Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

60 Resultaten

Sorteren op
Boek

De onsterfelijken : roman

Chloe Benjamin (Auteur), Maaike Bijnsdorp (Vertaler), Lucie Schaap (Vertaler)

Vier jonge New Yorkse kinderen bezoeken in 1969 een waarzegster die hun een persoonlijke sterfdatum voorspelt. Deze gebeurtenis maakt grote indruk op alle kinderen en heeft grote gevolgen voor de levens die zij daarna leiden.

Genre
Uitgever

Meulenhoff (© 2019)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Dertien rennende hertjes

Edward van de Vendel (Auteur), Mattias De Leeuw (Illustrator)

Wanneer Maantjes moeder even wegloopt om te telefoneren, springen er dertien blauwe hertjes uit de bloemenvaas. Ze noemen Maantje ‘Hertogin’ en verdwijnen even plotseling in de poster van een zee. Maantje wil haar moeder over de hertjes vertellen, maar haar broer Raf houdt haar tegen.

Uitgever

De Eenhoorn (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Charlie en ik : ver van huis

Mark Lowery (Auteur), Sandra C. Hessels (Vertaler)

Martin (13, ik-figuur) en zijn jongere broertje Charlie maken stiekem een lange treinreis om een vakantie opnieuw te beleven. Het wordt een reis met een onverwachte afloop. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Van Goor (© 2018)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mijn broer heet Jessica

John Boyne (Auteur), Mechteld Jansen (Vertaler)

Sam (13) kijkt erg op tegen zijn grote broer, die alles is wat hij niet is: populair en goed in sport. Maar dan vertelt Jason hem dat hij zich een meisje voelt. Dat zet het leven van Sam behoorlijk op zijn kop.

Boek

Stiefzus : schoonheid is niet altijd mooi

Jennifer Donnelly (Auteur), Sandra van de Ven (Vertaler)

Isabelle, de jongste stiefzus van Assepoester, staat op het punt om een knappe prins te trouwen. Ze wilde net zo knap en lief zijn als Assepoester, maar dat maakte haar juist gemeen en jaloers. Ze heeft nog een kans om haar lot te veranderen. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kapot

Carry Slee (Auteur)

Thijs (15) en zijn zusje Julia (14) spelen samen met twee vrienden in een succesvolle muziekband. Als hun ouders in een vechtscheiding komen, heeft dat grote gevolgen, ook voor de hechte band tussen broer en zus. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Carry Slee (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Hoe ik een detective werd

Ulf Stark (Auteur), Lars Deltrap (Illustrator), Edward van de Vendel (Vertaler)

Ulf (ik-figuur) wil graag met zijn grote broer en zijn vrienden meedoen in hun detectivespel. Maar de jongens vinden hem te klein en te dom om detective te spelen. Ulf bedenkt een plan. Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.

Boek

Spinder

Simon van der Geest (Auteur), Karst-Janneke Rogaar (Illustrator)

Hidde heeft een insectenverzameling in de kelder, maar zijn broer wil de kelder inpikken. Dat betekent oorlog! Hidde beschrijft hun strijd in zijn schrift. Hij weet dat hij geen kans maakt tegen zijn broer, tenzij hij hun verschrikkelijke familiegeheim inzet.

Uitgever

Querido (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kinderen van de rivier

Lisa Wingate (Auteur), Carolien Metaal (Vertaler)

Deze roman is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van weeshuisdirecteur Georgia Tann, die kinderen uit arme gezinnen ontvoerde en verkocht aan rijke families.

Boek

Soldaat Peaceful

Michael Morpurgo (Auteur)

Als een jongen gedwongen wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog dienst te nemen in het Britse leger, besluit zijn 15-jarige broer met hem mee te gaan zonder de gevolgen te kunnen overzien.

Boek

Ik ben Emma

Kristien Hemmerechts (Auteur)

Kristien Hemmerechts stelt zich voor hoe het leven van Emma Woodhouse, het wereldberoemde hoofdpersonage uit Jane Austens Emma, er zou uitzien als ze zou leven in deze tijd.

Uitgever

De Geus (© 2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Project Z

Marloes Morshuis (Auteur)

Vanwege overbevolking is een maximum gesteld aan de wereldbevolking: tien miljard. Iedereen daarboven moet weg, of slinken: als half mens leven. Ook Axel (16) en zijn broertje Tommy (13) moeten slinkers worden. Als hun ouders worden opgepakt, vluchten de jongens. Ze worden opgejaagd door een geheime, griezelige organisatie. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Lemniscaat (© 2020)

Taal
Serie

Quotum (1)

Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Billy

Phil Earle (Auteur), Hilke Makkink (Vertaler)

Billy (15) woont al acht jaar samen met zijn broertje en zusje in een kindertehuis. Billy is getraumatiseerd en agressief. Maar waar komt die agressie vandaan? Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Callenbach (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

+Broer

Mario Demesmaeker (Auteur)

Mirte (15, ik-persoon) vindt het maar niets dat haar moeder een nieuwe vriend heeft. En dat die ook nog een zoon van 12 heeft die Edward heet. Samen met haar vriendin bedenkt ze een plan om in de vakantie snel van die twee af te komen. Verhaal in korte zinnen en eenvoudige woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Kukel krijgt een broertje

Christian Jolibois (Auteur), Christian Heinrich (Illustrator), Thea Dubelaar (Bewerker)

Kukel wil graag een broertje. Pedro helpt hem met het uitbroeden van een ei. Maar dan gaat het bijna mis! AVI-E4. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.

Uitgever

Abimo (2011)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De luie stoel

Tine Mortier (Auteur), Ann De Bode (Illustrator)

Bas en Babien zijn een tweeling (6). Bas zit in de luie stoel van mama. Babien wil ook in die stoel. Dan krijgen ze ruzie. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2010)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Koningskind

Selma Noort (Auteur)

Israe͏̈͏̈l, ca. 3000 jaar geleden. Zissel (ca. 14) heeft een onvolgroeide arm en kan niet praten, maar ze begrijpt alles. Ook de geheimzinnige gesprekken in de nacht waarin haar babybroertje Menachem wordt geboren. Zissel raakt betrokken bij een complot en moet meereizen naar het paleis van koning Salomo in Sion. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Vogel

Crystal Chan (Auteur), Sabine Mutsaers (Vertaler)

Het leven van Jade (12) staat in het teken van haar broer, die verongelukte op de dag dat zij geboren werd. Als ze bevriend raakt met een jongen die net als haar broer John heet, wordt de wankele orde in het gezin danig verstoord. Vanaf ca. 12 jaar.

Uitgever

Kluitman (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

In tweestrijd

Jenna Blum (Auteur), Carolien Metaal (Vertaler)

In de problematische relatie tussen een vrouw en haar manisch-depressieve tweelingbroer speelt het jagen op tornado's een grote rol.

Genre
Uitgever

Boekerij (2011)

Taal
Doelgroep
Magazijn
Boek

Wat alleen wij weten

Elvis Peeters (Auteur), Nicole Van Bael (Auteur), Charlotte Peys (Illustrator)

Nour is ongeneeslijk ziek en samen met haar broer verzint ze verhalen waarin het leven uitbundig voortleeft en zo ontsnappen ze moedig en met plezier aan de werkelijkheid.