Boek Een hapklare historie van Frankrijk : culinaire verhalen over revolutie, oorlog en verlichting Stéphane Hénaut
Boek Mise en place Margot Vanderstraeten (Auteur) Een 62-jarige topkok hoort bij het overlijden van zijn lievelingszus dat haar laatste wens is dat hij een feest voor haar organiseert in zijn zaak. Uitgever Atlas (2009) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur, Familie, Schuld, Geheimen Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Wijsneus in de keuken Julian Barnes (Auteur), Ronald Vlek (Vertaler) Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks. Genre Columns Uitgever Atlas Contact (2013) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek De keuken van meesters en meiden : klassenverschillen aan tafel 1900-1960 Diane De Keyzer (Auteur) Uitgever Van Halewyck (1997) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; België ; 20ste eeuw Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Sauvage Julia Kerninon (Auteur) Genre Romans Uitgever L'Iconoclaste (© 2023) Taal Frans Onderwerp Vrouwen, Liefde, Eetcultuur Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek De delicatesse Muriel Barbery (Auteur) Een autoriteit op het gebied van de gastronomie overpeinst op zijn sterfbed wat voor hem het lekkerste gerecht is. Uitgever Prometheus (2001) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Een hapklare historie van Frankrijk : culinaire verhalen over revolutie, oorlog en verlichting Stéphane Hénaut (Auteur), Jeni Mitchell (Auteur) Geschiedenis van Frankrijk aan de hand van culinaire feiten en anekdotes over gerechten en streekproducten. Uitgever Uitgeverij Brandt (2019) Taal Nederlands Onderwerp Gerechten ; Frankrijk ; geschiedenis, Gastronomie ; Frankrijk ; geschiedenis, Eetcultuur ; Frankrijk ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek De smaak van reizen : 500 culinaire ontdekkingen Uitgever G+J (2010) Taal Nederlands Onderwerp Gerechten, Eetcultuur, Gastronomie, Reizen ; adressen Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Slow Food : over het belang van smaak Carlo Petrini (Auteur) Uitleg van de doelstellingen en activiteiten van Slow Food, een beweging die aandacht vraagt voor smaak van producten en pleit voor meer biodiversiteit. Uitgever Roularta (2004) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur, Gezondheid en voeding Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Kookbijbel voor de hobbykok Walter Lanckmans (Auteur), Bart Van Leuven (Fotograaf) Uitgever Stichting Kunstboek (2011) Taal Nederlands Onderwerp Gerechten, Gastronomie Serie Hotelschool Spermalie Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek DedikkeVanDam : van aardappel tot zwezerik Johannes Van Dam (Auteur), Joosje Noordhoek (Redacteur) Culinaire encyclopedie. Uitgever Nijgh en Van Ditmar (2005) Taal Nederlands Onderwerp Gastronomie, Gerechten Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Ultieme culi-bestemmingen : de top 500 van beste eetervaringen ter wereld Uitgever Kosmos Uitgevers (© 2018) Taal Nederlands Onderwerp Gastronomie, Restaurants, Wereldreizen Serie Lonely Planet Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Wina Born's culinaire memoires Wina Born (Auteur), John Van de Ven (Samensteller) Selectie van krantencolumns van de culinaire journaliste (1920-2001), geschreven tussen 1975 en 2000. Uitgever Terra (2001) Taal Nederlands Onderwerp Gastronomie Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek De happy cooker : de heetste gerechten van Felice Dré Steemans (Auteur) Uitgever Globe (1997) Taal Nederlands Onderwerp Gerechten Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Een dame in de keuken : verhalen en recepten Elizabeth David (Auteur) Uitgever Lubberhuizen (2000) Taal Nederlands Onderwerp Gastronomie, Gerechten Doelgroep Volwassenen Magazijn Vind exemplaar Boek Food trails : plan 52 perfect weekends in the world's tastiest destinations Karyn Noble (Redacteur), Rebecca Tromans (Redacteur) Uitgever Lonely Planet Food (2016) Taal Engels Onderwerp Reisgidsen, Gastronomie Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Gastronomie in Vlaanderen : gouden restaurants 1976-1977 Uitgever CMT (1976) Taal Nederlands Onderwerp Gastronomie, Vlaanderen, Restaurants, Jaarboeken Enkel raadpleegbaar Vind exemplaar Boek Gastronomie in de Albrecht Rodenbachstreek : 2000 Uitgever uitgever onbekend ([2000]) Taal Nederlands Onderwerp Gastronomie, Roeselare Enkel raadpleegbaar Vind exemplaar Boek Gastronomie in de Albrecht Rodenbachstreek : 40 jaar jong Uitgever uitgever onbekend ([2009]) Taal Nederlands Onderwerp Gastronomie, Roeselare Enkel raadpleegbaar Vind exemplaar Boek Op zoek naar spijs en drank : gastronomisch West-Vlaanderen Fons Vermeersch (Auteur) Uitgever Lannoo (1974) Taal Nederlands Doelgroep Volwassenen Enkel raadpleegbaar Vind exemplaar Boek Puglia : een bijzondere belevenis Hetty De Vogel (Auteur) Toeristische gids over de regio Puglia, in de hak van de Italiaanse laars. Uitgever Edicola Publishing (2016) Taal Nederlands Onderwerp Apulië ; reisgidsen Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar