Ervaringsverhalen van meer dan veertig oorlogskinderen van 1914-1918: hoogbejaarde, maar kranige mannen en vrouwen. Ze vertellen over dood en vernieling, maar geven ook humoristische anekdotes.
Verslag van een reis langs het Europese front van WO I, op zoek naar herinneringen aan die tijd. De auteurs bezochten België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Albanië, Griekenland en Turkije.
Ter gelegenheid van de 75-jarige herdenking van de bevrijding van Auschwitz verzamelde Arnon Grunberg teksten van getuigen die slachtoffer waren van de terreur.
Drie jongeren slaan op de vlucht, de Joodse Josef nazi-Duitsland uit, Isabel in 1994 vanuit Cuba naar Amerika en Mahmoud ontvlucht in 2015 Syrië, waar een oorlog het land verwoest. Vanaf ca. 12 jaar.
Als de achternicht van een plotseling onvindbare bisschop een scriptie maakt over kindermisbruik in de rooms-katholieke kerk, ontrolt zich een afschuwelijke familiegeschiedenis.
Zeven slachtoffers van seksueel misbruik, van ca. 9 t/m 18 jaar, vertellen in de ik-vorm hun verhaal. Ook de invloed die het heeft als je omgeving je niet serieus neemt, komt aan bod. Met bijpassende gedichten en lijntekeningen. Vanaf ca. 15 jaar.
Ooggetuigenverslagen van het bombardement op Mortsel (5 april 1943), het zwaarste bombardement in de Belgische geschiedenis. Amerikaanse bommenwerpers mikten op de Duitse vliegtuigfabriek Erla, maar raakten een woonkern en een aantal scholen. Herziene editie met tientallen extra getuigenissen.
Jong, ambitieus en nieuwsgierig: dat is het profiel van de doorsnee Belgen die vertrekken naar de Belgische kolonie Congo. Het boek bevat korte getuigenissen van oud-kolonialen. Met nostalgie maar ook met de nodige kritiek denken zij terug aan de bevrijding uit het Belgische keurslijf, aan hun jeugd en kracht van die jaren, aan de zon en de overweldigende natuur en aan het vele werk en de spectaculaire resultaten, maar ook aan de zwarte vernedering, het blanke hedonisme en de brute macht.
Erwin Mortier interviewt acht minderjarige asielzoekers die vanuit verschillende brandhaarden ter wereld naar België gevlucht zijn. Hij laat de jongeren van gemiddeld 15 jaar uit ondermeer Angola, Burundi, Koerdistan en Brazilië hun eigen verhaal vertellen. De verhalen worden begeleid door portretfoto's in kleur en zwart-wit van het leven in opvangcentra. Het boek is samengesteld op verzoek van een Belgische pleegzorgorganisatie.
Publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling in het Flanders Field Museum die 366 authentieke, tussen 1914 en 1940 geschreven teksten bevat van getuigen van de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog.