Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

27 Resultaten

Sorteren op
Boek

Brons : over glimmende schatten in mistige moerassen

Linda Dielemans (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Wat is er zo bijzonder aan het metaal brons en wat maakt het zo kostbaar? En waarom gooiden mensen het duizenden jaren geleden toch vaak weg, ook al kun je het altijd omsmelten en opnieuw gebruiken? Lees welke spannende verhalen te vertellen zijn over brons. Met veel kleurentekeningen. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Er lag een trommeltje in het gras

Edward van de Vendel (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Sebas vindt een trommeltje dat ooit van Lientje was. Het bevat dierbare herinneringen uit een ver land. Het trommeltje heeft een lange reis gemaakt. Wie is de volgende die het trommeltje zal vinden? Vierkant prentenboek over een zoektocht door de tijd met sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De duik

Sjoerd Kuyper (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Door tussen de pontons van de ‘pontjesbrug’ te zwemmen, reist Roly met zijn vader enkele keren terug in de tijd. Zo komt hij veel te weten over zijn voorouders. Maar op een dag komt Roly's vader niet terug. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dit is voor jou

Sanne te Loo (Auteur)

Een jongetje (ik-figuur) houdt erg van tekenen, maar niemand toont interesse. Dan ontmoet hij de schilder Anselmo, die hem uitnodigt in zijn exotische atelier. Samen tekenen en schilderen ze erop los. Op een dag is Anselmo verdwenen. Prentenboek met fantasierijke, uitbundige tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (© 2017)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De kleren van Sinterklaas

Paul Biegel (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Anouk weet zeker dat Sinterklaas bij haar komt logeren, want ze heeft een koffer met zijn kleren zien staan in de logeerkamer. Haar klasgenootjes geloven haar niet. Oblong prentenboek met paginagrote illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (© 2022)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Tintelvlinders en pantoffelhelden

Sanne te Loo (Illustrator), Simon Van der Geest (Auteur), Hans Hagen (Auteur), Monique Hagen (Auteur), Pim Lammers (Auteur), Joke van Leeuwen (Auteur), Erik van Os (Auteur), Elle van Lieshout (Auteur), Bette Westera (Auteur)

Zo boos zijn dat het vanbinnen pief-paf-poeft. Of zo blij dat het jubelt in je tenen! 24 gedichten over allerlei gevoelens die je kunt hebben..Poëzieprentenboek met kleurrijke sfeerillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik mis Milo

Pim Lammers (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Prentenboek over een kleine jongen die treurt om de dood van zijn schildpad Milo. Hoe kan een ander huisdier Milo nou ooit vervangen? Met gekleurde illustraties. Vanaf 4 jaar.

Boek

Jonas en de dolfijn

Annelies Tock (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Niemand gelooft dat Jonas elfjes ziet en soms 's nachts een dolfijn. Behalve Roosje, die hij op het strand ontmoet, maar die niets zegt. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Clavis (2005)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kersenhemel

Jef Aerts (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Adin en Dina zijn dikke vrienden, het is net alsof ze twee kersen aan hetzelfde steeltje zijn. Maar dan verhuist Adin naar de stad. Terwijl de seizoenen voorbijgaan, groeit er tussen hen een bijzonder spoor. Oblong prentenboek met verstilde en intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

De kerst van de keizer

Ann Lootens (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

In de kerstnacht toont een zwart schaapje een ontevreden keizer de weg naar een heel byzonder kerstfeest. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2004)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Niet beschikbaar
Boek

Mirakel

Katrien Vandewoude (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Tijdens een gedwongen logeerpartij bij oma ontmoet Hannah (ik-figuur) het buurmeisje Margo. Oma wil graag dat de twee meisjes met elkaar spelen, maar dat ziet Hannah niet zitten. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Mijn broer is niet gek

Hilde Loeters (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Jonder heeft een probleem. Vanavond geeft Liesbeth een feestje en hij mag blijven logeren. Maar net vanavond moet hij op zijn gehandicapte broer Dries passen. Jonder probeert met zijn vader te praten, maar die heeft het te druk. Dus neemt Jonder op eigen houtje een beslissing. Maar dan verdwijnt Dries.

Boek

Koningsspel

Linda Dielemans (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Auga raakt in 1193 in Groenland betrokken bij een strijd tussen meedogenloze machthebbers. Ze moet zorgen dat haar ivoren schaakspel niet in verkeerde handen terechtkomt, met gevaar voor eigen leven. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Leopold (2023)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Maantje en het kerstfeest van de dieren

Sjoerd Kuyper (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Maantje viert kerst met haar familie in Suriname en poes Ninnoc blijft in Nederland. Maantje bedenkt dat Ninnoc een feest geeft voor alle dieren uit de straat en uit het bos. Met illustraties in kleur. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Genre
Taal
Doelgroep
Niet beschikbaar
Boek

Knikkers op de weg

Kristien Dieltiens (Auteur), Peter Adriaenssens (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Onderweg naar school wordt Wardje, het jongere broertje van Elias, aangereden door een auto. Als hij in het ziekenhuis overlijdt, blijven Elias en zijn ouders achter met verdriet en veel vragen. Prentvertelling met praktische tips voor begeleiders over verkeersslachtoffers en rouwverwerking. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

De schoenen van de zeemeermin

Sanne te Loo (Auteur)

Tijdens een strandvakantie ontdekt Isa een paar zwemvliezen. Ze neemt deze ‘zeemeerminschoenen’ mee naar huis. Van een oude rok maakt ze een staart. Zo waant ze zich een echte zeemeermin. Het enige dat ontbreekt, is de zee.

Uitgever

Lemniscaat (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Cristóbal Balenciaga : de jongen die droomde van haute couture

Sanne te Loo (Auteur)

Lees hoe Cristóbal Balenciaga zijn eerste jurk maakte, en hoe hij een beroemde modeontwerper werd. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Boek

De man met de zeegroene ogen

Koos Meinderts (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Aan zee woont een man met zeegroene ogen. Hij leeft van de wind en wat de zee hem schenkt. Maar dan spoelt een schatkaart aan en vertrekt hij. Op een eiland wordt hij verwelkomd door een lieve vrouw. Toch blijft hij zoeken naar de schat. Prentenboek met intense gekleurde illustraties en poëtische tekst. Vanaf ca. 5 jaar.

Boek

Een hoofd om op te staan

Sanne te Loo (Auteur)

Wat kun je allemaal niet voor leuke dingen doen met je lichaamsdelen? Glijden met je buik, ploffen met je billen, zwiepzwaaien met je haar en nog veel meer! Prentenboek met sfeervolle illustraties in aquarel. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Maantje schrijft een boek

Sjoerd Kuyper (Auteur), Sanne te Loo (Illustrator)

Maantje schrijft op school een verhaal over het meisje Amani dat naar Suriname vaart om samen met haar broer Wonderboy de strijd aan te gaan met de boze tovenaar Transformer. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar