Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

48 Resultaten

Sorteren op
Boek

Superjuffie in de soep

Janneke Schotveld (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Juf Josje komt in actie als de dieren in de zeee͏̈n haar roepen. De zeeën worden vervuild door plastic. Maar de directeur heeft het in de gaten en ontslaat haar. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Superjuffie op safari

Janneke Schotveld (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Juf Josje is met haar klas op schoolreisje op Schiphol. Ze belanden per ongeluk in een container die bezorgd wordt in Afrika. Daar moet Superjuffie in actie komen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Boek

De eik was hier

Bibi Dumon Tak (Auteur), Marije Tolman (Illustrator)

Een eik van bijna 200 jaar oud vertelt hoe hij vroeger midden in de natuur stond. Maar toen kwam er een snelweg en nu staat hij in zijn eentje in de middenberm. Maar voor hoe lang, want de snelweg moet worden verbreed. Met kleine zwart-witte pentekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Boek

Henry

Jacques Maes (Auteur), Lise Braekers (Auteur)

Henry heeft een mooi uitzicht, maar een kille kamer. Hij fleurt zijn kamer op met voorwerpen uit de natuur. Al snel volgt iedereen zijn voorbeeld. Maar kan je daar wel mee doorgaan? Of wordt de planeet dan onbewoonbaar? Prentenboek met kunstzinnige illustraties in vooral rode en groene tinten. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Superjuffie op kamp

Janneke Schotveld (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Juf Josje gaat met groep zes op kamp. Zouden de bosdieren de hulp van Superjuffie nog nodig hebben? En Lisa, van wie de ouders steeds ruzie hebben, gedraagt zich vreemd. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Van Holkema & Warendorf (copyright 2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Superjuffie komt in actie!

Janneke Schotveld (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Juf Josje protesteert tegen een vernieuwingsplan voor het stadspark. De gemeente wil een tweehonderd jaar oude eik vervangen door giftige nepnatuur. Wanneer de dieren daarvan eten, worden ze ziek.

Boek

Superjuffie in de jungle

Janneke Schotveld (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Vier bontgekleurde papegaaien vragen juf Josje om naar de jungle in Zuid-Amerika te komen. Zou ze de bouw van hotels daar tegen kunnen houden? Met vier van haar leerlingen gaat Superjuffie op weg. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Blij met een bij

Judith Koppens (Auteur), Andy Engel (Auteur), Nynke Mare Talsma (Illustrator)

Egel heeft een mooie bloemende appelboom maar er groeien nooit appels aan. Uil legt uit, dat daarvoor bijen nodig zijn, die met stuifmeel de bloemen bevruchten. Wat kunnen de vriendjes doen om de tuin fijn te maken voor bijen? Prentvertelling met paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Uitgever

Clavis (2019)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Tonus en Troet

Marc de Bel (Auteur), Steven Dhondt (Illustrator)

Boer Tonus ontdekt dat er plannen zijn om in zijn weiland huizen te bouwen. Daar is hij het niet mee eens. Samen met zijn koe gaat hij actie voeren. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

Zo klinkt verandering

Amanda Gorman (Auteur), Loren Long (Illustrator), Gershwin Bonevacia (Vertaler)

Amanda Gorman werd wereldwijd bekend door de voordracht van haar gedicht 'The hill we climb' bij de inauguratie van President Joe Biden. Ze strijdt voor het milieu en voor een gelijke behandeling voor iedereen. Een prentenboek met een inspirerende boodschap...

Uitgever

Van Goor (© 2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Schatjes van schildpadjes

Thea Stilton (Auteur), Pauline Akkerhuis (Vertaler), Barbara Pellizzari (Illustrator), Francesco Castelli (Illustrator)

Als blijkt dat een zeldzame zeeschildpad eieren heeft gelegd op het strand van Walviseiland, doen de Thea Sisters er alles aan om de eieren te beschermen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

SOS weg met plastic

Fleur Hendriks (Auteur), Frodo De Decker (Illustrator)

In de zomervakantie gaan Jochem, Elvera, Leo en Mollie naar de zee. Ze zien dat er overal plastic ligt. Tijd voor ‘De bende van Oorwoud’ om in actie te komen! Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Clavis (2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Jack in het regenwoud

Marcus Pfister (Auteur), Hedi de Zanger (Vertaler)

De gele taxi Jack staat in de file te dagdromen over het tropisch regenwoud. Opeens is hij in het oerwoud en zorgt hij dat de machines stoppen met het kappen van bomen. Prentenboek met paginagrote illustraties in natuurtinten. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

SOS red het bos

Fleur Hendriks (Auteur), Frodo De Decker (Illustrator)

Jochem, Elvera, Leo en Mollie vormen samen De bende van Oorwoud. Ze hebben een eigen boomhut in een van de oudste kastanjebomen van het Buzzebos, waar ook veel dieren wonen. Nu moet het Buzzebos gekapt worden om een winkelcentrum te bouwen. Dat kunnen ze niet laten gebeuren! Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Clavis (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Stella en de zeemeeuw

Georgina Stevens (Auteur), Izzy Burton (Illustrator), Denise Murdong (Vertaler)

Stella krijgt dagelijks bezoek van een kleine zeemeeuw. Maar op een dag komt ze niet, ze blijkt plastic te hebben gegeten en is ziek. Stella besluit een strandschoonmaak-feestje te organiseren. Prentenboek met kleurenillustraties over milieuvervuiling, plastic afval en recycling. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Boek

Het geheim van de Zwarte Rots

Joe Todd-Stanton (Auteur)

Erin woont met haar moeder, een vissersvrouw, en haar hond Max in een vissersplaats. Erin houdt veel van de zee en wil graag mee varen. Dat mag nooit vanwege de gevaarlijke Zwarte Rots. Is die rots echt zo gevaarlijk? Misschien is het er juist heel mooi? Erin wil het zelf ontdekken. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Protest

Arno Bohlmeijer (Auteur)

Zes vrienden zetten zich aan het eind van het schooljaar in tegen de zeehondenjacht en tegen een motorbende die voor overlast zorgt. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Clavis (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mr Finney en de wereld op zijn kop

Laurentien (Auteur), Sieb Posthuma (Illustrator)

Mr Finney woont met zijn vriend Slak in een mooie tuin. Op een dag komt het vliegende wezentje Pinky Pepper langs. Ze vertelt hen over de wereld buiten de tuin. Mr Finney wordt erg nieuwsgierig. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Gloob & Teo en het zeemonster

Gunter Segers (Auteur), Brigitte Van Aken (Redacteur)

Gloob en Teo de spin ontdekken dat er in zee allerlei plastic voorwerpen liggen. Ze besluiten in actie te komen. Prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties over de vervuiling van de zee. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Uitgever

Les Îles (2014)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Eentje maar!

Tracey Corderoy (Auteur), Tony Neal (Illustrator), Ellen Hosmar (Vertaler)

Zomerstad is een heerlijke stad, totdat Neushoorn een papiertje laat vallen. Daarna volgen er meer, waardoor het een rommeltje wordt. En als Pinguïn de muziek keihard zet, volgen er ook meer. Wat nu? Vrij groot prentenboek met paginagrote kleurrijke illustraties en tips voor je eigen omgeving. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Uitgever

Veltman Uitgevers (© 2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar