Een man die bij gebrek aan bewijs is vrijgesproken van een zedenmisdrijf is vastbesloten niet weer de fout in te gaan; zijn routine en vastberadenheid worden echter aan het wankelen gebracht door zijn 10-jarig buurmeisje dat steeds zijn gezelschap zoekt.
'Mag ik met je spelen?' Op een zomerdag in 1985 ontmoet Margaux, de auteur, de veel oudere Peter in het buurtzwembad en stelt hem precies die vraag. Zij is zeven, hij is eenenvijftig. Wanneer Peter haar en haar moeder uitnodigt om bij hem thuis langs te komen, treft het meisje er een waar kinderparadijs aan. Haar moeder is niet in staat om goed voor Margaux te zorgen en leeft in een constante angst voor haar agressieve echtgenoot. Ze is Peter dankbaar voor alle aandacht die hij aan haar dochter besteedt en binnen de kortste keren brengt Margaux al haar tijd met Peter door. Gaandeweg neemt hij de rol aan van Margaux' vriend, vader en minnaar.
Wanneer twee kinderen in de gymnastiekzaal van hun school in Kopenhagen vijf mannelijke lijken ontdekken, komt Konrad Simonsen met zijn team in actie. Bij het onderzoek worden zij uit diverse hoek tegengewerkt.
Wanneer ze bij een zomerbaantje bij een advocatenkantoor geconfronteerd wordt met de moordzaak van Jeremy Guillory, een 6-jarige jongen, besluit Alexandria Marzano-Lesnevich zich te verdiepen in deze zaak en het leven van de beschuldigde Ricky Langley. Bij deze zoektocht wordt ze geconfronteerd met de onverwerkte trauma's van misbruik in haar eigen leven.
Als een man het huis van zijn overleden moeder opruimt, vindt hij een schriftje met schokkende notities over de pedofielenclub waar hij als jochie werd misbruikt.
Na een burn-out gaat de Schotse rechercheur Ray Lennox voor een korte vakantie met zijn vriendin Trudi naar Florida. In Miami doet Trudi niet veel anders dan dromen over hun bruiloft tot Lennox het zat is. Hij struint, steeds depressiever, de stripclubs en nachtcafés van downtown Miami af. Als twee vrouwen hem seks en cocaïne aanbieden hoeft hij geen twee keer na te denken. In hun appartement ontmoet hij echter een meisje van tien dat het slachtoffer dreigt te worden van een pedofielennetwerk.
Na het verschijnen van Mijn meneer, de autobiografische roman die Ted Van Lieshout schreef over zijn omgang met een pedofiele man, kreeg hij regelmatig de vraag wat de invloed geweest is van dit gegeven op zijn verdere leven. In dit boek beantwoordt van Lieshout deze vraag.
Als de achternicht van een plotseling onvindbare bisschop een scriptie maakt over kindermisbruik in de rooms-katholieke kerk, ontrolt zich een afschuwelijke familiegeschiedenis.
In zijn strijd tegen kinderporno moet een Brusselse commissaris van politie het opnemen tegen invloedrijke personen die hun machtspositie gebruiken om privépraktijken te verdoezelen.
De Waele toont aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe de politie pedofilie bestrijdt en welke impact deze gruwelverhalen hebben op politiemensen. Hij laat ook zien wie pedofielen zijn en hoe ze te werk gaan, en geeft concrete tips aan ouders om hun kind weerbaarder te maken.
Als een vermist meisje uit een Engelse achterstandswijk is gezien in de straat waar sinds kort een pedofiel woont, lopen de sentimenten hoog op en culmineren in de belegering van diens huis.
Hannah Maes en haar collega's onderzoeken een zaak waarbij een 8-jarig meisje seksueel misbruikt werd, maar tijdens een gesprek met een kinderpsychiater blijkt dat zij zich daar niets van herinnert.