Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

12056 Resultaten

Sorteren op
Boek

Offerkind

Rob Ruggenberg (Auteur)

In de prehistorie slaat in Falwa (de Veluwe) Ai͏̈n op de vlucht, samen met haar neef Kraai, nadat ze een zwaar misdrijf heeft begaan. Ze willen naar Wasnare aan zee, maar dat wordt een levensgevaarlijk tocht. Ze redden het leven van een baby en trotseren gevaarlijke moerassen, rivieren, grafheuvels en allerlei vijandige personen. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

De dood van Murat Idrissi

Tommy Wieringa (Auteur)

Twee Marokkaans-Nederlandse vrouwen laten zich tijdens een vakantie in Marokko overhalen om een jongeman als verstekeling mee te nemen naar Spanje, met noodlottige gevolgen.

Boek

Nachtblauw

Simone van der Vlugt (Auteur)

Als een jonge vrouw uit De Rijp in de 17e eeuw komt te werken in een Delftse plateelbakkerij ontdekt ze het procedé van Delfts Blauw.

Uitgever

Ambo|Anthos (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een aap op de wc : een dierentuin in oorlogstijd

Joukje Akveld (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator)

Alle dieren van de dierentuin, waaronder chimpansee Phientje en neushoorn Kali, gaan verhuizen. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wordt Rotterdam gebombardeerd. Waar gebeurd verhaal met o.a. kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Boek

Mijn lieve gunsteling : roman

Lucas Rijneveld (Auteur)

Een veearts is seksueel geobsedeerd door een getroebleerd jongensmeisje dat juist aan het begin van haar puberteit staat.

Boek

Papegaai vloog over de IJssel

Kader Abdolah (Auteur)

In de jaren tussen 1970 en 2010 wordt de Nederlandse samenleving sterk beïnvloed door de komst van asielzoekers - ook in het streng protestantse dorpje Zalk.

Boek

Wees onzichtbaar

Murat Isik (Auteur)

Een Turkse jongen groeit met zijn zusje op in de Bijlmer in de jaren 80 en 90.

Boek

Vlucht

Johanna Spaey (Auteur)

In de Eerste Wereldoorlog zoekt een Vlaams meisje een goed heenkomen.

Boek

Het hout

Jeroen Brouwers (Auteur)

Een broeder is getuige van seksueel misbruik en vernedering van jongens in een pensionaat bij een mannenkloostergemeenschap, maar zwijgt hierover net als iedereen.

Boek

De Bourgondiërs : aartsvaders van de Lage Landen

Bart Van Loo (Auteur)

Geschiedenis van de Nederlanden tijdens de late middeleeuwen, onder het bewind van de Bourgondiërs.

Boek

Het Achterhuis : dagboekbrieven 12 juni 1942-1 augustus 1944

Anne Frank (Auteur), Otto Frank (Samensteller), Mirjam Pressler (Samensteller)

Dagboek van een joods meisje, dat in de Tweede Wereldoorlog met haar ouders, zusje en anderen ondergedoken is in een achterhuis op een der Amsterdamse grachten. Zij spreekt zich met grote openhartigheid uit over alles wat haar van haar 13e tot haar 15e jaar bezighoudt.

Boek

Het schaduwspel

Simone van der Vlugt (Auteur)

De echtgenote van Jan Pieterszoon Coen, gouverneur-generaal van Batavia, beschrijft haar zeereis naar Batavia en het leven daar, waar ze geconfronteerd wordt met hitte en slavernij en een wrede kant van haar toegewijde echtgenoot.

Boek

Revolusi : Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld

David Van Reybrouck (Auteur)

Geschiedenis van Nederlands-Indië, met name tijdens de Tweede Wereldoorlog, en de Indonesische dekolonisatiestrijd die daarop volgde (1945-1949), met name op basis van getuigenissen van betrokkenen.

Boek

Oorlogsgeheimen

Jacques Vriens (Auteur)

Het Zuid-Limburgse dorpje waar Tuur (11) woont, is bezet door de Duitsers. Als Tuur ontdekt dat zijn buurmeisje Maartje een groot geheim heeft, komt de oorlog wel heel dichtbij. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Hoe ik talent voor het leven kreeg

Rodaan Al Galidi (Auteur)

Semmier Kariem vlucht uit Irak. Zeven jaar van honger, verdwalen en angst later landt hij op elf februari om negen uur - of was het om elf uur op negen februari - op Schiphol. In de chaos van die eerste dagen in Nederland kan hij zich het precieze tijdstip niet meer herinneren. Hij vraagt asiel aan. Wat hij niet weet is dat hiermee het langste wachten van zijn leven begint, in het asielzoekerscentrum, een wachtkamer die hij deelt met vijfhonderd anderen. Intussen bestudeert Semmier het land waarvan hij misschien ooit deel mag uitmaken, maar ook al verblijft hij er nu, hij blijft een buitenstaander. Hoe ik talent voor het leven kreeg is een roman over mensen die zijn onderworpen aan wetten en regels. Allemaal wachten ze, vaak jarenlang, tot hun leven opnieuw kan beginnen, en dat doen ze op hun eigen manier - de een al wat lijdzamer dan de ander.

Taal
Beschikbaar
Boek

Rode sneeuw in december

Simone van der Vlugt (Auteur)

Als in Leiden anno 1552 een katholiek meisje verliefd wordt op een jonge lutherse arts, kan haar vader dit niet accepteren en onterft haar. Na hun huwelijk verhuist het stel, trouwe aanhangers van Willem van Oranje, naar Breda.

Boek

De ontdekking van Urk

Matthias M.R. Declercq (Auteur)

De Vlaamse journalist en auteur woonde in 2019 een half jaar lang te midden van de Urkers en beschrijft het leven van deze bijzondere Nederlandse dorpsgemeenschap.

Boek

Joe Speedboot : roman

Tommy Wieringa (Auteur)

Een gehandicapte jonge schrijver in een afgelegen dorp ontwikkelt zich door de komst van Joe Speedboot tot een vooraanstaand armworstelaar. De lotgevallen van de vrienden worden verteld. De meest absurde scènes volgen elkaar op.

Boek

Pier en Oceaan : roman

Oek De Jong (Auteur)

In dit boek beschrijft Oek de Jong de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de Hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. De roman speelt zich af in Amsterdam en op het Friese en Zeeuwse platteland.

Boek

Anne Frank

María Isabel Sánchez Vegara (Auteur), Sveta Dorosheva (Illustrator), Antje Schoehuys-Blaak (Vertaler)

Anne Frank was een joods meisje dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog moest verschuilen. Ze schreef haar verhaal op in een dagboek, totdat haar schuilplaats werd ontdekt en ze naar een kamp werd gebracht. Prentenboek over het leven van Anne Frank (1929-1945). Met zwart-wit kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.