Een jong Duits stel emigreert in 1910 naar Nieuw-Zeeland om daar een paardenfokkerij te beginnen maar wannneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, worden ze gezien als spionnen en vervolgens gearresteerd en gei͏̈nterneerd.
Herinneringen aan de grootvader van Hertmans, een leven dat getekend bleek door armoedige kinderjaren in het Gent van voor 1900, door gruwelijke ervaringen als frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en door een jonggestorven grote liefde.
Edgard Demont keert gewond en gehavend uit de Eerste Wereldoorlog terug naar een vaderland dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Minnaars helpen hem te leven met kwetsuren die dieper gaan dan de littekens in zijn vlees. Ondertussen moet hij machteloos toezien hoe de wereld voor nieuwe waanbeelden bezwijkt en verse nachtmerries worden voorbereid.
De lotgevallen van vijf families in Wales, Engeland, Rusland, Verenigde Staten en Duitsland voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, de Russische Revolutie en de strijd om rechtsgelijkheid van vrouwen en arbeiders.
De vader van Alfie gaat vechten in de Eerste Wereldoorlog. Alfie krijgt eerst nog brieven, maar dan hoort hij niets meer. Wat is er met zijn vader gebeurd? Vanaf ca. 11 jaar.
Ervaringsverhalen van meer dan veertig oorlogskinderen van 1914-1918: hoogbejaarde, maar kranige mannen en vrouwen. Ze vertellen over dood en vernieling, maar geven ook humoristische anekdotes.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog neemt een Senegalese scherpschutter in dienst van het Franse leger uit schuldgevoel wraak op de dood van zijn vriend die hij niet heeft kunnen redden.
Dit boek wordt beschouwd als de beste Belgische literaire getuigenis over de Eerste Wereldoorlog. Max Deauville - pseudoniem voor de Brusselse Franstalige dokter Maurice Duwez - beschrijft het wedervaren van de gewone piotten vanaf de eerste dagen van het uitbreken van de oorlog tot halverwege 1915, wanneer hij gewond geraakt. Hij beschrijft op een objectieve en afstandelijke manier - maar ook met een zeker cynisme - de uitzichtloosheid, de verveling, de verschrikking en het lijden. "Jusqu'à l'Yser" werd reeds in 1917 in Frankrijk uitgebracht, maar is nu pas voor het eerst in een Nederlandse vertaling beschikbaar.
Verslag van een reis langs het Europese front van WO I, op zoek naar herinneringen aan die tijd. De auteurs bezochten België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Albanië, Griekenland en Turkije.
Een intelligente jongen uit een arm Engels arbeidersgezin krijgt te maken met veel tegenslag, waaronder vreselijke ervaringen tijdens de loopgravenoorlog in de Eerste Wereldoorlog.
Een jonge Fransman met Marokkaanse roots wordt naar het front van WOI gestuurd. Om staande te blijven in de gruwel om hem heen, houdt hij een dagboek bij. Daarin schrijft hij ook over het racisme van de officiers. Later wordt hij berecht in een proces wegens hoogverraad en komen die geschreven woorden hem duur te staan. Hij komt in de gevangenis terecht. Wanneer zijn vader hem daar bezoekt, vertelt hij hem zijn verhaal. Beklemmende roman over hoe mensen elkaar nooit echt kennen.
Beschrijving, mede op basis van getuigenissen van betrokkenen, van de laatste dagen en uren voor het afsluiten van de wapenstilstand op 11 november 1918, die een einde maakte aan de Eerste Wereldoorlog.
Het levensverhaal van de grootoom van de schrijfster, die in de Eerste Wereldoorlog als gewonde soldaat een verhouding had met een Engelse verpleegster.
Dagboek gebaseerd op het personage Marie Boesman, dat de schrijfster vertolkt in de op Eén uitgezonden televisiereeks In Vlaamse velden. De serie volgt de lotgevallen van een Gents gezin tijdens Wereldoorlog I.