Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

153 Resultaten

Sorteren op
Boek

De ondergrondse spoorweg : roman

Colson Whitehead (Auteur), Harm Damsma (Vertaler), Niek Miedema (Vertaler)

De 18-jarige slavin Cora, die haar hele leven al op een katoenplantage werkt, probeert met de oudere Caesar te ontsnappen en begint aan een tocht die maanden zal duren en vele verschrikkingen kent.

Boek

De waterdanser : roman

Ta-Nehisi Coates (Auteur), Ton Heuvelmans (Vertaler)

Als zoon van een slavin en een plantage-eigenaar is Hiram vrijgesteld van zware arbeid maar wanneer zijn halfbroer door een ongeluk sterft vreest hij voor zijn toekomst en probeert te vluchten. Hierbij lijkt hij over magische eigenschappen te beschikken.

Uitgever

Meulenhoff (© 2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De hut van oom Tom

Harriet Beecher Stowe (Auteur), Maan Jansen (Illustrator), Fancine Schregel-Oustein (Vertaler)

Op ware gebeurtenissen berustend verhaal over het leven van een zwarte slaaf in het noorden van de Verenigde Staten van Amerika, in de eerste helft van de 19de eeuw.

Uitgever

Solo (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

12 jaar slaaf

Solomon Northup (Auteur), Steve McQueen (Inleider), Bianca Stigter (Inleider), Leen Van den Broucke (Vertaler), Inge Kok (Vertaler), Arjaan van Nimwegen (Vertaler), Thijs van Nimwegen (Vertaler)

Een vrije zwarte man wordt in 1841 onder valse voorwendsels ontvoerd en verkocht als slaaf.

Boek

De laatste vluchtelinge

Tracy Chevalier (Auteur), Catalien Van Paassen (Vertaler), Willem Van Paassen (Vertaler)

Ohio, 1850. De Engelse Honor Bright wordt door een familietragedie gedwongen om in een onbekende, ruige omgeving te vertrouwen op de goedheid van vreemden. Ze sluit vriendschap met twee uitzonderlijke vrouwen en raakt betrokken bij de illegale praktijken van de Underground Railroad, een beweging die ontsnapte slaven helpt te vluchten naar het vrije noorden. In haar worsteling om haar eigen plek en stem te vinden, moet Honor kiezen wat ze bereid is te riskeren voor haar overtuigingen.

Boek

Het keukenhuis

Kathleen Grissom (Auteur), Astrid Huisman (Vertaler)

Een Iers weesmeisje komt eind 18e eeuw terecht op een tabaksplantage in Virginia, waar ze de blanke bediende wordt van de halfblanke, onwettige dochter van de eigenaar.

Boek

Beminde

Toni Morrison (Auteur), Nettie Vink (Vertaler)

Wanneer een zwarte vrouw rond 1874 onderdak verleent aan een onbekende jonge vrouw, verandert haar leven en dat van anderen door herinneringen die soms tegenstrijdig zijn met de werkelijkheid.

Boek

De avonturen van Huckleberry Finn

Mark Twain (Auteur)

Met een gevluchte slaaf, die hij voor alles verdedigt, beleeft een avontuurlijke jongen op zijn tocht over de Mississippi vreemde en spannende avonturen.

Boek

Verbonden

Octavia E. Butler (Auteur), Ine Willems (Vertaler)

Een jonge vrouw in Californië in 1976 belandt plots op een plantage in Maryland in 1815. Ze ontmoet er een man, die haar blijkt te kunnen oproepen als er gevaar dreigt en wiens leven ze keer op keer redt.

Uitgever

Signatuur (2022)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Booth

Karen Joy Fowler (Auteur), Lucie van Rooijen (Vertaler), Inger Limburg (Vertaler)

Vanuit het gezichtspunt van verschillende familieleden wordt een beeld geschetst van het turbulente leven van de familie van John Wilkes Booth, de moordenaar van Abraham Lincoln.

Boek

Een daad van barmhartigheid

Toni Morrison (Auteur)

Eind 17e eeuw neemt een Engels-Nederlandse handelaar in Noord-Amerika een klein zwart meisje mee naar huis dat hij heeft gekregen van een zuidelijke plantage-eigenaar die hem geld verschuldigd was.

Boek

De profeten : roman

Robert Jr. Jones (Auteur), Gerda Baardman (Vertaler), Monique ter Berg (Vertaler)

Rond 1832 hebben twee jonge mannelijke slaven op een Amerikaanse plantage een relatie met elkaar, die eerst wordt geaccepteerd, maar later niet meer.

Boek

Absalom, Absalom!

William Faulkner (Auteur), Bartho Kriek (Vertaler)

De zucht naar rijkdom en aanzien van een Amerikaanse plantagebezitter in de 19e eeuw leidt tot een familiedrama.

Boek

Terug naar het Zuiden

Kathleen Grissom (Auteur), Mechteld Jansen (Vertaler)

Een zakenman voelt zich in het Amerika van het begin van de 19e eeuw moreel verplicht te gaan zoeken naar een vrijgekochte slaaf die wordt vermist.

Boek

The adventures of Huckleberry Finn

Mark Twain (Auteur)

In de 19e eeuw zakt een voor zijn vader gevluchte blanke jongen met een vriend, een weggelopen negerslaaf, op een vlot de Mississippi af en beleeft de meest fantastische avonturen.

Luisterboek

De hut van oom Tom

Harriet Beecher Stowe (Auteur), Margriet Vroomans (Verteller)

Op ware gebeurtenissen berustend verhaal van een negerslaaf in het noorden van de Verenigde Staten in de eerste helft van de 19e eeuw

Boek

Barracoon : Oluale Kossola, overlevende van het laatste slavenschip

Zora Neale Hurston (Auteur), Robert Dorsman (Vertaler)

Het relaas van een van de laatste naar Amerika getransporteerde tot slaafgemaakten, in 1927 gei͏̈nterviewd door schrijfster en antropologe Zora Neale Hurston (1891-1960).

Uitgever

De Geus (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

The underground railroad

Colson Whitehead (Auteur)

De 18-jarige slavin Cora, die haar hele leven al op een katoenplantage werkt, probeert met de oudere Caesar te ontsnappen en begint aan een tocht die maanden zal duren en vele verschrikkingen kent.

Boek

De bekende wereld

Edward P. Jones (Auteur)

Na de dood van een zwarte slaveneigenaar is de onrust op diens plantage het begin van de ineenstorting van de samenleving in het 19e eeuwse Virginia.

Uitgever

Querido (2005)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar