Boek De oude Belgen in de keuken : de oorsprong van onze lekkerste gerechten, hoe je ze zelf kan klaarmaken en smakelijke adressen uit hun streek van herkomst Marc Declercq
Boek De keuken van meesters en meiden : klassenverschillen aan tafel 1900-1960 Diane De Keyzer (Auteur) Uitgever Van Halewyck (1997) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; 20ste eeuw Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Aan de kook : een halve eeuw keukengeschiedenis Jan Raymaekers (Auteur) Uitgever Van Halewyck (2016) Taal Nederlands Onderwerp Keukens ; geschiedenis, Keukens ; Vlaanderen, Eetcultuur ; Vlaanderen ; 1950- Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek De smaak van België : 250 bourgondische recepten Ruth Van Waerebeek (Auteur), Maria Robbins (Auteur) Uitgever Karakter (2016) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België, Gerechten ; België Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek De smaak van de Belgen Eric Boschman (Auteur), Nathalie Derny (Auteur), Sven Laurent (Fotograaf) Uitgever Lannoo (2006) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België, Gerechten ; België Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek De oude Belgen in de keuken : de oorsprong van onze lekkerste gerechten, hoe je ze zelf kan klaarmaken en smakelijke adressen uit hun streek van herkomst Marc Declercq (Auteur) Uitgever Borgerhoff & Lamberigts (2010) Taal Nederlands Onderwerp Gerechten ; België, Eetcultuur ; België Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Bistro Belge : nostalgische restaurants in België Toni De Coninck (Auteur) Uitgever Luster (2019) Taal Meertalig Onderwerp Restaurants ; België, Eetcultuur ; België Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Groenten en fruit vroeger en nu Eddie Niesten (Auteur), Yves Segers (Auteur) Uitgever Davidsfonds (2007) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; geschiedenis, Fruit ; geschiedenis, Groenten ; geschiedenis Serie Smaken van het land Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Geschiedenis van de dorst : twintig eeuwen drinken in de Lage Landen Raymond Van Uytven (Auteur) Een chronologisch overzicht van de drankproductie en -consumptie in de Lage Landen, van de wijnbouw in het Romeinse Rijk, over de 'brandewijninvasie' in de koloniale tijd, tot het succes van de brouwerijgroep Interbrew/InBev. Uitgever Davidsfonds (2007) Taal Nederlands Onderwerp Drinkcultuur ; Nederland ; geschiedenis, Drinkcultuur ; Vlaanderen ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek In België eet iedereen lekker Ruth Van Waerebeek (Auteur), Maria Robbins (Auteur) Uitgever Het Spectrum (1996) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België, Gerechten ; België Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek België kookt ! : de eeuw van Cauderlier 1830-1930 Eddie Niesten (Auteur), Jan Raymaekers (Auteur), Yves Segers (Auteur) Uitgever CAG (2004) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; geschiedenis, Cauderlier, Philippe Eduard Serie CAG cahiers (5) Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Artikel uit tijdschrift Thema food Taal Meertalig Onderwerp Design ; België, Eetcultuur ; België Doelgroep Volwassenen Artikel uit tijdschrift Italiaans op mijn bord ? : een onderzoek naar de receptie van de Italiaanse keuken in België aan de hand van het maaltijdpatroon Inge Mestdag (Auteur) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België Doelgroep Volwassenen Artikel uit tijdschrift Groenten op smaak Marleen Finoulst (Auteur) Taal Nederlands Onderwerp Groenten, Eetcultuur ; België Doelgroep Volwassenen Artikel uit tijdschrift Mediterraan op z'n Belgisch : migratie van een eetcultuur Nicolas Rousseau (Auteur) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België, Gezondheid en voeding Doelgroep Volwassenen Boek Tafelen met moeders en dochters Ching Lin Pang (Auteur), Judith Perneel (Auteur) Uitgever Van Halewyck (2001) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; migranten ; België, Gerechten Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Arm en rijk aan tafel : tweehonderd jaar eetcultuur in België Peter Scholliers (Auteur) Uitgever EPO (1993) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; geschiedenis Serie BRTN-educatieve uitgaven Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Melting pot : de smeltkroes van culturen en visies die België is Guido Everaert (Auteur), Karin De Bruyn (Fotograaf) Uitgever Luster (2015) Taal Nederlands Onderwerp Restaurants ; België, Eetcultuur ; migranten ; België Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Smaakpalet van de Lage Landen : de geschiedenis van de eetcultuur in beeld Janny Van der Heijden (Auteur), Manon Henzen (Redacteur) Beschrijving van de Nederlandse eetcultuur in de zeventiende eeuw aan de hand van schilderijen en prenten uit die tijd. Met veel kleurenafbeeldingen. Uitgever Nijgh & Van Ditmar (© 2023) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; Nederland ; geschiedenis, Eetcultuur ; België ; geschiedenis Serie Nijgh Atelier Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Antwerpen à la carte : eten en de stad, van de middeleeuwen tot vandaag Leen Beyers (Redacteur), Ilja Van Damme (Redacteur) Begeleidend boek bij de vaste tentoonstelling in MAS/Museum aan de Stroom over de geschiedenis van de voedselvoorziening in Antwerpen. Uitgever BAI (2016) Taal Nederlands Onderwerp Voedselvoorziening ; Antwerpen (stad), Eetcultuur ; Antwerpen (stad) Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Ugly Belgian Food : een culinaire geschiedenis van lekker lelijke Belgische klassiekers Fleur Willems (Auteur) Uitgever Borgerhoff & Lamberigts (2025) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Niet beschikbaar Vind exemplaar