oma in Londen logeert, gaat hij graag de dierentuin. Maar het is oorlog (1940) en er vallen bommen: zijn Gorilla vriendin loopt ernstig gevaar! Zal het hem, samen met zijn oom, lukken om haar te beschermen? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Gaat Vicca het redden?

Netty Van Kaathoven (Auteur)

De vriendinnen Femke, Sanne en Malaika helpen mee met een ponykamp. Dan krijgt de pony Vicca een ernstig ongeluk. De meiden willen Vicca redden en worden daarbij geholpen door de iets oudere jongen Rens. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Maantje

Sjoerd Kuyper (Auteur), Alice Hoogstad (Illustrator)

Maantje vindt een baby-eekhoorn. Ze is meteen dol op het diertje, maar weet niet goed hoe ze het moet verzorgen. Daarom brengt ze Dori naar de eekhoornopvang. Maantje besluit Dori te schrijven. Het wordt een sprookjesverhaal. Zal Dori het mooi vinden? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Boek

De grote konijnenreddingsactie

Katie Davies (Auteur), Hannah Shaw (Illustrator), Janneke Blankevoort (Vertaler)

Job trekt in bij zijn vader en moet zijn lievelingskonijn achterlaten. Zijn oude buurmeisjes Anna en Suzanne nemen de verzorging op zich. Het konijn wordt ziek en ook met Job gaat het niet goed. De meisjes willen de twee herenigen.

Genre
Uitgever

Gottmer (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Job en de duif redden kip

Evelien De Vlieger (Auteur), Noëlle Smit (Illustrator)

Jobs moeder koopt een kip, maar die legt geen eieren. Moeder geeft haar nog een week de tijd: als ze dan nog niks gelegd heeft, zal ze opgegeten worden. Job en de duif zoeken een manier om de kip een ei te laten leggen.

Uitgever

Lannoo (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

SOS paard verdwenen

Netty Van Kaathoven (Auteur)

De drie vriendinnen Femke, Sanne en Malaika zijn bijna dagelijks te vinden in de manege. Ze leven erg mee met het oude paard Wendo, dat met pensioen moet. Maar waar kan Wendo naartoe? Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Clavis (2012)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het meisje dat op een olifant ontsnapte

Nizrana Farook (Auteur), Jolanda Jongedijk (Vertaler)

Meesterdief Chaya (12) steelt enkele juwelen van de koningin om een arme dorpsbewoner te helpen. Daardoor brengt zij zichzelf, haar familie en haar beste vriend Neel ernstig in de problemen. Hoe kan ze dit goedmaken? Na een gevaarlijke actie vlucht Chaya met Neel op een gestolen olifant de jungle in. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Het verbluffende verhaal van Adolphus Tips

Michael Morpurgo (Auteur)

Boowie krijgt het dagboek van zijn grootmoeder. Daarin vertelt ze over haar jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook over haar dappere kat Tips. Vanaf ca. 11 jaar.

Boek

Red mijn hond!

Anna Woltz (Auteur), Saskia Halfmouw (Illustrator)

Jessies beste vriend is Kaj, haar witte herdershond. Ze vertelt hem alles, ook dat ze verliefd is op Tim. Maar dan ontsnapt Kaj en valt hij schapen aan. Hij moet afgemaakt worden. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Leopold (2008)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kleine walvis in de winter

Benji Davies (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Boy mist zijn vriend de walvis. Als zijn vader die winter met zijn vissersboot uitvaart, blijft Boy alleen achter. Dan komt de boot van zijn vader vast te zitten in het ijs. Wie kan hem helpen? Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Job en de duif schrikken zich een bult

Evelien De Vlieger (Auteur), Noëlle Smit (Illustrator)

Job gaat met zijn ouders naar Parijs. Ze hebben groot nieuws voor hem. Duif blijft alleen thuis, met de katten van de buren op de loer. Gemiddeld AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Lannoo (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar