Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

2591 Resultaten

Sorteren op
Boek

Het is een boek

Lane Smith (Auteur)

Aap zit rustig een boek te lezen, maar wordt voortdurend gestoord door Ezel, die helemaal niet begrijpt wat Aap aan het doen is. Hij bestookt hem met vragen over dat vreemde ding in zijn handen.

Uitgever

Lemniscaat (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Pluk van de Petteflet

Annie M.G. Schmidt (Auteur), Fiep Westendorp (Illustrator)

Pluk, die op het zolderkamertje van de Petteflet woont, is de held en de redder wanneer de andere flatbewoners en zijn vrienden, de dieren, in nood verkeren. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Kruistocht in spijkerbroek

Thea Beckman (Auteur)

Dolf Wega belandt door een tijdmachine plotseling in de kinderkruistocht van 1212. Omdat hij niet meer terug kan naar de 20e eeuw , besluit hij ongeveer 8000 kinderen te volgen op hun gevaarlijke tocht over de Alpen naar Genua, waar een wonder zal gebeuren.

Boek

Le petit prince

Antoine De Saint-Exupéry (Auteur)

Sprookje waarin een jonge prins een vliegenier vertelt van het leven leven op andere planeten.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het lammetje dat een varken is

Pim Lammers (Auteur), Milja Praagman (Illustrator)

Alle schapen grazen altijd in de schapenwei. Maar één schaapje wil alleen maar door de modder rollen, zoals de varkens. De boer vertrouwt het niet en brengt het schaapje naar de dokter. Die ontdekt iets heel bijzonders. Prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2017)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Mevrouw Wervelwind

Rindert Kromhout (Auteur), Jan Jutte (Illustrator)

In het kleine dorp gaat alles jaar in jaar uit hetzelfde. Tot er op een dag een vreemde auto het dorp binnenrijdt. Mevrouw Wervelwind stapt uit en zet het dorpsleven op zijn kop! Een frisse wind doet wonderen…

Uitgever

Leopold (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De duif die niet kon duiken

Edward van de Vendel (Auteur), Alain Verster (Illustrator)

Onder gejuich van vaders en moeders duiken de jonge duiven vanuit de dakgoot naar beneden om eten te zoeken. De duif Telemark heeft nog nooit gedoken en wacht zenuwachtig zijn beurt af.

Uitgever

De Eenhoorn (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Lettertype dyslexie

Het dolfijnenkind

Patrick Lagrou (Auteur)

De 12-jarige Marijn gaat met zijn moeder naar de Bahama's, waar Marijn is geboren op de dag dat zijn vader stierf. Daar proberen ze de waarheid omtrent de dood van zijn vader te achterhalen. Vanaf ca. 12 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Boek

George

Alex Gino (Auteur), Carla Hazewindus (Vertaler)

George (10) voelt zich van binnen een meisje en houdt dit voor iedereen geheim. George wil graag de hoofdrol spelen in een toneelstuk op school, maar die rol is voor een meisje. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Kluitman (copyright 2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket

John Boyne (Auteur), Oliver Jeffers (Illustrator), Elinor Fuchs (Vertaler)

Barnaby, de jongste zoon van de familie Brocket, is heel anders dan de andere kinderen. Hij loopt niet, hij zweeft. Hij doet heel erg zijn best zich aan te passen aan zijn saaie, alledaagse familie, maar slaagt er niet in. Dan is zijn moeder hem zo zat, dat ze hem wegstuurt.

Uitgever

Boekerij (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Buitenbeen

Dirk Bracke (Auteur)

Delphine zit in een rolstoel en daar baalt ze van. Wanneer ze een uitnodiging ontvangt voor een filmauditie, denkt ze geen kans te maken. Dan ontmoet ze lotgenoot Robin, die haar dingen laat doen die ze nooit voor mogelijk hield.

Boek

De slag op de Heckingse Heide

John Flanagan (Auteur), Wybrand Scheffer (Vertaler)

Halt, de Grijze jager, wordt door koning Duncan eropuit gestuurd om de plannen van de slechte Morgarath te ontdekken. De strijd wordt beslist in een veldslag. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever

Gottmer (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dochter van de diepzee

Rick Riordan (Auteur), Marce Noordenbos (Vertaler)

Ana (14, ik-persoon) is eerstejaars op een maritieme school, waar ook haar broer studeert. Daarmee volgen ze hun ouders, die verongelukten tijdens een wetenschappelijke expeditie in de oceaan. Maar tijdens Ana's eerste schooltrip gebeurt iets rampzaligs en ontdekt ze de waarheid over haar afkomst en het lot van haar ouders. Vanaf ca. 12 jaar.

Genre
Uitgever

Van Goor (© 2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Pluk redt de dieren

Annie M.G. Schmidt (Auteur), Fiep Westendorp (Illustrator)

Pluk en het jongetje Spijtebijt komen in de Klimaatexperimenteerkas van de Weerman terecht, waar Spijtebijt de Weerman in zijn duim bijt. Er ontstaat een ravage, waardoor alle klimaten door elkaar lopen. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Querido (2006)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Spotgaai

Suzanne Collins (Auteur), Maria Postema (Vertaler)

Het dictatoriale regime van Panem wankelt. In District 13 bereiden revolutieleider Katniss en haar rebellen een revolutie voor. President Snow heeft echter gezworen al Katniss’ dierbaren kapot te maken als ze hiermee doorgaan.

Boek

De Giraffe, de Peli en Ik

Roald Dahl (Auteur), Quentin Blake (Illustrator), Huberte Vriesendorp (Vertaler)

Nadat Billy vriendschap heeft gesloten met de Giraffe, de Pelikaan en de bruine Aap, worden zij perfecte glazenwassers. Prentvertelling met fantasievolle illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar; voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zondag, maandag, sterrendag

Anna Woltz (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Nora is uitvinder. Haar buurjongen Sep weet veel over sterren. Maar hij durft geen spreekbeurt te geven. Kan Nora iets uitvinden om Sep te helpen? Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Wat niemand ziet

Martijn Niemeijer (Auteur)

Omdat ze thuis geen aandacht krijgt, dwaalt Ros (ca. 10) na school door de stad. Daar bouwt ze afvaltuintjes. Dan ontdekt ze dat iemand iets aan haar tuintjes toevoegt. Iemand ziet haar! Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Leopold (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Gebroken glimlach

Guy Didelez (Auteur)

Wanneer Kaats chatvriend Wannes haar om een foto vraagt, weigert ze. Ze wil niet dat hij ontdekt dat ze een hazenlip heeft. Volgens haar vriendin Lien zie je er bijna niks meer van, na al die operaties. Maar Kaat wacht liever de laatste ingreep af.

Uitgever

Clavis (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Alles ok (soort van)

Liz Pichon (Auteur), Ieske Van Heek (Vertaler)

Tom Groot doft zijn hond op voor de plaatselijke hondenshow, wil het beste van zichzelf geven op het schoolfeest en vindt naast school en hobby’s nog tijd om zijn zus Delia dwars te zitten. Avonturen van Tom Groot thuis en op school, aangevuld met stripachtige illustraties.

Genre
Uitgever

Gottmer (2013)

Taal
Onderwerp
Serie

Tom Groot (3)

Doelgroep
Beschikbaar