Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

415 Resultaten

Sorteren op
Dvd

Schindler's list

Steven Spielberg (Regisseur), Thomas Keneally (Naar het werk van), John Williams (Componist), Liam Neeson (Acteur), Ben Kingsley (Acteur), Ralph Fiennes (Acteur), Caroline Goodall (Acteur), Jonathan Sagalle (Acteur), Embeth Davidtz (Acteur)

De sluwe, charmante zakenman Oscar Schindler ziet kans 1100 joden uit handen van de nazi's te houden door tewerkstelling in zijn fabriek

Dvd

The boy in the striped pyjamas

Mark Herman (Regisseur), John Boyne (Naar het werk van), James Horner (Componist)

In 1943 verhuist een kleine Duitse jongen met zijn vader, een militair, naar een vreemde plek waar joodse mensen in gestreepte pyjama's achter een hek leven

Dvd

Zwartboek

Paul Verhoeven (Regisseur), Anne Dudley (Componist), Thom Hoffman (Acteur), Sebastian Koch (Acteur), Halina Reijn (Acteur), Carice Van Houten (Acteur)

Een jonge joodse vrouw raakt aan het eind van de Tweede Wereldoorlog betrokken bij het Nederlandse verzet; als ze de opdracht krijgt een Duitse officier te verleiden, ontdekt ze dat goed en fout in de oorlog dicht bij elkaar liggen

Dvd
Uitgever

Eic (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Dvd

Land of mine

Martin Zandvliet (Regisseur), Roland Møller (Acteur), Louis Hofmann (Acteur), Joel Basman (Acteur), Mikkel Boe Følsgaard (Acteur), Laura Bro (Acteur), Sune Martin (Componist)

In mei 1945 moet een groep jonge Duitse krijgsgevangenen het Deense strand vrijmaken van mijnen.

Dvd

Kilo two bravo

Paul Katis (Regisseur), David Elliot (Acteur), Mark Stanley (Acteur), Scott Kyle (Acteur)

In Afghanistan komt een groepje Britse militairen in grote problemen als de droge rivierbedding waar ze doorheen lopen vol Sovjetlandmijnen blijkt te zitten.

Dvd

Operation Chromite

John H. Lee (Regisseur), Jung-Jae Lee (Acteur), Beom-soo Lee (Acteur), Liam Neeson (Acteur)

Uitgever

Splendid Film (© 2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Dvd

Dunkirk

Alex Holmes (Regisseur), Timothy Dalton (Verteller), Benedict Cumberbatch (Acteur), Michael Legge (Acteur), Simon Russell Beale (Acteur)

Docudramaserie over 'Operatie Dynamo', de evacuatie van geallieerde soldaten uit Duinkerken van 26 mei tot en met 4 juni 1940 vanuit het perspectief van soldaten en hun leidinggevenden.

Dvd

Dunkirk

Christopher Nolan (Regisseur), Fionn Whitehead (Acteur), Tom Hardy (Acteur), Cillian Murphy (Acteur), Hans Zimmer (Componist)

Het verhaal van de evacuatie van 300.000 geallieerde militairen uit de Duitse omsingeling op Belgisch grondgebied in mei en juni 1940.

Dvd

Walking with the enemy

Mark Schmidt (Regisseur), Jonas Armstrong (Acteur), Ben Kingsley (Acteur), Hannah Tointon (Acteur)

De Hongaarse regent Horthy wordt geconfronteerd met de macht van de Duitse vijand wanneer hij getuige is van de executie van zijn zoon. Ondertussen wordt de familie van Elek voor zijn ogen meegenomen. Elek is vastberaden om zich met zijn familie te herenigen en besluit zich voor te doen als een Duitser. Hij vermomt zich als een nazi-officier en begint aan een missie om zijn familie en duizenden anderen te redden.

Uitgever

Dutch Filmworks (© 2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Dvd

12 strong

Nicolai Fuglsig (Regisseur), Doug Stanton (Naar het werk van), Chris Hemsworth (Acteur), Lorne Balfe (Componist)

Vlak na de aanslagen op 11 september 2001 wordt een Special Forces-team onder leiding van een onervaren officier uitgezonden naar Afghanistan om de Taliban te bestrijden.

Uitgever

Belga Home Video (© 2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Dvd

Bankier van het verzet

Joram Lürsen (Regisseur), Barry Atsma (Acteur), Jacob Derwig (Acteur), Pierre Bokma (Acteur), Fockeline Ouwerkerk (Acteur), Raymond Thiry (Acteur)

2018

Dvd

Der Hauptmann

Robert Schwentke (Regisseur), Max Hubacher (Acteur), Milan Peschel (Acteur), Frederick Lau (Acteur), Alexander Fehling (Acteur), Martin Todsharow (Componist)

In april 1945 vindt een jonge Duitse soldaat het uniform van een luchtmachtkapitein. Samen met een groep volgelingen begaat hij een reeks moorden en oorlogsmisdaden.

Dvd

Instrument of war

Adam Thomas Thomas Anderegg (Regisseur), Jack Ashton (Acteur), Elliot James Langridge (Acteur), Daniel Betts (Acteur)

In 1944 wordt de Amerikaanse piloot Clair Cline neergeschoten boven Duitsland en komt terecht in een krijgsgevangenenkamp. Hij vat het plan op een viool te bouwen.

Uitgever

TDM (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Dvd

Air strike

Xiao Feng (Regisseur), Bruce Willis (Acteur), Ye Liu (Acteur), Bingbing Fan (Acteur), Adrien Brody (Acteur)

In 1940 heeft China veel te lijden van luchtaanvallen door het Japanse leger. Een Amerikaanse militair adviseur traint een groep Chinese piloten om de Japanners in de lucht te verslaan.

Dvd
Uitgever

TDM (© 2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Dvd

Hurricane : battle of Britain

David Blair (Regisseur), Iwan Rheon (Acteur), Gibson Milo (Acteur), Stefanie Martini (Acteur), Krystof Hádek (Acteur), Marcin Dorocinski (Acteur)

In 1940 vormt een aantal gevluchte Poolse gevechtspiloten het 303 Squadron van de RAF. Aanvankelijk worden ze door de legerleiding en hun Engelse collega’s met wantrouwen bejegend.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Dvd

Sobibor

Konstantin Khabenskiy (Regisseur), Mariya Kozhevnikova (Acteur), Christopher Lambert (Acteur)

In oktober 1943 belandt de Joodse Sovjetofficier Aleksander Petsjerski als krijgsgevangene in vernietigingskamp Sobibór. Samen met een aantal medegevangenen bedenkt hij in drie weken het plan om de SS-officieren en de bewakers te doden en te ontsnappen.

Dvd

The guard of Auschwitz

Terry Lee Coker (Regisseur), Lewis Kirk (Acteur)

De jonge architect Hans heeft een passie voor een groots Derde Rijk en wordt aangesteld als bewaker in Auschwitz waar hij de bouw van een nieuwe gaskamer gaat leiden, maar gaandeweg verandert zijn houding en krijgt hij tegenstrijdige gevoelens over de afschuwelijke wreedheden van de nazi's.