Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

202 Resultaten

Sorteren op
Boek

Henna op je huid

Dirk Bracke (Auteur)

Touria wil net als haar vriendinnen zijn: geen hoofddoek en verhullende kleding dragen; ze wil korte rokjes, jeans en naveltruitjes. Hierdoor komt ze in moeilijkheden. Alleen haar oudste broer toont begrip. Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

De duik

Sjoerd Kuyper (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Door tussen de pontons van de ‘pontjesbrug’ te zwemmen, reist Roly met zijn vader enkele keren terug in de tijd. Zo komt hij veel te weten over zijn voorouders. Maar op een dag komt Roly's vader niet terug. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De grote vijf

Bella Makatini (Auteur), Judi Abbot (Illustrator)

Dani gaat bij zijn opa logeren. Bij opa hangen mooie schilderijen uit zijn geboorteland. Op één schilderij staan vijf dieren afgebeeld. Opa vertelt elke dag over een van de vijf dieren. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis Uitgeverij (© 2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Soepletters

Mieke Versyp (Auteur), Isabel Devos (Fotograaf), Julie Tavernier (Illustrator)

Een jongen raakt zijn zusje kwijt en voelt zich daar verantwoordelijk voor. De verdwijning is het begin van een spannende zoektocht. Woorden en letters tonen de jongen de weg. Het boek is geïnspireerd door de kinderen van de school Mandala uit de Gentse multiculturele Rabotwijk. Voor de vormgeving werd gebruik gemaakt van kindertekeningen, illustraties en foto’s uit de wijk.

Boek

Amira : de prinses komt thuis

Bart Van Nuffelen (Auteur), Kristina Ruell (Illustrator)

Amira is samen met haar ouders gevlucht. In de grote stad in haar nieuwe land is alles anders. Niemand lijkt blij dat ze er is. Ook op school is in het begin alles vreemd, maar al gauw voelt Amira zich welkom. Prentenboek met kunstzinnige, kleurrijke collageachtige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Op een verre planeet

Julia Donaldson (Auteur), Axel Scheffler (Illustrator), Bette Westera (Vertaler)

Buitenaardse wezens Margreet en Daan wonen op een verre planeet. Zij is een Rooie, hij is een Blauwe. Volgens hun families kunnen Rooien en Blauwen niet met elkaar omgaan. Maar daar zijn Margreet en Daan het absoluut niet mee eens. Oblong prentenboek met grappige, felgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bruin!

Tine Mortier (Auteur), Noke Van den Elsacker (Illustrator)

Paco (ik-figuur) groeit op in het oerwoud van Ecuador. Plotseling nemen zijn ouders hem mee naar Belgie͏̈. Hij moet heel erg wennen aan zijn nieuwe leven. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

Kikker en de vreemdeling

Max Velthuijs (Auteur)

Wanneer Rat in het bos verschijnt, wordt hij aanvankelijk niet geaccepteerd door de andere dieren, maar langzaam aan gaan ze hem steeds meer waarderen. Prentenboek met grote, sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Leopold (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De grote reis van kleine schildpad

Inge Bergh (Auteur), Inge Misschaert (Auteur), Kristina Ruell (Illustrator)

De kleine Yomi is erg ziek. Zijn moeder draagt hem over het Afrikaanse platteland naar een dokter in de stad. Onderweg vertelt ze hem een verhaal over een schildpad die ervan droomt te vliegen.

Uitgever

De Eenhoorn (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Otis

Martijn Niemeijer (Auteur)

Otis (17, ik-figuur) staat overal alleen voor. Naast de zorg voor zijn moeder krijgt hij een driejarig meisje in huis. Maar een peuter past niet in het rauwe leven dat Otis leidt. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Leopold (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Stoute meisjes overal : volksverhalen over liefde en lef

Marita De Sterck (Auteur)

De auteur verzamelde als antropoloog vijfentwintig jaar lang volksverhalen rond groeirituelen, waarin vrouwelijkheid centraal staat. In deze bundel is een zestigtal van haar favoriete verhalen, afkomstig uit Afrika, Amerika, Azië, Europa en Oceanië opgenomen. Een bloemlezing wonderlijke, fantasierijke volkssprookjes, mythen en sagen, waarin 'stoute', tegendraadse meisjes het moeten opnemen tegen enge wezens en individuen. De bundel bevat pakkende en spannende verhalen die volwassenen en adolescenten met plezier zullen lezen.

Uitgever

Manteau (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Weer helemaal Samuel!

Do Van Ranst (Auteur), Maarten Albrechts (Illustrator)

Iedereen rond Samuel (12, ik-figuur) is druk. Samuel ook, met de turnwedstrijd en zijn vriendinnetje Mei Ying. Zal alles hetzelfde zijn als ze terugkomt uit China? Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever
Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het suikerfeest van Sami

Gerard van Gemert (Auteur), Mark Janssen (Illustrator)

Na een verloren voetbalwedstrijd besluit team F7 van SV Ossemem met elkaar naar Marokko te gaan om hun teamgenoot Sami te verrassen. Sami is bij zijn familie om het Suikerfeest te vieren. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2012)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Eén grote familie

Elisenda Roca (Auteur), Rocio Bonilla (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Lucia (ik-persoon) vertelt over haar grappige hondje Kiko en over haar fijne buurt, waar allerlei soorten mensen wonen. Iedereen helpt mee aan de voorbereidingen voor het grote buurtfeest. Maar kan het feest nog doorgaan na het zware onweer? Prentenboek over diversiteit met grappige tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Brown girl magic : een boek voor, door en over bruine meisjes

Dalilla Hermans (Auteur), Fatinha Ramos (Illustrator)

Noen is uitgescholden omdat ze een donkere huid heeft. Als ze thuis moet huilen, vertelt ze haar zus wat er is gebeurd. Die verzekert haar dat ze goed is zoals ze is en dat bruine meisjes bijzonder zijn. Prentvertelling met warmgekleurde illustraties met gouden accenten en tweetalige tekst op rijm. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bij mij thuis

Somia Bakali (Auteur), Ann De Bode (Illustrator)

Aicha vertelt over haar familie en over die van haar beste vriend en buurjongen Sep. Ze zijn allebei in België geboren, maar de familie van Sep is Vlaams en die van Aicha komt uit Marokko. Daarom zijn bij hen thuis veel dingen anders. Maar dat is juist leuk! Prentenboek met levendige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Van Halewyck (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De koning van de flat

Marieke Smithuis (Auteur), Marieke Van Ditshuizen (Illustrator)

Boele en Moes zijn beste vrienden. Ze wonen in een hoge flat met heel veel verschillende bewoners. Er is altijd iets te beleven, zo vinden ze een gewonde meeuw en woont er een 'enge heks'. Je kunt er ook veel kattenkwaad uithalen, en daar zijn Boele en Moes erg goed in. Met zwart-witillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik ben Pomme

Kristien Dieltiens (Auteur), Stefanie De Graef (Illustrator)

Een man en een Afrikaanse vrouw worden verliefd op elkaar en gaan samenwonen. De vrouw moet wennen aan de andere cultuur. Uit hun liefde wordt ik-figuur Pomme geboren. Prentenboek met paginagrote sfeervolle illustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2008)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Als je naar de aarde komt

Sophie Blackall (Auteur), Hans Hagen (Vertaler), Monique Hagen (Vertaler)

Wat zou een buitenaards wezen over onze planeet moeten weten? Quinn laat onze aarde zien met al haar landschappen, dieren en bewoners. Quinn roept kinderen ook op om goed voor de aarde te zorgen. Met paginagrote gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Boek

Mijn straat : een wereld van verschil

Ann De Bode (Auteur), Jo Van de Vijver (Fotograaf)

Hoe ziet de Marokkaanse winkel van Yassir eruit, of de bakkerij van Jona uit Israe͏̈l en het restaurant van Lin Yao? Op het buurtfeest zijn ze er ook. Groot hardkartonnen prentenboek met kleurenfoto's van taferelen in Fimoklei en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.