Wanneer een succesvolle en geliefde zangeres een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, dreigen aangrijpende gebeurtenissen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel. Onder druk van de dreigende publiciteit komen herinneringen boven uit haar jeugd, waarin zij niet alleen zelf misbruikt werd maar ook onophoudelijk bekeken en begluurd. In plaats van zich voor alle blikken te verbergen, kiest zij voor zichzelf en besluit het tegenovergestelde te doen: om zichzelf en haar zusjes te redden, gaat zij de strijd aan met haar tirannieke stiefvader en treedt juist voor iedereen goed zichtbaar naar buiten.
Op feiten gebaseerde roman over de laatste levensdagen (London 1952) van de actrice Molly Allgood, ooit de verloofde van de jonggestorven toneelschrijver J.M. Synge (1871-1909).
In dit werk treedt Eric de Kuyper zelf op als cultureel bemiddelaar. Puttend uit zijn overvolle ervaring als liefhebber, professioneel criticus en docent laat hij ons kennismaken met de finesses en de essentie van de podiumkunsten. Hij deelt zijn verlangen naar het toneel met ons en vraagt zich af hoe dit verlangen kan worden geprikkeld bij adolescenten die onder een totaal verschillend cultureel gesternte opgroeien dan hijzelf.
Een beroemde Amerikaanse acteur van 65 die zijn zelfvertrouwen verloor toen hij na twee desastreuze rollen door zijn vrouw werd verlaten, belandt in een onverwachte relatie.
De Italiaanse castraatzanger Sandro de Luca kan zo mooi en hoog zingen dat hij wordt gevraagd voor een vrouwenrol bij een Frans theatergezelschap. Met zijn komst gebeuren er plotseling vreemde dingen. Vanaf ca. 15 jaar.
Innerlijke monoloog waarin de auteur zijn gedachten laat gaan en zijn gif spuit over een gezelschap van kunstenaars, dat is uitgenodigd voor een avondmaaltijd met een bekende acteur van het Burgtheater in Wenen.