Tragikomisch, absurdistisch verhaal over een verlaten en vrijgevochten jonge vrouw die haar plaats in het leven probeert te veroveren; over zorgzaamheid, herinneringen, eenzaamheid en eten.
Een jonge Italiaanse regisseur eet en leeft als een carnivoor annex levensgenieter als hij een vrouw ontmoet die overtuigd veganiste is en op wie hij indruk wil maken.
Een jonge Engelse raakt bevriend met een oude Italiaanse vrouw die haar wegwijs maakt in de Italiaanse keuken, maar haar ook helpt ontdekken wat ze met haar leven wil.
Een van oorsprong Italiaanse chef-kok, die een restaurant in Londen runt, gaat nadat haar restaurant slechte recensies ontving en haar huwelijk strandde, naar Italie͏̈ om daar te ontdekken wat haar gelukkig maakt.
Persoonlijk relaas van een zangeres die na het verlies van haar Koreaanse moeder aan kanker, zichzelf Koreaans leert koken en aan de hand van gerechten haar herinneringen een plaats probeert te geven.
Korneel lust bijna niets, alleen gele drilpudding. Zijn moeder dreigt: 'Ik stuur je naar de kindervleesfabriek!' Groot prentenboek met tekeningen in zwart-wit en oranje en grappige tekst op rijm. Vanaf ca. 7 jaar.
In een café in Kyoto kunnen de eigenaren elk gerecht namaken dat klanten zich herinneren en graag nog een keer willen proeven. Door hun kookkunsten herbeleven zij hun mooiste herinneringen.
Een jongeman kijkt terug op zijn jeugd, zijn toekomstdroom was kok worden en het restaurant van zijn vader overnemen maar die had een heel andere toekomst in gedachten.
Een dochter van een Italiaanse immigrant en een Engelse moeder ontwerpt de trouwjurk voor haar zuster en probeert om te gaan met haar bazige vader en futloze moeder.
Engeland, 1835. Een jonge vrouw droomt ervan haar poëzie te publiceren, maar haar uitgever adviseert haar om een kookboek te schrijven; dat past immers beter bij een vrouw. Ze ontdekt haar culinaire talent, huurt een hulp in en er vormt zich een bijzondere vriendschap.