Skip to main content

Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

53 Resultaten

Sorteren op
Boek

De mens is een plofkip : hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt

Teun van de Keuken (Auteur)

Bespreking van de maatschappelijke gevolgen van onverantwoordelijke voedselproductie en -marketing door de voedselindustrie, met een perspectief op een gezondere toekomst.

Boek

Een ingrediënt voor moord

Tom Hillenbrand (Auteur), Cora Kool (Vertaler)

Op de Luxemburgse zomerkermis krijgt voormalig chef-kok Xavier Kieffer een mysterieuze magneetkaart in handen. De volgende dag wordt een man dood aangetroffen. Is het moord of zelfmoord? En waarom zitten er ineens zoveel schimmige types achter hem aan?

Boek

Verbeterd recept : waarom je te veel ultrabewerkt voedsel eet en hoe dat anders kan

Eva Kestemont (Auteur)

Verhandeling over ultrabewerkt voedsel, met aandacht voor de impact van fabrieksvoedsel op gezondheid en klimaat. Met kleurenillustraties.

Boek

Zout suiker vet : hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt

Michael Moss (Auteur)

Kritische beschouwing over de praktijken van de hedendaagse voedingsindustrie om de consumenten ongezond voedsel op te dringen.

Boek

Een dodelijke delicatesse

Tom Hillenbrand (Auteur), Cora Kool (Vertaler)

Een beroemde sushichef sterft tijdens een exclusief diner in het bijzijn van de Parijse burgemeester en voormalig sterrenchef Xavier Kieffer. Kieffer vermoedt dat er opzet in het spel is, en onderzoekt de wereld van sushi, waarin sommige vissoorten meer waard zijn dan goud, of mensenlevens.

Boek

Is dik in orde? : obesitas als norm

Patrick Mullie (Auteur), Jean-Marie Mathues (Illustrator)

Voorlichting over obesitas, met een pleidooi voor overheidsmaatregelen om deze volkskwaal tegen te gaan.

Boek

Wat (w)eten we? : de waarheid over ons voedsel

Laurens De Meyer (Auteur)

Een oproep tot nadenken over eten, met wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Boek

Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely

Jeroen Siebelink (Auteur)

Geschiedenis van het bedrijf dat chocolade produceert zonder uitbuiting van (kind)arbeiders.

Boek

Het rode goud : de tomaat en het kapitalisme

Jean-Baptiste Malet (Auteur)

Journalistieke reportage over de industriële verwerking van tomaten en de (wan)toestanden die zich daarbij voordoen.

Uitgever

EPO (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Eten tot het op is : ’s wereld meest zeldzame voedselsoorten en waarom ze niet verloren mogen gaan

Dan Saladino (Auteur)

Verkenning van bedreigde voedselproducten van over de hele wereld, met aandacht voor o.a. de menselijke (migratie)geschiedenis, bedreigde planten en dieren en het grote belang van biodiversiteit. Met illustraties.

Boek

The future of food : een nieuw recept voor de voedingssector

Jorg Snoeck (Auteur), Stefan Van Rompaey (Auteur)

Visie op de toekomst van een gezonder en duurzamer voedselsysteem.

Boek

De hongerige stad : hoe voedsel ons leven vormt

Carolyn Steel (Auteur)

Beschrijving van de relatie tussen steden en het voedselsysteem.

Dvd

Our daily bread

Nikolaus Geyrhalter (Regisseur)

Documentaire waarin op het ritme van machines, een kijk wordt gegeven in de voedselproductieprocessen in Europa.

Uitgever

Lumière (2007)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Magazijn
Dvd

Food, Inc.

Robert Kenner (Regisseur), Mark Adler (Componist)

In deze publieksdocumentaire klaagt Robert Kenner de Amerikaanse voedselindustrie aan door verschillende waargebeurde verhalen te tonen; een aanpak gelijklopend aan die van documentairemaker Michael Moore. De regisseur focust vooral op de industrie en de grote complotten die daar heersen de grote boosdoeners. De Amerikaanse burger - die nauwelijks zelf kookt en zweert bij een snelle, goedkope hap – is daar uiteindelijk het slachtoffer van. Food Inc. wijst de kijker op de smakeloze wereld, maar doet dit bijzonder smaakvol (www.cinebib.be)

Uitgever

A Film (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Magazijn