Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

562 Resultaten

Sorteren op
Boek

Wolf

Kristien Hemmerechts (Auteur)

Het leven en de relaties van een vijftigjarige man met zowel Belgische als Russische wortels worden beheerst door woede en onbegrip: stond zijn moeder hem als baby af aan zijn grootmoeder, of pakte zij hem juist af van zijn moeder?

Genre
Uitgever

De Geus (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Tegenlicht

Esther Verhoef (Auteur)

Het leven van een door slechte jeugdervaringen getraumatiseerde vrouw steunt slechts op drie wankele pijlers: haar huwelijk met een succesvolle ondernemer, haar werk als dierenfotografe en haar huis.

Uitgever

Anthos (2012)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik ben er niet

Lize Spit (Auteur)

De wereld van een jonge vrouw in Brussel stort in wanneer haar vriend een psychiatrische stoornis krijgt.

Boek

Als je iemand verliest die je niet kan verliezen : novelle

Ish Ait Hamou (Auteur)

Chirurg Sheila moet een Palestijnse vluchteling opereren met wie zij eerder een intiem gesprek voerde.

Uitgever

Manteau (2016)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Bruna : novelle

Hannelore Bedert (Auteur)

Na een traumatische gebeurtenis raakt een vrouw verslaafd aan alcohol, maar de ontmoeting met een vrijgevochten tiener haalt haar uit haar roes.

Genre
Uitgever

Manteau (2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De verdovers : roman

Anna Enquist (Auteur)

Als een psychiater na het verlies van zijn vrouw zijn praktijk hervat, krijgt hij via een student te maken met het dilemma tussen het doorvoelen en benoemen versus het verdoven van pijn.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Op aarde schitteren we even

Ocean Vuong (Auteur), Johannes Jonkers (Vertaler)

Een Amerikaan van Vietnamese afkomst schrijft in briefvorm aan zijn moeder, die niet kan lezen, hoe moeilijk hij zijn weg vond in de VS.

Boek

De eenzaamheid van de priemgetallen

Paolo Giordano (Auteur), Pietha de Voogd (Vertaler), Mieke Geuzebroek (Vertaler)

De levens van een door een ski-ongeluk getekend meisje en een hyperintelligente jongen met een zwakbegaafd, door zijn toedoen verdwenen tweelingzusje, kruisen elkaar op de middelbare school; een bijzondere vriendschap ontstaat waarin priemgetallen een grote rol spelen.

Uitgever

Cargo (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Beest

Lisa Taddeo (Auteur), Janine van der Kooij (Vertaler)

Nadat een relatie met een getrouwde man eindigt in geweld, gaat een vrouw naar Los Angeles op zoek naar een jonge vrouw die verbonden is met de traumatische gebeurtenissen uit haar kindertijd die haar gemaakt hebben tot wat ze nu is.

Boek

XY

Sandro Veronesi (Auteur), Rob Gerritsen (Vertaler)

Op een wintermorgen worden drie inwoners van een afgelegen bergdorp in Noord-Italië geconfronteerd met elf zwaar verminkte lichamen, alle door verschillende oorzaken omgekomen, en alle op hetzelfde tijdstip. Niemand begrijpt wat er is gebeurd. De 42 inwoners van het dorp vallen ten prooi aan de toesnellende media. Van eenvoudige getuigen van een onbegrijpelijk kwaad worden zij de onvermoede hoofdfiguren van deze roman. En allen verliezen langzaam de greep op de werkelijkheid. Don Ermete kan zijn parochianen niet in de steek laten. Samen met een jonge psychiater die op de vlucht is voor een stukgelopen relatie, probeert hij deze verloren, weerbarstige mensen te redden. Don Ermete moet zich schrap zetten om toegang te krijgen tot de nederige woningen waar de waanzin ontkiemt.

Genre
Uitgever

Prometheus (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het einde van de eenzaamheid

Benedict Wells (Auteur), Gerda Baardman (Vertaler)

Als hun ouders in 1983 bij een auto-ongeluk om het leven komen, worden drie kinderen in een internaat geplaatst; daar proberen ze met dit drama, dat ook hun verdere leven zal tekenen, om te gaan.

Uitgever

Meulenhoff (© 2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De jongen die zijn vader zocht

John Boyne (Auteur), Ton Heuvelmans (Vertaler)

De vader van Alfie gaat vechten in de Eerste Wereldoorlog. Alfie krijgt eerst nog brieven, maar dan hoort hij niets meer. Wat is er met zijn vader gebeurd? Vanaf ca. 11 jaar.

Boek

Maar buiten is het feest : een roman

Arthur Japin (Auteur)

Wanneer een succesvolle en geliefde zangeres een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit handen van een verkrachter te houden, dreigen aangrijpende gebeurtenissen uit haar eigen verleden openbaar te worden. Met de confrontatie in de rechtszaal zet zij zowel haar privacy en carrière als haar liefde op het spel. Onder druk van de dreigende publiciteit komen herinneringen boven uit haar jeugd, waarin zij niet alleen zelf misbruikt werd maar ook onophoudelijk bekeken en begluurd. In plaats van zich voor alle blikken te verbergen, kiest zij voor zichzelf en besluit het tegenovergestelde te doen: om zichzelf en haar zusjes te redden, gaat zij de strijd aan met haar tirannieke stiefvader en treedt juist voor iedereen goed zichtbaar naar buiten.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Want de avond : roman

Anna Enquist (Auteur)

Vier personen moeten na een diepe crisis hun leven weer zien op te pakken, maar dat is niet eenvoudig.

Boek

Eén mens is genoeg

Els Beerten (Auteur)

Na de dood van haar vader probeert Juliette (16, ik-figuur) zich te redden. Als ze niet langer tegen de tirannie van hun moeder kunnen opboksen, besluiten Juliette en haar broer elders een nieuw leven te beginnen. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre
Uitgever

Querido (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De vergeving

Nicholas Evans (Auteur), Sabine Mutsaers (Vertaler)

Een man blikt terug op zijn jeugd in Hollywood en op de slechte band die hij heeft met zijn zoon, die in Irak wordt verdacht van moord op burgers.

Genre
Uitgever

De Boekerij (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een klein leven

Hanya Yanagihara (Auteur), Josephine Ruitenberg (Vertaler), Kitty Pouwels (Vertaler)

Vier jongens van begin twintig sluiten vriendschap voor het leven maar toch blijkt dat één van hen een vreselijk geheim met zich meedraagt.

Boek

De bekentenissen van Frannie Langton

Sara Collins (Auteur), Anneke Bok (Vertaler)

Frannie, een jong dienstmeisje, voormalig slavin, wordt er van beschuldigd haar werkgevers vermoord te hebben. Ze zegt dat ze zich niet kan herinneren wat er die onfortuinlijke avond gebeurd is, zelfs niet als het haar leven zou kunnen redden als ze dat zou vertellen. Ze weet niet hoe ze die avond met het bloed van het slachtoffer bedekt werd. Maar ze heeft wel een verhaal te vertellen: over een kindertijd als slavin op een Jamaicaanse plantage, haar stage bij een perverte wetenschapper en de gebeurtenissen die haar in het huis van de Benhams bracht, en in een gepassioneerde maar verboden relatie.

Boek

Water : roman

John Boyne (Auteur), Anke Frerichs (Vertaler)

Een vrouw verhuist naar een afgelegen Iers eiland om aan haar verleden te ontkomen. Hoe medeplichtig was ze aan de daden van haar man? En verdient ze het om een nieuw leven op te bouwen?

Genre
Uitgever

Meulenhoff (© 2023)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik kan nog steeds niet vliegen

Anna Woltz (Auteur)

Zomer 1945. De dertienjarige Luuk gaat naar Denemarken om aan te sterken na de hongerwinter. Drie maanden lang mag hij lui in het gras liggen en bessen met room eten. Maar op de boerderij zijn twee meisjes met een geheim; voor de Nederlandse Ida en de Deense Kirsten is de oorlog nog niet voorbij. Luuk dacht dat hij volwassen was na vijf jaar bezetting, maar kan hij Ida en Kirsten ook helpen?

Uitgever

Leopold (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar