Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

1984 Resultaten

Sorteren op
Boek

Harry Potter and the Order of the Phoenix

J.K. Rowling (Auteur)

Harry Potter ontdekt in zijn vijfde jaar op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus dat de leerlingen steeds minder mogen en zelfs worden bespioneerd, maar hij wordt ook verliefd.

Uitgever

Bloomsbury (2014)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

The handmaid's tale

Margaret Atwood (Auteur)

In de Republiek Gilead heerst een schrikbewind, gebaseerd op een extreme uitleg van de Bijbel. Er vinden oorlogen plaats met aangrenzende sekten, vrouwen zijn gereduceerd tot slaven en bijna allemaal onvruchtbaar geworden. De machthebbers krijgen 'leenmoeders' toegewezen, jonge vrouwen die ze twee jaar in huis nemen om er een kind bij te verwekken. Eén van deze 'dienstmaagden' is de hoofdpersoon in dit boek.

Boek

Riki wa asdiqa uh

Guido Van Genechten (Auteur)

Rikki zorgt ervoor dat een konijntje, dat er anders uitziet dan de andere konijntjes, toch met hun spelletjes mag meedoen. Prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

It ends with us

Colleen Hoover (Auteur)

Een jonge vrouw staat voor een moeilijke keuze, als de liefde van haar leven haar mishandelt.

Uitgever
Taal
Serie
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De jongen die draken kweekte

Andy Shepherd (Auteur), Sara Ogilvie (Illustrator), Jesse Goossens (Vertaler)

Tomas ontdekt in de tuin van z’n opa een drakenfruitboom. Hij neemt een van de vruchten mee naar huis. Maar voordat hij de vrucht kan eten, komt er een echt draakje uit! Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (© 2018)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

A good girl's guide to murder

Holly Jackson (Auteur)

Vijf jaar geleden verdween Andie Bell, drie dagen later bekent haar vriendje Sal dat hij haar vermoord heeft en pleegt zelfmoord. Andie's lichaam wordt echter nooit gevonden. Pip, een klasgenootje van Andie, heeft altijd geloofd dat Sal onschuldig is. Kan ze dat bewijzen zonder zelf gevaar te lopen? Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Eclips

Stephenie Meyer (Auteur), Maria Postema (Vertaler)

Bella (ik-figuur) is verliefd op een vampier. Ze staat voor de moeilijke keuze mens te blijven of ook vampier te worden. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Mynx (2010)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Meesterkok

Maranke Rinck (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator)

Ellis en Dante doen mee aan een kookwedstrijd, maar kunnen helemaal niet koken! Gelukkig verzint Bob een fantastisch toetje. Maar wat als vlak voor de finale de popcorn op is? Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

Goeie ouwe George

Meg Rosoff (Auteur), Georgien Overwater (Illustrator), Jenny de Jonge (Vertaler)

Hond George komt in huis bij de familie Appeltje. Ma Appeltje gaat op yoga en zorgt alleen nog voor zichzelf. Ook de andere familieleden doen niets aan het huishouden. George bedenkt een plan om een eind te maken aan de chaos. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De popcorn spion

Maranke Rinck (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator)

Ellis deelt op school stiekem popcorn uit in de klas. Als niemand haar maar verraadt! Popcornmannetje Bob, haar geheime vriend, zoekt uit wat Ellis’ klasgenoten en de leerkrachten van plan zijn. Met veel grappige zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

New moon

Stephenie Meyer (Auteur)

Bella (ik-persoon) wordt verliefd op een vampier en komt terecht in de bovennatuurlijke wereld.

Uitgever

Atom (2009)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De zevenmijlslaarzen

Mark Borgions (Illustrator), Koen Brandt (Regisseur), Charles Perrault (Naar het werk van), Warre Borgmans (Verteller), Philip Maes (Bewerker), Paul Wauters (Bewerker), Mathias Sercu (Uitvoerder), An Miller (Uitvoerder), Gène Bervoets (Uitvoerder), Dimitri Leue (Uitvoerder)

Een arme familie van houthakkers kan niet op tegen het moderne plastic. Grappig hoorspel en vrije versie van het sprookje Klein Duimpje van Perrault. Met cd, liedteksten en kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De laatste helden op aarde

Max Brallier (Auteur), Douglas Holgate (Illustrator), Marcel van Driel (Vertaler)

Jack Sullivan (13, ik-persoon) is een gewone jongen met een gewoon leven. Totdat het stadje waar hij woont, wordt bevolkt door zombies en monsters. Samen met zijn vrienden strijdt hij tegen deze monsters. Met veel zwart-witte stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Condor (© 2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Harry Potter and the deathly hallows

J.K. Rowling (Auteur)

In zijn zevende jaar aan Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry heeft Harry een zware taak: hij moet de resterende Horcruxes van Voldemort opsporen en vernietigen. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Bloomsbury (2007)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ben X : niets was alles wat hij zei

Nic Balthazar (Auteur)

Ben (17) is autistisch. Hij ziet het leven als een computerspel vol vijanden. En vijanden heeft hij ook. Op school maken twee klasgenoten zijn leven tot een hel. Ben wil wraak. Vanaf ca. 14 jaar.

Uitgever

Averbode (2007)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Tijdlijn : een reis door de geschiedenis

Peter Goes (Auteur), Sylvia Vanden Heede (Auteur)

Maak een reis door de wereldgeschiedenis, van de dinosaurussen tot de Romeinen, ridders tot de huidige tijd met de Arabische lente en de vluchtelingenstroom. Grote uitgave met paginagrote gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Uitgever

Lannoo (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik geef je mijn hart

Pimm Van Hest (Auteur), Sassafras De Bruyn (Illustrator)

Yuto krijgt van een oude man een mysterieus kistje cadeau. Pas jaren later kan hij het kistje openen en vindt erin een hartvormige pit, die uitgroeit tot een prachtige boom. Groot prentenboek met filosofische tekst en kunstzinnige, dromerige kleurenillustraties met fragiele uitsnedes. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

Clavis (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Podkin Eenoor

Kieran Larwood (Auteur), David Wyatt (Illustrator), Sofia Engelsman (Vertaler)

Een rondtrekkende oude konijnenbard vertelt spannende verhalen aan de nieuwsgierige kinderen van de konijnenburcht van Doornwoud. Ze gaan over het dappere jonge konijn Podkin, die strijd voerde tegen een leger boosaardige konijnen, de Goroms. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Gottmer (© 2017)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De zeepridder ziet een spook

Kristien In-'t-Ven (Auteur), Mattias De Leeuw (Illustrator)

De Zeepridder wint de hoofdrpijs in de bingo. Hij krijgt het land Sponje. Maar het is daar heel vies. En het spookt! AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Lannoo (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zondag, maandag, sterrendag

Anna Woltz (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Nora is uitvinder. Haar buurjongen Sep weet veel over sterren. Maar hij durft geen spreekbeurt te geven. Kan Nora iets uitvinden om Sep te helpen? Vanaf ca. 7 jaar.