De veertiger Lucas, die net als zijn zus als kind te maken heeft gehad met misbruik, staat op een kantelpunt in zijn leven. Hij neemt een aantal rigoureuze beslissingen.
Sinds de scheiding van haar ouders wordt een meisje door haar vader misbruikt; in haar puberteit lijdt ze erg onder de emotionele en sociale gevolgen daarvan.
Persoonlijk relaas van de Vlaamse schrijver over haar contacten met Ann, een vrouw die lijdt aan chronische anorexia en die daarom overweegt een eind aan haar leven te maken.
Wanneer een succesvolle en geliefde zangeres een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, dreigen aangrijpende gebeurtenissen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel. Onder druk van de dreigende publiciteit komen herinneringen boven uit haar jeugd, waarin zij niet alleen zelf misbruikt werd maar ook onophoudelijk bekeken en begluurd. In plaats van zich voor alle blikken te verbergen, kiest zij voor zichzelf en besluit het tegenovergestelde te doen: om zichzelf en haar zusjes te redden, gaat zij de strijd aan met haar tirannieke stiefvader en treedt juist voor iedereen goed zichtbaar naar buiten.
Een jonge zwarte vrouw uit het zuiden van de Verenigde Staten wordt zich, na een periode van vernederingen zonder verzet, met behulp van andere vrouwen bewust van eigen kracht en van haar recht op een eigen leven.
De broer van Klaartje is overleden. Klaartje (13, ik-figuur) weet precies hoe, maar kan er niet over praten, want dan zal een pijnlijk geheim bekend worden. Vanaf ca. 12 jaar.
Hoewel Pierre en Rachel eind jaren vijftig een kortstondige, intense liefde beleven, weigert hij met haar te trouwen maar krijgen ze toch samen een dochter. Rachel voedt haar dochter alleen op.
In 94 passages van zo'n twee tot vijf pagina's verhaalt hoofdpersoon Oscar Van Beuseghem over zijn leven en alles en iedereen wat hem dwars zit. Vaste elementen daarbij vormen vooral zijn weerzin jegens zwarte vluchtelingen uit Afrika en de eindeloze slechtheid van vrouwen die zich het leven vergemakkelijken door de andere sekse uit te kleden. Daar tussendoor verhaalt hij over misbruik door zijn moeder, tante en oom. Uiteindelijk brengt zijn verknipt leven hem tot het plegen van moorden, waarvoor hij in een psychiatrische inrichting belandt. De hoofdpersoon overschrijdt regelmatig alle fatsoensgrenzen en discrimineert er lustig op los. Zijn stijl is echter die van een cabaretier: door de overdrijving krijgt het gepresenteerde een waanzinnig humoristisch effect.
Na de moord op een operazanger analyseren de tweelingkinderen van de vermeende dader diens motief en hun onderling door een incestueuze affaire belaste relatie.
Omdat vier vaderloze kinderen bang zijn na de dood van hun moeder in een weeshuis te worden opgenomen, begraven zij haar in de kelder en verzwijgen dit voor de buitenwereld.
Anna vindt haar nichtje maar een vreemd meisje. Waarom draagt ze alleen maar rode t-shirts en waarom verzamelt ze lege flessen om boodschappen naar Europa te sturen? Vanaf ca. 13 jaar.
Een jonge schrijfster kijkt terug op drie beslissende perioden van haar leven, waarin seksueel misbruik en een problematische liefdesbeleving een grote rol spelen.
Wanneer ze bij een zomerbaantje bij een advocatenkantoor geconfronteerd wordt met de moordzaak van Jeremy Guillory, een 6-jarige jongen, besluit Alexandria Marzano-Lesnevich zich te verdiepen in deze zaak en het leven van de beschuldigde Ricky Langley. Bij deze zoektocht wordt ze geconfronteerd met de onverwerkte trauma's van misbruik in haar eigen leven.