Bespreking van de maatschappelijke gevolgen van onverantwoordelijke voedselproductie en -marketing door de voedselindustrie, met een perspectief op een gezondere toekomst.
Op de Luxemburgse zomerkermis krijgt voormalig chef-kok Xavier Kieffer een mysterieuze magneetkaart in handen. De volgende dag wordt een man dood aangetroffen. Is het moord of zelfmoord? En waarom zitten er ineens zoveel schimmige types achter hem aan?
Een beroemde sushichef sterft tijdens een exclusief diner in het bijzijn van de Parijse burgemeester en voormalig sterrenchef Xavier Kieffer. Kieffer vermoedt dat er opzet in het spel is, en onderzoekt de wereld van sushi, waarin sommige vissoorten meer waard zijn dan goud, of mensenlevens.
Verkenning van bedreigde voedselproducten van over de hele wereld, met aandacht voor o.a. de menselijke (migratie)geschiedenis, bedreigde planten en dieren en het grote belang van biodiversiteit. Met illustraties.
In deze publieksdocumentaire klaagt Robert Kenner de Amerikaanse voedselindustrie aan door verschillende waargebeurde verhalen te tonen; een aanpak gelijklopend aan die van documentairemaker Michael Moore. De regisseur focust vooral op de industrie en de grote complotten die daar heersen de grote boosdoeners. De Amerikaanse burger - die nauwelijks zelf kookt en zweert bij een snelle, goedkope hap – is daar uiteindelijk het slachtoffer van. Food Inc. wijst de kijker op de smakeloze wereld, maar doet dit bijzonder smaakvol (www.cinebib.be)