Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

73 Resultaten

Sorteren op
Boek

De aanslag

Harry Mulisch (Auteur)

Een man, die als jongen in de Tweede Wereldoorlog door een misverstand zijn familie verloor, wordt op verschillende momenten in zijn leven met de schuldvraag geconfronteerd.

Boek

't Hooge Nest

Roxane Van Iperen (Auteur)

Twee joodse zusjes duiken onder in villa 't Hooge Nest in het Gooi en ondernemen van daaruit actie tegen de Duitse bezetter.

Boek

De vergelding : een dorp in tijden van oorlog

Jan Brokken (Auteur)

Wie legde op 10 oktober 1944 in Rhoon, onder de rook van Rotterdam, een onder stroom staande elektriciteitsdraad over de weg, waardoor een Duitse soldaat gedood werd?

Boek

Mijn naam is Selma

Selma Van de Perre (Auteur), Rebekka Bremmer (Vertaler)

Memoires van een joodse vrouw (1922) die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet belandde, werd gearresteerd en een verblijf in het concentratiekamp Ravensbrück overleefde.

Boek

De crèche : historische roman

Elle Van Rijn (Auteur)

Een jonge kinderverzorgster en haar collega’s weten tijdens de Tweede Wereldoorlog uit de Joodse Crèche bij de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam 600 Joodse kinderen te redden van deportatie.

Boek

De donkere kamer van Damokles

Willem Frederik Hermans (Auteur)

Hoofdpersoon Osewoudt krijgt op de dag dat Nederland capituleert voor Nazi-Duitsland, bezoek van een Nederlandse officier Dorbeck, die sprekend op hem lijkt en met wie hij meteen een onverklaarbare verbintenis voelt. Dorbeck geeft Osewoudt opdrachten, die hem een prominente rol in de verzetswereld bezorgen. Als Osewoudt in 1945 ontsnapt uit Duits gevangenschap en vlucht naar de bevrijde gebieden, wordt hij daar opgepakt, en blijkt dat hij juist van landverraad wordt beschuldigd. Nergens zijn aanwijzingen te vinden voor het bestaan van de persoon Dorbeck, en Osewoudt raakt verstrikt in zijn eigen belevingswereld.

Genre
Uitgever

Van Oorschot (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Arhus
Grote letter

De aanslag

Harry Mulisch (Auteur)

Een man, die als jongen in de Tweede Wereldoorlog door een misverstand zijn familie verloor, wordt op verschillende momenten in zijn leven met de schuldvraag geconfronteerd.

Luisterboek

De aanslag

Harry Mulisch (Auteur), Edwin De Vries (Verteller)

Een man, die als jongen in de Tweede Wereldoorlog door een misverstand zijn familie verloor, wordt op verschillende momenten in zijn leven met de schuldvraag geconfronteerd

Boek

Süskind : roman

Alex Van Galen (Auteur)

De Duits-joodse zakenman Walter Süskind, in 1942 aangesteld als beheerder van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam, besluit een levensgevaarlijk dubbelspel te spelen om joodse kinderen van de dood te redden.

Boek

Rose : een familie in oorlogstijd

Rosita Steenbeek (Auteur)

Het levensverhaal van de grootmoeder van de schrijfster.

Dvd

Zwartboek

Paul Verhoeven (Regisseur), Anne Dudley (Componist), Thom Hoffman (Acteur), Sebastian Koch (Acteur), Halina Reijn (Acteur), Carice Van Houten (Acteur)

Een jonge joodse vrouw raakt aan het eind van de Tweede Wereldoorlog betrokken bij het Nederlandse verzet; als ze de opdracht krijgt een Duitse officier te verleiden, ontdekt ze dat goed en fout in de oorlog dicht bij elkaar liggen

Boek

De trein van 12:10

Johanne A. van Archem (Auteur)

Een jonge vrouw komt in het begin van de Tweede Wereldoorlog in het verzet terecht.

Arhus
Uitgever
Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Brieven aan 't Hooge Nest

Roxane Van Iperen (Auteur)

Reacties van lezers op het boek ''t Hooge Nest', dat een episode uit de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog beschrijft, waarbij twee joodse zussen daadwerkelijk actie ondernamen tegen de Duitse bezetter.

Boek

Het meisje met het rode haar : roman uit de jaren 1942-1945

Theun de Vries (Auteur)

De heldhaftige strijd in het verzet van de Haarlemse studente in de rechten Jannetje Johanna Schaft (1920-1945).

Boek

Zwartboek : roman

Gerard Soeteman (Naar het werk van), Laurens Abbink Spaink (Bewerker), Paul Verhoeven (Naar het werk van)

Een jonge joodse vrouw raakt aan het eind van de Tweede Wereldoorlog betrokken bij het Nederlandse verzet; als ze de opdracht krijgt een Duitse officier te verleiden, ontdekt ze dat goed en fout in de oorlog dicht bij elkaar liggen.

Dvd

Oorlogsgeheimen

Dennis Bots (Regisseur), Jacques Vriens (Naar het werk van), André Dziezuk (Componist), Maas Bronkhuyzen (Acteur), Joes Brauers (Acteur), Pippa Allen (Acteur)

Het Zuid-Limburgse dorpje waar Tuur (11) woont, is bezet door de Duiters. Als Tuur ontdekt dat zijn buurmeisje Maartje een groot geheim heeft, komt de oorlog wel heel dichtbij. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Laura's verzet

Margreet Maljers (Auteur)

Een 15-jarig meisje volgt haar vader tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet tegen de Duitsers; dan wordt haar vader verraden.

Uitgever

VCL (2009)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Midden op de weg, zo hard mogelijk

Arthur Umbgrove (Auteur)

Een jongeman ontdekt dat zijn grootvader een grote rol in het verzet heeft gespeeld en probeert zich aan hem te spiegelen.