Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

20 Resultaten

Sorteren op
Boek

Een zee van liefde

Pieter Gaudesaboos (Auteur)

Pingui͏̈n gaat op weg naar Beer om iets belangrijks te vertellen: hij is verliefd op hem. Daar moet Beer heel hard om lachen: ze zijn toch veel te verschillend? De hele zomer doen ze fijne dingen samen. Zal er iets veranderen aan Beers gevoelens? Groot formaat prentenboek met krachtige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Lannoo (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Patroon

Marco Kunst (Auteur)

Mylo (16 jaar) en zijn beste vriend Mees voeren een experiment uit met een kogel waarbij Mees om het leven komt. Geteisterd door schuldgevoel reist Mylo met zijn opa door Amerika, waar hij achter een duister familiegeheim komt. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Gottmer (2022)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mot en de metaalvissers

Sanne Rooseboom (Auteur), Sophie Pluim (Illustrator)

Mot (11) koopt een magneet en vist een kleine duikboot uit het water, waarna ze in een avontuur belandt en kleurrijke figuren ontmoet. Met kleurenillustraties. Vanaf 10 jaar.

Boek

Honingeter

Tülin Erkan (Auteur)

Sibel wacht in de luchthaven van Istanboel. Elke dag opnieuw mist ze haar vlucht naar Brussel. Een zieke piloot, een zonderlinge veiligheidsagent en een drugshond vergezellen haar op haar dwaaltocht.

Genre
Uitgever

Pelckmans (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Morris : de jongen die de hond vond

Bart Moeyaert (Auteur), Sebastiaan Van Doninck (Illustrator)

Morris gaat op de berg bij oma’s huis op zoek naar de ontsnapte hond Houdini. Net als hij hem gevonden heeft, begint het te sneeuwen. Houdini gaat er weer vandoor en Morris weet zich even geen raad, maar dan verschijnt in de witte sneeuw ineens een lotgenoot. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Misjka

Edward van de Vendel (Auteur), Anoush Elman (Auteur), Annet Schaap (Illustrator)

Als Roya (9, ik-persoon) met haar familie eindelijk een huis krijgt in Nederland, krijgt ze ook een huisdier: het dwergkonijntje Misjka. Maar op een dag is Misjka opeens verdwenen. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Boek

De tunnel

Anna Woltz (Auteur)

Londen, 1940. Ella (14, ik-persoon) schuilt, als de bommen vallen, in de tunnels van de Ondergrondse. Daar leert ze drie jongeren steeds beter kennen. Het zijn Quinn (15), Jay (17) en Quinns grote broer Sebastian, die voor zijn familie niet meer bestaat. En Ella zelf, die is net een jaar ziek geweest. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De draaischijf : roman

Tom Lanoye (Auteur)

Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt in Antwerpen veranderen de levens van een theaterdirecteur, een actrice en een componist ingrijpend, en moeten zij keuzes maken met verstrekkende gevolgen.

Boek

Mijn lieve gunsteling : roman

Lucas Rijneveld (Auteur)

Een veearts is seksueel geobsedeerd door een getroebleerd jongensmeisje dat juist aan het begin van haar puberteit staat.

Boek

Wat we toen al wisten : de vergeten groene geschiedenis van 1972

Geert Buelens (Auteur)

Analyse van de geopolitieke en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen sinds het uitkomen in 1972 van het rapport 'Grenzen aan de groei' van de Club van Rome.

Boek

Films die nergens draaien

Yorick Goldewijk (Auteur), Yvonne Lacet (Illustrator)

De moeder van Cato (12) is bij haar geboorte overleden, haar vader heeft geen aandacht voor haar. Met hulp van mevrouw Kano en haar bijzondere bioscoop gaat ze op zoek naar verloren herinneringen. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Willem die Madoc maakte

Nico Dros (Auteur)

Als een hoogleraar een middeleeuwse bundel met verhalen in handen krijgt, ontvouwt zich de legende van Madoc, een Welshe prins.

Boek

Zelf doen

Niña Weijers (Auteur)

Gebundelde columns over literatuur, de maatschappij en het dagelijkse leven.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Schaduw van Toet

Lida Dijkstra (Auteur), Djenné Fila (Illustrator)

Anchesenamon groeit op in het hof van de farao, en probeert binnen de strenge regels haar eigen keuzes te maken. Amany is de dochter van farao Achnaton en Nefertiti, en ook de halfzus, latere echtgenote en vooral beschermer van haar jongere halfbroer Toetanchamon. Met informatie over het Oude Egypte. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Tekenen van het universum : verslag van een obsessie

Emy Koopman (Auteur)

Een jonge vrouw zit graag achter knappe jongens aan en tracht hen met literaire trucs te strikken.

Boek

Schildpad en ik

Marit Törnqvist (Auteur)

Opa vertelt over zijn leven met een schildpad als vriend. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf 4 jaar.

Boek

Lennox en de gouden sikkel

Zindzi Zevenbergen (Auteur), Hedy Tjin (Illustrator), Brian Elstak (Illustrator)

Lennox (11) wil graag dapper zijn. Misschien kan zijn stoere buurmeisje Aya helpen? Als Lennox zijn ouders hoort praten over de onzichtbare ziekte van zijn vader, besluiten ze hem stiekem te volgen naar het ziekenhuis. Ze krijgen hulp van bedelaar Glimmerik. Verhaal met veel stoere kleurentekeningen en informatie over sikkelcelziekte. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De gevangenisjaren

Erdal Balci (Auteur)

De zoon van een Turkse gastarbeider in Utrecht probeert los te komen uit het dwingende Turkse milieu waarin hij verkeert.

Boek

Jaguarman : mijn vader, zijn vader en andere Surinaamse helden

Raoul de Jong (Auteur)

Een zoektocht naar de zwarte voorouders in Suriname van de auteur (1984) en de spirituele betekenis van het bestaan, tevens een reis door de geschiedenis van Suriname.

Boek

De poel : de biotoop om de koeienstal verschraalt en verdort en ik zoek er naar nieuw leven

Pauline De Bok (Auteur)

Verhalen over het leven van de auteur op en rond haar verbouwde boerderij in Mecklenburg in het noordoosten van Duitsland, waar ze elk jaar een aantal maanden doorbrengt, het verval van het ecosysteem en wat ze daaraan probeert te doen.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar