Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

575 Resultaten

Sorteren op
Boek

Omdat ik je zo graag zie

Milja Praagman (Auteur)

Ibi mag met oma mee naar de stad. Weer thuis vertelt Ibi aan oma wat ze allemaal gezien heeft. En wat heeft oma gezien? Groot prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, over de liefde van een oma voor haar kleinkind. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De lantaarnaansteker

Aline Sax (Auteur), Ann De Bode (Illustrator)

Elke avond maakt de lantaarnaansteker zijn ronde door de stad. Hij ziet veel eenzame mensen, en besluit ze bij elkaar te brengen. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Klein in de grote stad

Sydney Smith (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Een jongetje stapt uit een bus in een grote stad, waar het sneeuwt. Hij voelt zich heel klein tussen al die mensen, auto’s, geschreeuw, getoeter en gehamer. Toch weet hij heel goed te vertellen hoe je je het beste kunt verplaatsen. Maar aan wie vertelt hij dat eigenlijk allemaal? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Rosie en Moussa

Michael De Cock (Auteur), Judith Vanistendael (Illustrator)

Rosie verhuist met haar moeder naar een groot flatgebouw. Daar leert ze de jongen Moussa kennen. Samen raken ze opgesloten op het dak van de flat. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Querido (2010)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Jacques naar de stad

Alex T. Smith (Auteur), Harmen van Straaten (Vertaler)

Jacques is een kleine mollige hond met een baret en een trui. Met zijn beste vriendje meneer Wiebelsok beleeft Jacques spannende avonturen. Met zijn humor en na?eve kijk op alledaagse gebeurtenissen is hij onweerstaanbaar! Jacques naar de stad Vandaag gaan Jacques en meneer Wiebelsok naar de stad. Ze drinken een kopje thee in een caf?, bekijken winkeltjes en ze bezoeken een museum. Daar zien ze dat een dief een kunstwerk wil stelen. Wat moeten ze doen?

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Stad

Pieter Gaudesaboos (Auteur), Koen De Poorter (Auteur)

Een kijk- en leesboek over drie broers die ieder hun eigen stad bouwen: eentje in het teken van prei, een veilige stad en een geordende, groene stad. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Lannoo (2005)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Onderzeeboot

Bart Van Nuffelen (Auteur), Bert Dombrecht (Illustrator)

Anton mag niks van zijn moeder, maar hij laat zich door buurjongen Stief overhalen een verboden ladder te beklimmen. Eenmaal boven wordt Anton steeds meer zichzelf. Prentvertelling met paginagrote expressieve illustraties in pen en gouache. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2008)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Wij samen op stap

Leo Timmers (Illustrator), Jean Reidy (Auteur), Bart Moeyaert (Vertaler)

Een konijnenmoeder gaat 's ochtends vroeg met de kinderwagen op stap in de stad. Ze komen langs de markt, het station, een schoolplein, ziekenhuis en boekwinkel. Vierkant prentenboek met vrolijk gekleurde, humorstische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Querido (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Henri gaat naar Parijs

Leonore Klein (Auteur), Saul Bass (Illustrator), Edward van de Vendel (Vertaler)

Henri woont in een klein dorpje in Frankrijk. Hij droomt ervan om Parijs te zien. In zijn dorp is één bus en een park met vijf bomen en een kerkje. In Parijs, weet Henri, zijn er veel bussen, bomen en kerken. Alles is er anders en dat wil Henri graag zien, dus gaat hij op weg naar Parijs.

Boek

O echo : stadsgeluidenboek

Stan Van Steendam (Auteur)

Het jongetje Tuur trekt door de stad en zet zijn oren open. De stadsgeluiden - van fietsgerinkel naar sirenes tot de trompetten van de fanfare - trekken hem in de wondere wereld van de ligaturen, schreven, holwitten, onderkasten en majuskels. Op een poëtische en ritmische stroom van woorden en klanken baant het jongetje zich een weg doorheen de stad. Tuur smult van een ijsje, loopt mee in een parade vol clowneske figuren, bestudeert de verschillende schoenen om zich heen, springt tussen de duiven.

Uitgever

Vrijdag (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De beste kat van de stad

Rian Visser (Auteur), Christina Kingma (Illustrator)

Kat gaat van haar mat in een doos. Maar de doos gaat naar de stad. Wat moet Kat daar doen? Kat gaat op zoek naar een huis. Groeiboek van AVI-Start t/m AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.

Boek

Otto in de stad

Tom Schamp (Auteur)

De kat Otto mag met zijn vader mee naar de stad. Hardkartonnen prentenboek met collageachtige illustraties, dat ook omgekeerd gelezen kan worden. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Lannoo (2008)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Overdag is hij een krokodil : een verhaal zonder woorden van Giovanna Zoboli & Mariachiara di Giorgio

Giovanna Zoboli (Illustrator), Mariachiara Di Giorgio (Illustrator)

Als ’s ochtends de wekker gaat, staat krokodil op. Hij kleedt zich netjes aan en gaat de stad in. Het is druk in de metro en op straat. Hij leest zijn krantje, koopt bloemen en gaat naar de dierentuin. Wat zal hij daar gaan doen? Oblong tekstloos prentenboek met dynamische, sfeervolle tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Heb jij misschien Dinosaurus gezien?

David Barrow (Auteur), J.H. Gever (Vertaler)

Een jongetje, een hond en een olifant zijn op zoek naar een dinosaurus. Niemand kan hem vinden: jij wel? Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2023)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ga toch fietsen!

Joukje Akveld (Auteur), Philip Hopman (Illustrator)

Boese en Willem maken zo’n ruzie, dat Boese boos wegloopt uit hun fietsenwinkel. Hij fietst een enorm eind, dwars door de stad en over het platteland. Waarom was hij ook alweer zo boos? Groot prentenboek met sfeervolle, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Querido (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Otto groot, Otto klein

Tom Schamp (Auteur)

Tijdens een autorit met zijn vader door de stad kijkt Otto zijn ogen uit. Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke, collageachtige illustraties waarop allerlei tegenstellingen te vinden zijn. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Lannoo (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Middeleeuwen

Andrew Langley (Auteur), Geoff Brightling (Fotograaf)

In korte hoofdstukken met veel kleurenfoto's wordt informatie gegeven over het leven in de middeleeuwen. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Standaard (1997)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Stadsmuis en Veldmuis

Kathrin Schärer (Auteur)

Stadsmuis komt logeren bij Veldmuis en maakt kennis met het leven op het land. Daarna brengt Veldmuis een bezoek aan de stad. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik zie, ik zie

Eef Rombaut (Auteur), Leen Vanbroekhoven (Illustrator)

Stel je voor hoe een doodgewone stad verandert en ineens gestapeld is, of sportief, opgeblazen of gescheiden. Doe je ogen dicht en droom maar mee. Prentenboek met fijngetekende zwart-witte pentekeningen met enkele steunkleuren en veel kleine details. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Abimo (2016)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Steden : verhalen onderweg

Stefan Hertmans (Auteur)

Verhalende essays over elf Europese steden en Sydney.

Uitgever

Meulenhoff (1998)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar