Verzameling van 100 recepten waar veel groentes, peulvruchten, zaden en noten in voorkomen, met als doel het integreren van minstens dertig planten in het wekelijkse voedingspatroon voor een gezondere darmflora en meer energie. Met kleurenfoto’s.
Om de individuele dimensie van voeding en stofwisseling scherper in kaart te brengen, startte Spector enkele jaren geleden samen met enkele collega’s het onderzoeksprogramma ZOE. In het kookboek komen 6 principes van Food for life aan bod, naast tal van recepten.
Bij 'pap' denken we vaak meteen aan havermout of rijstpap. De auteur van dit boek toont dat je er eindeloos mee kan variëren: 60 seizoensgebonden paprecepten, geschikt voor elk moment van de dag.
120 recepten met volkoren granen/pseudogranen (rijst, haver, rogge, freekeh, gerst, bulgur, farro, gierst, spelt, boekweit, quinoa), geschikt voor ieder moment van de dag.
Bakboek met suiker- en tarwevrij gebak, waarbij de suiker is vervangen door vers en gedroogd fruit, de tarwe door het gebruik van amandel- en havermeel.