Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

140 Resultaten

Sorteren op
Boek

Avonturen van de dappere ridster

Janneke Schotveld (Auteur), Milja Praagman (Illustrator)

Twaalf verhalen over de dappere ridster. Op haar fiets racet ze door de stad om anderen te helpen. Niet met spierballen, maar met moed en verstand. Ze brengt de verliefde bakker en fietsenmaker bij elkaar, helpt een gepest meisje en brengt een ontsnapte leeuw terug. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Lou viert carnaval

Kathleen Amant (Auteur)

Lou gaat carnaval vieren op school. Hij is verkleed als indiaan. Op school is bijna iedereen verkleed voor de carnavalsoptocht. Er komen veel mensen kijken. Wat zijn er toch veel verschillende mensen! Prentenboek met eenvoudige, paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis Uitgeverij (© 2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Pippi Langkous

Astrid Lindgren (Auteur), Lauren Child (Illustrator), Liesbeth Borgesius-Wildschut (Vertaler)

Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en vooral de leukste kameraad. Vanaf ca. 9 jaar.

Boek

De jongen in de jurk

David Walliams (Auteur), Quentin Blake (Illustrator), Janneke Blankevoort (Vertaler)

Dennis (12) houdt van voetballen, maar ook van mooie dameskleding. Hij raakt bevriend met de mooie Lisa. Ze stelt voor dat Dennis verkleed als meisje met haar mee naar school gaat. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever

Gottmer/Becht (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ridder Roa en de gevaarlijke draak

Pim Lammers (Auteur), Natascha Stenvert (Illustrator)

Alle ridders in het land zijn verslagen door de gevaarlijke draak die prinses Ayla heeft ontvoerd. Wie moet haar nu redden? Prinses Roa wilde toch altijd al ridder worden. En ze hoeft zich toch niet aan de regels voor sprookjes te houden? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2021)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Julian is een zeemeermin

Jessica Love (Auteur)

Julian raakt helemaal betoverd als hij drie zeemeerminnen op straat ziet lopen. Vanaf dat moment weet hij wat hij wil worden: een zeemeermin! Als hij thuiskomt, gaat Julian zich meteen verkleden. Maar wat vindt zijn oma er eigenlijk van? Oblong prentenboek met uitbundige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Uitgever

Randazzo (2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Billy Elliot

Melvin Burgess (Auteur), Lee Hall (Scenarist)

Billy wil balletdanser worden, maar zijn broer en vader die in de mijnen werken, zien dat niet zitten.

Boek

Jonkvrouw : een roman

Jean-Claude Van Rijckeghem (Auteur), Pat Van Beirs (Auteur)

De ik-figuur Marguerite van Male leefde in de tweede helft van de 14e eeuw. Volgens haar moeder was Marguerite geboren voor liefde, voorspoed en geluk, maar daar lijkt ze niet veel van te merken. Haar vader, graaf van Vlaanderen, had liever een zoon, haar moeder wordt geestesziek, haar vader verliest de oorlog tegen de Engelsen en Marguerite wordt uitgehuwelijkt aan een brute Engelsman. Ze trekt weg met haar geliefde Filips van Rouvres, tot de pest een eind aan hun samenzijn maakt.

Boek

Help! Help!

Dirk Nielandt (Auteur), Marjolein Pottie (Illustrator)

Muis is ridder. Samen met haar beste vriendin Draak redt ze Prins uit een toren en verslaat ze Kat in een gevecht.

Boek

Ridder redder

Dirk Nielandt (Auteur), Marjolein Pottie (Illustrator)

Zes verhalen over de dappere ridder Muis en haar beste vriendin Draak. AVI-M5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Boek

George

Alex Gino (Auteur), Carla Hazewindus (Vertaler)

George (10) voelt zich van binnen een meisje en houdt dit voor iedereen geheim. George wil graag de hoofdrol spelen in een toneelstuk op school, maar die rol is voor een meisje. Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Kluitman (copyright 2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Soldaten huilen niet

Rindert Kromhout (Auteur)

Quentin Bell, neefje van Virginia Woolf, groeit samen met zijn broer en zusje op in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het grote landhuis van zijn familie wordt bewoond en bezocht door een bonte verzameling vrije geesten.

Uitgever

Leopold (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De piraten komen!

John Condon (Auteur), Matt Hunt (Illustrator), J.H. Gever (Vertaler)

Tom staat elke dag op de uitkijk boven het dorp. Want hij weet zeker dat de piraten komen. Steeds denkt hij een piratenschip te zien, maar blijkt het vals alarm en heeft iedereen zich voor niets verstopt. Zullen de piraten nog komen? Prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De dokter

Liesbet Slegers (Auteur)

Bas gaat naar de dokter, die hem onderzoekt. Prentenboek over het werk van de dokter, met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Oliver

Edward van de Vendel (Auteur)

Olivers vader heeft een misstap begaan. Samen met zijn neef gaat Oliver naar een vakantiehuisje om dat te overdenken. Maar er is meer aan de hand met Oliver. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Wereldkinderen

Reina Ollivier (Auteur), Eline van Lindenhuizen (Illustrator)

Beschrijving van kinderen uit alle werelddelen: hun uiterlijk, taal, eetgewoontes, dieren, het klimaat… Met strip, miniquiz, liedjes en tips voor activiteiten.

Boek

Ridder Griezel

Dirk Nielandt (Auteur), Marjolein Pottie (Illustrator)

Ridder Muis en haar vriendin Draak komen bij een verlaten kasteel. Oud Mannetje vertelt dat er spoken en monsters wonen. Muis gaat toch naar binnen. Draak gaat haar achterna. AVI-E5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Boek

Wie is nou normaal?

Lisa Williamson (Auteur), Lydia Meeder (Vertaler), Barbara Zuurbier (Vertaler)

David is geboren als jongen, maar wil een meisje zijn. Alleen zijn twee beste vrienden kennen zijn geheim. Maar dan komt Leo bij hen op school. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Lemniscaat (© 2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Oma boef

David Walliams (Auteur), Tony Ross (Illustrator), Roger Vanbrabant (Vertaler)

Ben verveelt zich stierlijk tijdens de wekelijkse logeerpartijtjes bij zijn oma. Voor zover hij weet, is ze vooral dol op Scrabble en koolsoep. Oma blijkt echter een internationale juwelendief die de kroonjuwelen wil stelen. En daarvoor heeft ze de hulp van haar kleinzoon nodig.

Genre
Uitgever

Clavis (2015)

Taal
Onderwerp
Serie

Oma boef (1)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wat ik was

Meg Rosoff (Auteur)

Hilary, een oude Engelsman, blikt terug op de tijd dat hij als 16-jarige jongen bevriend raakt met een jongen die in zijn eentje aan zee woont.

Uitgever

Moon (2008)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar