Waar werkt een kok? Wat heeft hij nodig om zijn werk te doen? Wat doet hij de hele dag? Hoe gaat het er aan toe in de keuken van een restaurant? Wat moet je goed kunnen om een kok te zijn? Het beroep van de kok in woord en beeld.
Mona (ik-persoon) gaat een weekendje logeren bij opa en oma. Ze helpt hen graag in de frituur. Maar het bestaan van de frituur wordt bedreigd. Een rijke zakenman wil de frituur slopen en er dure appartementen bouwen. Vanaf ca. 9 jaar.
In een café in Kyoto kunnen de eigenaren elk gerecht namaken dat klanten zich herinneren en graag nog een keer willen proeven. Door hun kookkunsten herbeleven zij hun mooiste herinneringen.
Een jongeman kijkt terug op zijn jeugd, zijn toekomstdroom was kok worden en het restaurant van zijn vader overnemen maar die had een heel andere toekomst in gedachten.
Een uitbater van een exclusief restaurant wordt geconfronteerd met de dood van zijn moeder, waarna hij, afgeleid door restaurantperikelen, zijn familiegeschiedenis verhaalt.
Twee echtparen dineren in een restaurant om een vergrijp van hun kinderen te bespreken. Bewerking in eenvoudig Nederlands met korte zinnen en gemakkelijke woorden.
In het restaurant hoog boven op de berg is de hele avond nog geen enkele gast geweest. De chefkok en de ober willen net gaan afsluiten, als er ineens een reus voor hun neus staat. Wat zal hij allemaal gaan bestellen? Prentenboek met sfeervolle, zwierige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Op de blog Dingenzoekers schrijven Kristien In-'t-Ven en Greetje Van Buggenhout en hun kinderen over hun zoektocht doorheen België naar toffe dingen om te doen met kinderen, leuke plaatsen om te overnachten en eetadresjes waar kinderen welkom zijn. Het boek is een weergave van deze zoektocht, met alle adressen.
Een geheimzinnige jongen snuffelt steeds rond bij het kinderrestaurant "Plaza Patatta", dat pas geopend is. Luna en Lotte gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar.
Een ober, die alles uit zijn handen laat vallen, raakt al zijn klanten kwijt, totdat een klein meisje hem helpt met een list. Opgewekt prentenboek met grote, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
De chef-kok van een groot hotel in London wordt tijdens zijn midlifecrisis geconfronteerd met zijn multi-culturele personeel, vriendinnen, zakenpartners en zijn stervende vader.