Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

412 Resultaten

Sorteren op
Boek

#LaatsteVlog

Carry Slee (Auteur)

Als Noud in een noodsituatie zijn vriend Gijs laat vallen, zegt Gijs de vriendschap op. Iedereen in de klas noemt hem een lafaard. Om zich te bewijzen begint Noud een vlog vol stoere stunts. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Carry Slee (© 2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De zomer dat we Parijs bestormden

Clémentine Beauvais (Auteur), Eva Wissenburg (Vertaler)

Mireille (ik-persoon), Astrid en Hakima zijn op Facebook verkozen tot de lelijkste meisjes van hun middelbare school. Ze laten zich niet gek maken, en besluiten op de fiets naar Parijs te gaan om op 14 juli het grote presidentiële feest te verstoren. Ondertussen breekt er en mediastorm uit. Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

Vriendschapsverzoek

Laura Marshall (Auteur), Jet Matla (Vertaler)

Een vrouw krijgt via Facebook een vriendschapsverzoek van een vriendin van de middelbare school die al 25 jaar wordt vermist.

Boek

Zo'n leuke leeftijd

Kiley Reid (Auteur), Paul Heijman (Vertaler), Koos Mebius (Vertaler), Jan Willem Reitsma (Vertaler)

Een Afro-Amerikaanse oppas in Philadelphia krijgt het moeilijk door een reeks gebeurtenissen.

Boek

Help! Ik was op TV!

Inge Bergh (Auteur), Richard Verschraagen (Illustrator)

Als plotseling een cameraploeg voor de deur staat, heeft Janne geen zin om hieraan mee te werken. Toch verschijnen er beelden van haar op televisie. Janne is woest, want de beelden zijn gemanipuleerd. Ze krijgt nare opmerkingen van mensen om haar heen. Wat moet ze doen? Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een vriendschap

Silvia Avallone (Auteur), Manon Smits (Vertaler)

Een volwassen vrouw schrijft een roman over de bijzondere, maar ongelijke, vriendschap tijdens haar tienerjaren en de breuk die de vriendschap bee͏̈indigde.

Boek

Het snoephuis : roman

Jennifer Egan (Auteur), Arjaan van Nimwegen (Vertaler), Thijs van Nimwegen (Vertaler)

Een rusteloze ondernemer ontwikkelt een technologisch programma dat toegang geeft tot menselijke herinneringen — met verregaande gevolgen.

Boek

De TikTok challenge

Annet Jacobs (Auteur)

De klas van Nova (10) doet mee aan een TikTok-challenge, en dankzij Nova’s geweldige filmpjes slepen ze heel veel likes binnen. Maar Nova mag van haar moeder helemaal niet op TikTok. Kan ze onder een andere naam toch meedoen? Vanaf ca. 9 jaar.

Uitgever

Witte Leeuw (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Zuiverheid

Jonathan Franzen (Auteur), Peter Abelsen (Vertaler), Anneke Bok (Vertaler), Rob van der Veer (Vertaler)

Een jonge Amerikaanse vrouw raakt in haar zoektocht naar haar vader steeds meer betrokken bij de schimmige praktijken van een Wikileaks-achtige organisatie.

Boek

Vijftien

Marlies Slegers (Auteur)

Via Facebook komt Elena (15) in contact met Tim. Al snel is ze verliefd op hem. Maar is Tim wel wie hij beweert te zijn? Na een paar maanden spreken ze af, maar Elena komt na dat afspraakje niet meer thuis. Vanaf ca. 13 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Onder mijn huid

Marlies Slegers (Auteur)

Als Coco (16, ik-figuur) een relatie krijgt met Nick, vraagt hij haar naaktfoto’s van zichzelf te sturen. Hij zal ze meteen verwijderen. Maar al snel verspreiden de foto’s zich door de hele school. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Eindspel

Evy Danckers (Auteur), Tamara Lodewijckx (Illustrator)

In het jaar 2084 krijgt Jasper (16, ik-persoon) opdracht zich melden bij de Fabriek. Hij moet zijn mobiele device inleveren en een overall dragen. Wat gebeurt er eigenlijk in de Fabriek? En hoe is het om offline zonder sociale media door het leven te gaan? Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

Hier hoor je niemand over : roman

Patricia Lockwood (Auteur), Nicolette Hoekmeijer (Vertaler)

Een influencer scharrelt door het leven en krijgt op een dag bericht van haar moeder om naar huis te komen.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Pijn

Mel Wallis de Vries (Auteur)

De moeder van Mandy ligt in het ziekenhuis. Daardoor is Mandy vaak alleen thuis. Dan hoort ze over de moord op een meisje. De moordenaar deelt haar laatste minuten op Snapchat. Al snel krijgt Mandy het gevoel dat ze achtervolgd wordt. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Het bestand

Arnon Grunberg (Auteur)

Een eenzame jonge vrouw zoekt haar heil in de virtuele wereld.

Boek

Has#tag

Dirk Bracke (Auteur)

Na een traumatische gebeurtenis is Marie (17) haar zelfvertrouwen kwijt. Op Facebook ontmoet ze Anton, die haar helpt om haar vertrouwen terug te krijgen. Maar is hij wel te vertrouwen? Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De cirkel

Dave Eggers (Auteur), Gerda Baardman (Vertaler), Lidwien Biekmann (Vertaler), Brenda Mudde (Vertaler), Elles Tukker (Vertaler)

Een jonge vrouw krijgt een baan bij het grootste ICT-bedrijf ter wereld; na verloop van tijd begint ze te twijfelen aan de werkwijze van het concern.

Boek

Selfie

Kaat De Kock (Auteur)

Linde (16, ik-figuur) krijgt op Facebook een vrienschapsverzoek van de iets oudere Bram. Al snel chatten ze iedere dag en wisselen ze soms foto’s uit. Dat begint onschuldig, totdat Bram om een topless selfie van Linde vraagt. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Clavis (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het Alles, of Eindelijk orde op zaken, of De laatste dagen der vrije wil, of De wereld gaat aan onbeperkte keuze ten onder

Dave Eggers (Auteur), Gerda Baardman (Vertaler), Lidwien Biekmann (Vertaler), Elles Tukker (Vertaler)

Een jonge vrouw gaat werken bij de Every, een gigantisch commercieel techbedrijf, en probeert daar met haar uitzonderlijke intelligentie en charme de wereldwijde macht van het bedrijf van binnenuit te ontmantelen.