Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

46 Resultaten

Sorteren op
Boek

Zout suiker vet : hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt

Michael Moss (Auteur)

Kritische beschouwing over de praktijken van de hedendaagse voedingsindustrie om de consumenten ongezond voedsel op te dringen.

Boek

Is dik in orde? : obesitas als norm

Patrick Mullie (Auteur), Jean-Marie Mathues (Illustrator)

Voorlichting over obesitas, met een pleidooi voor overheidsmaatregelen om deze volkskwaal tegen te gaan.

Boek

Wat (w)eten we? : de waarheid over ons voedsel

Laurens De Meyer (Auteur)

Een oproep tot nadenken over eten, met wetenschappelijk onderbouwde informatie.

Boek

De mens is een plofkip : hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt

Teun van de Keuken (Auteur)

Bespreking van de maatschappelijke gevolgen van onverantwoordelijke voedselproductie en -marketing door de voedselindustrie, met een perspectief op een gezondere toekomst.

Dvd

Our daily bread

Nikolaus Geyrhalter (Regisseur)

Documentaire waarin op het ritme van machines, een kijk wordt gegeven in de voedselproductieprocessen in Europa.

Uitgever

Lumière (2007)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Dvd

Food, Inc.

Robert Kenner (Regisseur), Mark Adler (Componist)

In deze publieksdocumentaire klaagt Robert Kenner de Amerikaanse voedselindustrie aan door verschillende waargebeurde verhalen te tonen; een aanpak gelijklopend aan die van documentairemaker Michael Moore. De regisseur focust vooral op de industrie en de grote complotten die daar heersen de grote boosdoeners. De Amerikaanse burger - die nauwelijks zelf kookt en zweert bij een snelle, goedkope hap – is daar uiteindelijk het slachtoffer van. Food Inc. wijst de kijker op de smakeloze wereld, maar doet dit bijzonder smaakvol (www.cinebib.be)

Uitgever

A Film (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Niet beschikbaar
Dvd
Dvd

Fed up

Stephanie Soechtig (Regisseur)

Kritische beschouwing over de voedingsindustrie en haar invloed op de overheid.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een uitgekookte zaak : een culiroman

Peter Klosse (Auteur)

Als de directeur van een onderzoeksinstituut voor voedseladditieven onder verdachte omstandigheden sterft, komt een Amerikaanse studente samen met haar professor in actie.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Dvd
Dvd

We feed the world

Erwin Wagenhofer (Regisseur), Jean Ziegler (Geïnterviewde), Peter Brabeck (Geïnterviewde)

Boek

Het wereldschokkende en onweerstaanbaar lekkere verhaal van Tony's Chocolonely

Jeroen Siebelink (Auteur)

Geschiedenis van het bedrijf dat chocolade produceert zonder uitbuiting van (kind)arbeiders.

Boek

Verbeterd recept : waarom je te veel ultrabewerkt voedsel eet en hoe dat anders kan

Eva Kestemont (Auteur)

Verhandeling over ultrabewerkt voedsel, met aandacht voor de impact van fabrieksvoedsel op gezondheid en klimaat. Met kleurenillustraties.

Boek

Het rode goud : de tomaat en het kapitalisme

Jean-Baptiste Malet (Auteur)

Journalistieke reportage over de industriële verwerking van tomaten en de (wan)toestanden die zich daarbij voordoen.

Uitgever

EPO (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

The future of food : een nieuw recept voor de voedingssector

Jorg Snoeck (Auteur), Stefan Van Rompaey (Auteur)

Visie op de toekomst van een gezonder en duurzamer voedselsysteem.

Boek

Veilig voedsel

Andrea Claire Harte Smith (Auteur)

Vraagstukken over veilig en gezond voedsel komen in korte hoofdstukken met veel kleurenfoto's aan de orde. Daarbij wordt o.a. aandacht besteed aan productiedieren, hongersnood, dierziekten en genetisch gemodificeerd voedsel. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

De hongerige stad : hoe voedsel ons leven vormt

Carolyn Steel (Auteur)

Beschrijving van de relatie tussen steden en het voedselsysteem.