Persoonlijk onderzoek van de bekende Nederlandse wetenschapper naar de manier waarop haar denken over voedsel en het voedselvraagstuk zich heeft ontwikkeld aan de hand van reizen, gerechten, wetenschap en kunst.
Via een andere blik op ecosystemen en de cycli in de natuur komt de auteur tot twaalf trends die zouden kunnen leiden tot een duurzamere bedrijfsvoering in een samenleving met genoeg voedsel en energie voor iedereen.
Wetenschappelijk onderbouwde analyse van het voedselvraagstuk. Met aandacht voor strategieën om de groeiende wereldbevolking te blijven voeden met minder ecologische impact. Met zwart-witillustraties.
Verkenning van bedreigde voedselproducten van over de hele wereld, met aandacht voor o.a. de menselijke (migratie)geschiedenis, bedreigde planten en dieren en het grote belang van biodiversiteit. Met illustraties.
Maatschappelijke vragen rond de wereldwijde voedselvoorziening en de daarmee samenhangende problemen worden door wetenschappers beantwoord, met speciale aandacht voor de Vlaamse situatie.
Verhandeling over dertien invasieve dier- en plantensoorten die schade veroorzaken aan de Nederlandse natuur en landbouw, en het eten van deze exoten als duurzaam bestrijdingsmiddel. Met kleurenillustraties.
Persoonlijk onderzoek van de bekende Nederlandse wetenschapper naar de manier waarop haar denken over voedsel en het voedselvraagstuk zich heeft ontwikkeld aan de hand van reizen, gerechten, wetenschap en kunst.
Kunnen we op een duurzame manier de wereldbevolking voeden in harmonie met de natuur en de draagkracht van de aarde? Deze vraag staat centraal in De wereld achter ons voedsel.