Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

178 Resultaten

Sorteren op
Boek

Mama kwijt

Chris Haughton (Auteur), J.H. Gever (Vertaler)

Kleine uil valt al slapend uit het nest en landt op de zachte bodem van het bos. Eekhoorn helpt hem zoeken naar zijn mama. Maar hoe ziet zij er precies uit? Prentenboek met eenvoudige, collage-achtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een huis voor Harry

Leo Timmers (Auteur)

Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt Harry in de stad. Alleen Vera weet de weg naar huis. Kan iemand hem helpen Vera te vinden? Prentenboek met vrolijke, humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Ans & Wilma verdwaald

Alice Reijs (Auteur), Ariane Van Vliet (Auteur), Kaatje Vermeire (Illustrator)

De vriendinnen Ans en Wilma verdwalen tijdens een boswandeling. En niet zo’n klein beetje ook, ze moeten zelfs de nacht in het bos doorbrengen, zonder eten! Prentenboek met sfeervolle illustraties in gedekte tinten. Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Rikki heeft een plan

Guido Van Genechten (Auteur)

Rikki heeft een mooi cadeau bedacht voor mama’s verjaardag. Daarvoor moet hij wel een gevaarlijke tocht ondernemen. Rikki heeft alles goed voorbereid, maar toch loopt alles net even anders. Prentenboek met paginagrote schilderingen in vrolijke, warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2015)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Meisje in het rood

Aaron Frisch (Auteur), Roberto Innocenti (Illustrator)

Sophia's grootmoeder Nana woont aan de andere kant van de stad. Ze gaat op pad om haar koekjes, honing en sinaasappels te brengen. Maar Sophia moet wel op de grote weg blijven. Prentenboek met grote, gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Saeculum

Ursula Poznanski (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

Een middeleeuws rollenspel in een afgelegen bos, vijf dagen zonder elektriciteit en mobiele telefoon… Niets voor Bastian, maar omdat hij verliefd is op Sandra gaat hij toch mee. Er gaat een gerucht rond dat het bosgebied vervloekt is. Niemand neemt dit serieus… tot er mensen verdwijnen.

Genre
Uitgever

Lemniscaat (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Lotje en de heksenprinses

Lieve Baeten (Auteur)

Lotje tovert haar kleine nichtje om in een heksenprinses en samen maken ze een reis op een vliegend tapijt. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (© 2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het meisje dat hield van Tom Gordon

Stephen King (Auteur)

Wanneer een 9-jarig meisje verdwaalt in de bossen in het noordoosten van de Verenigde Staten, slaagt ze erin te overleven door te bedenken wat een door haar bewonderde honkballer in haar situatie zou doen.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De schoenen van mama

Lucrèce L'Ecluse (Auteur), Leen Van Durme (Illustrator)

Omdat Warre zijn moeder niet wil kwijtraken op de markt, let hij goed op haar schoenen. Maar ineens zit er een andere mevrouw in mama's schoenen! Oblong prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2005)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Klein in de grote stad

Sydney Smith (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Een jongetje stapt uit een bus in een grote stad, waar het sneeuwt. Hij voelt zich heel klein tussen al die mensen, auto’s, geschreeuw, getoeter en gehamer. Toch weet hij heel goed te vertellen hoe je je het beste kunt verplaatsen. Maar aan wie vertelt hij dat eigenlijk allemaal? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Wolfje wil naar huis

Rachel Bright (Auteur), Jim Field (Illustrator), Bette Westera (Vertaler)

Tijdens een lange trektocht heeft de kleine Wolfje moeite om de wolvenroedel bij te houden. Dan komen ze in een sneeuwstorm terecht en raakt Wolfje de roedel kwijt. Gelukkig blijken er allerlei dieren klaar te staan om hem te helpen. Groot prentenboek met sfeervolle, meeslepende tekeningen in winterse kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Spiekpietje in nood : een nieuwe sinterklaastraditie

Thaïs Vanderheyden (Auteur)

Onderweg naar de kinderen die hij zal bespieden voor Sinterklaas, verdwaalt Spiekpietje door een storm in het Hoge Noorden. Gelukkig zorgen de kerstelfen en de Kerstman dat hij nog op tijd komt. Groot prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Toen Findus klein was

Sven Nordqvist (Auteur)

Opa Pettson vertelt hoe zijn bijdehante poes Findus bij hem in huis kwam en dat hij hem een keer kwijt was. Prentenboek met gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Alleen op de kermis

Claire De Lombaert (Auteur), Kris Nauwelaerts (Illustrator)

Juul is met mama op de kermis. Het is er erg druk. Na een ritje in de draaimolen kan Juul mama niet meer vinden. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Vertelplaten

Mama kwijt

Chris Haughton (Auteur), J.H. Gever (Vertaler)

Uitgever

Gottmer (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kleine houten robot en de boomstam prinses

Tom Gauld (Auteur), Tjibbe Veldkamp (Vertaler)

Als de prinses die ’s nachts in een boomstam verandert per ongeluk kwijtraakt, moet haar houten robotbroertje haar gaan zoeken. Prentenboek met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf 4 jaar.

Uitgever

Lannoo (2022)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zwerfkind

Ingeborg Jacobs (Auteur), Jolanda te Lindert (Vertaler)

De jarenlange omzwervingen van een Oost-Pruisisch meisje door Midden- en Oost-Europa dat in 1945, als ze zeven jaar oud is, door omstandigheden alleen is achtergebleven.

Boek

Kikker speelt verstoppertje

Max Velthuijs (Naar het werk van)

Kikker speelt verstoppertje met zijn vrienden Haas, Rat en Eend. Als hij op zoek gaat naar zijn vrienden, verdwaalt hij. Prentenboek in oblong met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Leopold (2008)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Met opa naar zee

Stefan Boonen (Auteur), Marja Meijer ()

Opa gaat met zijn kleinkinderen naar het strand. De kinderen blijven goed bij elkaar maar als opa een ijsje gaat halen, kan hij de kinderen niet meer vinden. Oblong prentenboek met illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wild

Mel Wallis De Vries (Auteur)

Zes jongeren gaan na hun eindexamens een weekje naar Spanje. Ze besluiten een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied, waar ze hopeloos verdwalen. De volgende ochtend vinden ze Liv dood in een afgrond. Wat is er gebeurd? Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Uitgeleend