Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

583 Resultaten

Sorteren op
Boek

Hoe overleef ik (zonder) dromen?

Francine Oomen (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Rosa (17) en haar vriendje Neuz zijn voor een tijdje uit elkaar. Ook al heeft Rosa het er vreselijk moeilijk mee, ze gaat op zoek naar een nieuwe droom. Of wordt het een nachtmerrie? Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Querido (2009)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Groter dan een droom

Jef Aerts (Auteur), Marit Törnqvist (Illustrator)

Op een avond hoort een jongetje een zacht gefluister. Het is zijn overleden zusje, die hem uitnodigt voor een fietstocht. Ze passeren haar graf en het ziekenhuis waar ze lag, maken een boottochtje en eten marsepein. De volgende dag is zus verdwenen.

Uitgever

Querido (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De droomlijst

Julien Sandrel (Auteur), Liesbeth van Nes (Vertaler)

Een steenrijke carrièrevrouw is getuige van een verkeersongeluk waarbij haar puberzoon in coma raakt, waarna zij zijn bucketlist gaat uitvoeren.

Genre
Uitgever

Cargo (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wonka

Sibéal Pounder (Auteur), Roald Dahl (Naar het werk van), Paul King (Auteur), Simon Farnaby (Scenarist), Anne Douqué (Vertaler)

Wonka vertelt het verhaal van de jonge Willie Wonka. Toen Willie klein was, droomde hij er al van om chocola te maken. Als jongeman gaat hij naar de wereldberoemde galerie Gourmet, vastbesloten om de wereld te veroveren. Maar Willie wordt tegengewerkt door drie jaloerse chocolademakers. Het ziet ernaar uit dat hij zijn hele leven zal moeen doorbrengen in een ellendige wasserij. Maar met een beetje geluk, de hulp van vrienden en héél veel magie is alles mogelijk.

Boek

Viktor

Jacques Maes (Auteur), Lise Braekers (Auteur)

Jager Viktor krijgt tijdens een droom berouw, omdat hij een cheeta heeft geschoten. Hij wil het goedmaken bij de andere cheeta’s. Viktor maakt een pak van het cheetavel en neemt zijn plaats in de groep in. Maar is dat wel zo verstandig? Groot prentenboek met kunstzinnige kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De avonturen van Alice in Wonderland

Lewis Carroll (Auteur), Nicolaas Matsier (Vertaler), John Tenniel (Illustrator)

Als Alice een haastig, sprekend, wit konijn achterna holt, komt ze in een heel wonderlijke omgeving terecht. Alles is daar anders dan in de gewone wereld en ze ziet er eindeloos veel sprekende dieren. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Van Goor (1996)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bevroren dromen

Anthony Doerr (Auteur), Edo Marinus (Vertaler)

Vanwege dromen die steeds uitkomen, verlaat een man zijn gezin en vertrekt naar de andere kant van de wereld in de hoop zo de toekomst voor te zijn.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ridder Rikki

Guido Van Genechten (Auteur)

Konijntje Rikki droomt ervan dat hij in de middeleeuwen als ridder ten strijde trekt tegen vuurspuwende draken. Prentenboek met grote illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2006)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Het nachtmerrieneefje

Paul van Loon (Auteur), Hugo van Look (Illustrator)

Timmie heeft Olaf, een vervelend neefje, te logeren. Olaf is voor niemand bang, alleen voor weerwolven. Dolfje heeft een plan. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

De droomster van Oostende

Eric-Emmanuel Schmitt (Auteur)

Verhalen waarin vrouwen leven met dromen of waanideee͏̈n die van grote invloed zijn op hun bestaan, zowel positief als negatief.

Uitgever

Atlas (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Boven op tante Agaat

Paul van Loon (Auteur), Silvie Buenen (Illustrator)

Willie (8) gaat met zijn dunne knijptante naar de dierentuin. Daar komt tante onder een olifant. Willie bedenkt iets geks om haar te redden. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

Meneer Jules, of Het einde van alles

Herman van de Wijdeven (Auteur), Françoise Beck (Illustrator)

Op televisie hoort Jonathan (9) de nieuwslezer vertellen dat er geen morgen zal zijn. Hij vlucht weg van zijn ruzie makende ouders en gaat op onderzoek uit. In het huis van de geheimzinnige meneer Jules ontdekt hij een bijzondere machine. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Vosje

Edward van de Vendel (Auteur), Marije Tolman (Illustrator)

Vosje rent door de duinen. Bij een val van een bunker maakt hij een harde smak. Terwijl hij versuft op de grond ligt, droomt hij over zijn leven. Komt het nog goed met Vosje? Prentvertelling met bijzondere kleurenillustraties van landschapsfoto’s met getekende dieren, planten en fluorescerende vosjes. Vanaf ca. 6 jaar.

Boek

Midden in de nacht

Guido Van Genechten (Auteur)

Een jongetje wordt wakker omdat er een Siberische tijger in zijn bed is gekropen. Hij sjouwt het slapende beest terug naar de zoo. De poort van de tijgerkooi blijkt wagenwijd open te staan. De jongen sluit de tijger op en verstopt de sleutel onder zijn hoofdkussen.

Uitgever

Clavis (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De anatomie van dromen : roman

Chloe Benjamin (Auteur), Lucie Schaap (Vertaler)

Highschool 'sweethearts' Sylvie en Gabe raken na hun studie betrokken bij een dubieus onderzoek naar slaapstoornissen wat vooral voor Sylvie grote gevolgen blijkt te hebben.

Uitgever

Meulenhoff (copyright 2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het paradijs om de hoek : roman

Mario Vargas Llosa (Auteur)

De radicale Flora Tristán en haar kleinzoon, de beroemde schilder Paul Gauguin, zoeken ieder op hun eigen wijze in de 19e eeuw naar een ideale wereld.

Boek

Het verhaal van Tracy Beaker

Jacqueline Wilson (Auteur), Georgien Overwater (Illustrator)

De tienjarige Tracy woont in een opvanghuis. Het felle meisje haat de andere kinderen en alle regeltjes. Ze is al bij twee pleeggezinnen weggestuurd. Tracy droomt ervan een beroemd schrijfster te worden, maar haar liefste wens is toch een eigen familie.

Boek

Soepletters

Mieke Versyp (Auteur), Isabel Devos (Fotograaf), Julie Tavernier (Illustrator)

Een jongen raakt zijn zusje kwijt en voelt zich daar verantwoordelijk voor. De verdwijning is het begin van een spannende zoektocht. Woorden en letters tonen de jongen de weg. Het boek is geïnspireerd door de kinderen van de school Mandala uit de Gentse multiculturele Rabotwijk. Voor de vormgeving werd gebruik gemaakt van kindertekeningen, illustraties en foto’s uit de wijk.

Boek

Een oude geschiedenis : nieuwe versie : roman

Jonathan Littell (Auteur), Ilse Barendregt (Vertaler)

Deze experimentele roman bevat zeven hoofdstukken die op dezelfde manier zijn opgebouwd : een verteller trekt baantjes in een zwembad, kleedt zich om en begint te rennen in een grijze gang. Daarbij ontdekt hij poorten die toegang geven tot bepaalde plaatsen zoals een huis, een studio of een verwilderd gebied. Elke poort toont bepaalde menselijke toestanden zoals de seksualiteit, de oorlog, het familiegebeuren die zich tot in het oneindige herhalen. Eens alle kamers doorlopen begint het verhaal van voor af aan bij de verteller in het zwembad. Schijnbaar hetzelfde verhaal, maar toch niet helemaal.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar