Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

144 Resultaten

Sorteren op
Boek

De vertelsels van Baker de Bard

J.K. Rowling (Auteur)

Bundel met vijf vertaalde, oorspronkelijk in runetekens geschreven, sprookjes; voorzien van inleiding en illustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Genre
Uitgever

De Harmonie (2009)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

Janneke Schotveld (Auteur), Thé Tjong-Khing (Illustrator), Georgien Overwater (Illustrator), Peter-Paul Rauwerda (Illustrator)

Bundel met vijftien moderne sprookjes met een verrassende draai. Zo is er een dappere 'ridster' die een knappe prins redt en verandert een koning in een kikker. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wolinoti, het houten kind : gebaseerd op een Slovaaks sprookje

Dimitri Leue (Auteur), Vanessa Verstappen (Illustrator)

Een houthakker en zijn vrouw zijn tot hun verdriet kinderloos. Op een dag bevrijdt de man een betoverd houten kind. Maar Wolinoti beweegt en spreekt alleen met hem. Prentenboek met kunstzinnige houtsneden in kleur en tekst op rijm. Met code om bijbehorende muziek te beluisteren. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Issun Boshi

Icinori (Auteur), Lidewij van den Berg (Vertaler)

In een land hier ver vandaan leefden een boer en boerin die geen kinderen hadden. Ze gaven echter de moed niet op. Op zekere dag kregen ze een zoon, die zo groot was als een kinderduim! Prentenboek met kunstzinnige illustraties in enkele kleuren, met een navertelling van de Japanse versie van Klein Duimpje. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Boycott (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het bos slaapt : een bijzondere kijk op het verhaal van Doornroosje

Rébecca Dautremer (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

In een doodstil bos lopen twee mannetjes. Iedereen slaapt, zou het met een vloek te maken hebben? Groot prentenboek met paginagrote kunstzinnige kleurenillustraties, gebaseerd op het sprookje Doornroosje. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Pikkuhenki

Toon Tellegen (Auteur), Marit Törnqvist (Illustrator)

Een minuscuul heksje kan de gedachten van dieren en mensen binnenvliegen; eenmaal daar geeft zij zoveel kracht dat de dieren en mensen zich weten te bevrijden van hun slechte baas of wrede keizer. Prentvertelling met bijzondere illustraties in veelzeggende tinten. Vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Querido (2005)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het kattenmannetje en andere sprookjes

Janneke Schotveld (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator), Georgien Overwater (Illustrator), Nazrina Rodjan (Illustrator)

Bundel met vijftien moderne sprookjes met een verrassende draai. Zo trouwt een dappere 'ridster' met de koning, willen twee koninginnen samen graag een kindje krijgen en wordt de knappe prins Ebben door zijn boze stiefvader naar het bos gestuurd met een slechte jager. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De wondertuin

Gerda Dendooven (Auteur), Wilhelm Grimm (Naar het werk van), Jacob Grimm (Naar het werk van)

De twaalf dochters van de koning vinden dat hij veel te streng is. Zij ontsnappen uit het kasteel en dansen de hele nacht door. Prentvertelling naar het sprookje 'De stukgedanste schoentjes' van Grimm met grote lijntekeningen en transparante kleurvakken. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Querido (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mijn favoriete sprookjesboek

Tony Ross (Auteur)

Zeven bekende en minder bekende sprookjes zoals 'Repelsteeltje', 'De Bremer Stadsmuzikanten' en 'Elfengeschenken' worden op geheel eigen wijze naverteld. Met veel grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Sprookjes met de kleur van henna : uit Bulgarije, Marokko en Turkije

Riet Wille (Auteur), Arevik d'Or (Illustrator)

Een houthakker blijft in bed liggen in de hoop dat het geluk hem vindt. En een prins wordt verliefd op zijn zus. Zestien sprookjes uit Turkije, Marokko en Bulgarije worden naverteld in korte zinnen en soms op rijm. Met gestileerde kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Genre
Uitgever

De Eenhoorn (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Baba Jaga

An Leysen (Auteur)

De vader van Olga wordt verliefd op een gemene vrouw. Zij stuurt Olga naar haar nog gemenere zus, de heks Baba Jaga. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Uitgever

Clavis (2015)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Arabische sprookjes

Rodaan Al Galidi (Auteur), Geertje Aalders (Illustrator)

Twintig sprookjes uit het Midden-Oosten worden naverteld. Reis mee naar deze wereld met kamelen, sjeiks en dorre woestijnen.

Genre
Uitgever

Gottmer (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Doornroosje

Jacob Grimm (Auteur), Wilhelm Grimm (Auteur), Debbie Lavreys (Illustrator)

Prentenboek met een bewerking van het bekende sprookje. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Clavis (2009)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Troon zoekt kroon : sprookjes voor jonge lezers

Riet Wille (Auteur), Riske Lemmens (Illustrator)

Ken jij Ali Baba en Hans en Grietje al? Of misschien Klein Duimpje en Vrouw Holle? Lees 13 sprookjes, met veel rijmpjes en taalgrapjes. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

En ze leefden nog lang en gelukkig

Henri Van Daele (Auteur), Thé Tjong-Khing (Illustrator)

Bewerkingen van veertig bekende sprookjes als Sneeuwwitje, Blauwbaard en de Gelaarsde kat. Met gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever

Davidsfonds (2003)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het dansende licht : zes sprookjes

Tonke Dragt (Auteur), Annemarie Van Haeringen (Illustrator)

Bundel met zes sprookjesachtige verhalen. Het titelverhaal gaat over een vuurtorenwachter, die leert dansen, en een jongen van het zeevolk; in de andere vertellingen komen prinsen, minstrelen, koningen en prinsessen voorbij. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever

Leopold (© 2005)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Goudlokje

Xavier Deneux (Auteur)

Mama Beer maakt voor haar kinderen soep, maar die is nog veel te heet om te eten. Als ze even een eindje om gaan, neemt Goudlokje een kijkje in hun huis. Hardkartonnen prentenboekje naar het klassieke sprookje, met kleurenillustraties in reliëf. Vanaf ca. 3 jaar.

Boek

Belle en het Beest

An Leysen (Auteur)

Een knappe, verwende prins wordt door een heks veranderd in een afschuwelijk beest. Alleen een meisje dat echt van het beest zal houden, kan de betovering verbreken. Prentenboek naar het klassieke sprookje met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Uitgever

Clavis (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Buffalo Bill & de kleine zeemeermin

Philip Maes (Auteur), Eric Bouwens (Illustrator)

Zeemeermin Steffi, bijnaam Stix, redt cowboy Buffalo Bill, bijnaam Bizon Kid, van de verdrinkingsdood. Ze is meteen verliefd. Maar hoe kan ze paard rijden zonder benen? Met QR-code voor de hoorspelversie. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De prinses op de erwt

Hans Christian Andersen (Auteur), Maja Dusíková (Illustrator)

Bewerking van het bekende sprookje over een prins die op zoek is naar een vrouw. Prentenboek met paginagrote, sfeervolle illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.