Boek Smaakpalet van de Lage Landen : de geschiedenis van de eetcultuur in beeld Janny Van der Heijden
Boek De keuken van meesters en meiden : klassenverschillen aan tafel 1900-1960 Diane De Keyzer (Auteur) Uitgever Van Halewyck (1997) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; 20ste eeuw Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Arm en rijk aan tafel : tweehonderd jaar eetcultuur in België Peter Scholliers (Auteur) Uitgever EPO (1993) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; geschiedenis Serie BRTN-educatieve uitgaven Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Groenten en fruit vroeger en nu Eddie Niesten (Auteur), Yves Segers (Auteur) Uitgever Davidsfonds (2007) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; geschiedenis, Fruit ; geschiedenis, Groenten ; geschiedenis Serie Smaken van het land Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Brusselse wafels : 'om te backen dicke wafelen' Jo Van Caenegem (Auteur), Danny Crauwels (Auteur), Gustaaf Ingelaere (Auteur) Uitgever Oogachtend (2008) Taal Nederlands Onderwerp Wafels, Gebak ; geschiedenis, Eetcultuur ; België ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Smaakpalet van de Lage Landen : de geschiedenis van de eetcultuur in beeld Janny Van der Heijden (Auteur), Manon Henzen (Redacteur) Beschrijving van de Nederlandse eetcultuur in de zeventiende eeuw aan de hand van schilderijen en prenten uit die tijd. Met veel kleurenafbeeldingen. Uitgever Nijgh & Van Ditmar (© 2023) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; Nederland ; geschiedenis, Eetcultuur ; België ; geschiedenis Serie Nijgh Atelier Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Oudvlaamse keuken en kookkunst : historie en folklore Hervé Stalpaert (Auteur) Uitgever Uitgeverij voor gemeenteadministratie (1957) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; geschiedenis, Keukens; geschiedenis, Keukengerei ; geschiedenis Enkel raadpleegbaar Vind exemplaar Boek België kookt ! : de eeuw van Cauderlier 1830-1930 Eddie Niesten (Auteur), Jan Raymaekers (Auteur), Yves Segers (Auteur) Uitgever CAG (2004) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; geschiedenis, Cauderlier, Philippe Eduard Serie CAG cahiers (5) Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Van pièce montée tot pêche melba : een geschiedenis van het betere nagerecht Danielle De Vooght (Redacteur), Sofie Onghena (Redacteur), Peter Scholliers (Redacteur) Uitgever VUBPRESS (2008) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; geschiedenis, Nagerechten ; 18de eeuw, Nagerechten ; 19de eeuw Serie Food studies (3) Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Artikel uit tijdschrift Geschiedenis van onze eetcultuur Bertrand J. De Clercq (Auteur) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; geschiedenis, De Keyzer, Diane ; De keuken van meesters en meiden, Scholliers, Peter ; Arm en rijk aan tafel Doelgroep Volwassenen Boek Aan de kook : een halve eeuw keukengeschiedenis Jan Raymaekers (Auteur) Uitgever Van Halewyck (2016) Taal Nederlands Onderwerp Keukens ; geschiedenis, Keukens ; Vlaanderen, Eetcultuur ; Vlaanderen ; 1950- Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Geschiedenis van de dorst : twintig eeuwen drinken in de Lage Landen Raymond Van Uytven (Auteur) Een chronologisch overzicht van de drankproductie en -consumptie in de Lage Landen, van de wijnbouw in het Romeinse Rijk, over de 'brandewijninvasie' in de koloniale tijd, tot het succes van de brouwerijgroep Interbrew/InBev. Uitgever Davidsfonds (2007) Taal Nederlands Onderwerp Drinkcultuur ; Nederland ; geschiedenis, Drinkcultuur ; Vlaanderen ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Gebundeld : Ons kookboekje en Ons oorlogsboekje Uitgever KVLV (2013) Taal Nederlands Onderwerp Gerechten Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Antwerpen à la carte : eten en de stad, van de middeleeuwen tot vandaag Leen Beyers (Redacteur), Ilja Van Damme (Redacteur) Begeleidend boek bij de vaste tentoonstelling in MAS/Museum aan de Stroom over de geschiedenis van de voedselvoorziening in Antwerpen. Uitgever BAI (2016) Taal Nederlands Onderwerp Voedselvoorziening ; Antwerpen (stad), Eetcultuur ; Antwerpen (stad) Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Artikel uit tijdschrift Over compôte egyptienne, ananas en pain à la mecque : exotisme op het bord van Leopold II 1865-1909 Danielle De Vooght (Auteur) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; 19de eeuw, Wereldkeuken, Voeding ; geschiedenis, Leopold II (koning van België) Doelgroep Volwassenen