Een thriller die zich afspeelt rond de Amerikaanse verkiezingen. Bij een brute moordaanslag op de avond van de presidentenverkiezingen komt de vrouw van de democratische kandidaat en uiteindelijk de winnaar Bruce Jansen om het leven. De verbitterde nieuwe president vaardigt kort na zijn aantreden een decreet uit om rust en orde in de Verenigde Staten te herstellen. Doggie Rogers, medewerkster van Jansen, is getuige van de maatschappelijke woede die ontstaat als de Amerikanen beseffen wat er aan de hand is: de grenzen worden gesloten, de avondklok wordt ingevoerd en het land staat binnen de kortste keren op de rand van een burgeroorlog. Bovendien wordt Doggies vader ter dood veroordeeld omdat iedereen hem ziet als de man achter de moordaanslag. Doggie voelt zich machteloos. Zij heeft redenen om aan te nemen dat haar vader onschuldig is en is vastberaden op zoek te gaan naar de waarheid.
Kunnen de westerse idealen met hun verlokkelijke belofte van voorspoed en geluk nog overtuigen? Op zoek naar een antwoord maakte Leyers een lange reis: van Ethiopië, het land waar het menselijke avontuur begon, naar de plek in Europa waar hij vandaag woont. Wat hebben we verloren tijdens onze reis naar het avondland, en wat kunnen die vreemde volken en culturen ons bijbrengen opdat we opnieuw kunnen stilstaan bij onze eigen beschaving? Een grondige dosis zelfreflectie dus over ons verleden, maar net zo goed over onze toekomst.
Analyse door de Duitse historicus en journalist van het historische scharnierpunt waarop wij ons volgens hem bevinden, die leidt tot een somber toekomstscenario.
Wat is democratie, hoe werkt het en in welke landen wordt ervoor gestreden? Aan bod komt ook de democratie in Nederland, andere Europese landen en de Verenigde Staten. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.
Amanda Gorman werd wereldwijd bekend door de voordracht van haar gedicht 'The hill we climb' bij de inauguratie van President Joe Biden. Ze strijdt voor het milieu en voor een gelijke behandeling voor iedereen. Een prentenboek met een inspirerende boodschap...
Analyse van de huidige politieke verhoudingen tussen Rusland en het Westen, waar de denkwijzen veel op elkaar gaan lijken en de democratie gevaar loopt.
Een Franse edelman en een schelmachtige Engelsman reizen rond 1830 naar Amerika: de eerste om het in Europese ogen vooruitstrevende gevangeniswezen te bestuderen, de ander als diens bediende en bewaker.
Aisja wil graag de sultan spreken. Maar alle mensen worden weggestuurd. Dan komt er een man uit het paleis. Hij wil wel naar haar luisteren. AVI-M5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Analyse van het wereldwijde netwerk van autocratieën en de manier waarop zij samenwerken om meer macht en welvaart te vergaren, met aandacht voor wat democratische landen kunnen doen om dit netwerk van dictators een halt toe te roepen.
Wat is democratie eigenlijk? En is een democratie echt zo belangrijk? In dit boek wordt uitgelegd hoe je samen de wereld kunt veranderen, met onder andere tips voor protestborden en petities. Makkelijk te lezen. Met kleurenillustraties. Zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.