Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

42 Resultaten

Sorteren op
Boek

Te waar om mooi te zijn

Roxanne Wellens (Auteur)

Het jonge leven van Othello valt stil als zijn zus Minthe zelfmoord pleegt. Ze wilde absoluut vrij zijn, zonder compromissen. Dat ideaal kon ze in het leven niet bereiken, daarom koos ze voor de dood, die ze de ultieme vrijheid noemt. Maar klopt dat wel? Othello is vastbesloten vrijheid te vinden in de onverwachte kronkels van het leven zelf. Tot de liefde op zijn pad komt.

Boek

Stanneke sneeuwmanneke

Guido Van Genechten (Auteur)

Stanneke, de sneeuwpop, wil zo graag bewegen, maar dat mag niet van de grote sneeuwmannen die naast hem staan. Prentenboek met sfeervolle geschilderde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Matched

Ally Condie (Auteur), Jesse Goossens (Vertaler)

Een 17-jarig meisje groeit op in een volkomen gemanipuleerde maatschappij en komt in verzet.

Boek

Quinnie en Quinn : purperen liefde

Dimitri Leue (Auteur)

Quinnie en Quin (14) wonen in Feliciê͏̈, een rijk vol regels en wetten, waar gevoelens en meningen tot de dood leiden. Samen ontsnappen ze aan de Grote Leider, maar komen dan terecht in een wereld vol onzekerheid en monsterlijke wezens. Kunnen ze een veilige plek vinden? Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Reached

Ally Condie (Auteur), Lydia Meeder (Vertaler)

Er staat een opstand tegen het regime op uitbreken. Cassia, Ky en Xander moeten kiezen tussen het algemene belang, hun vriendschap en hun eigen gevoelens. Derde deel van een trilogie. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Crossed : niets is wat het lijkt

Ally Condie (Auteur), Mechteld Jansen (Vertaler)

De Unie heeft Cassia’s geliefde Ky ontvoerd. Ze reist hem achterna naar de Buiten Provincies en beseft dat er een leven buiten de Unie bestaat. Maar kan ze overleven zonder de Autoriteiten? En welke rol speelt Xander, de jongen aan wie de Unie haar koppelde?

Boek

Verwelken

Lauren DeStefano (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

Rhine (16) leeft in een wereld waar door een genetisch virus mannen en vrouwen maar kort leven. Ze wordt uitgehuwelijkt, maar wil zo haar leven niet leven. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Vrees

Lauren DeStefano (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

Rhine en Gabriel, de keukenhulp, zijn ontsnapt uit het landhuis van meester Linden, aan wie zij uitgehuwelijkt is. Ze willen proberen Rhines tweelingbroer Rowan in Manhattan te vinden. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Een touwtje naar de maan

Wally De Doncker (Auteur), Veerle Derave (Illustrator)

Hond Spot krijgt een nieuw huisgenootje: de kat Muis. Muis is veel vrijer dan Spot, die houdt van zekerheid. Op een nacht neemt Muis Spot mee op avontuur. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

Vruchteloos

Bes Ceyssens (Auteur)

In 2186 is het grootste deel van de wereldbevolking onvruchtbaar. Alle 16-jarigen krijgen een vruchtbaarheidstest, en als die positief is moeten ze zich gedwongen voortplanten. Ook Ava (16) wordt opgesloten in een voortplantingscentrum. Ze wil ontsnappen, maar wie kan ze vertrouwen? Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever

Clavis (© 2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik ben een gorilla

Katherine Alice Applegate (Auteur), Patricia Castelao (Illustrator), Harry Pallemans (Vertaler)

Gorilla Ivan leeft al heel lang in een kooi in een winkelcentrum. Hij moet driemaal per dag kunstjes opvoeren. Als zijn eigenaar een baby-olifant koopt, besluit Ivan om zichzelf en het olifantje een beter leven te bezorgen. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Lannoo (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Azizi en de kleine blauwe vogel

Laïla Koubaa (Auteur), Mattias De Leeuw (Illustrator)

Azizi ziet vanuit zijn plekje in de sinaasappelboom hoe zijn land verandert: zijn ouders hangen reusachtige portretten op van de heersers Toer en Ditta. Elke dag willen Toer en Ditta meer: het beste eten, de mooiste kunstwerken, de fijnste geuren én alle blauwe vogels. Eén blauwe vogel ontsnapt. Samen met Azizi keert hij het tij.

Uitgever

Book Island (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Verbreken

Lauren Destefano (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

Rhine (ik-figuur) is ontsnapt aan Vaughn. Als ze hoort dat haar broer nog leeft, gaat ze samen met Cecily en Linden naar hem op zoek. Maar Vaughn is niet van plan hen zomaar te laten gaan. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Duif en muis

Katrien Vandewoude (Auteur), Greet Bosschaert (Illustrator)

Duif vindt het saai in de duiventil. Hij mag niet naar buiten. Maar dan komt er nieuws. Hoe kan dat? Oplopend van AVI-M3 t/m AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dansen tussen golven traangas

Mounir Samuel (Auteur)

Alexandrië, Egypte, 2011. Het is vlak voor de val van president Mubarak; de eerste protesten zijn te horen. Vier jongeren dromen van vrijheid en vechten hun eigen kleine oorlog. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Querido (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De muur

Willy Spillebeen (Auteur)

Twee Italiaanse studenten graven met een groep vrienden een tunnel onder de Berlijnse Muur door om zo familie en vrienden te helpen ontsnappen naar West-Berlijn. Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

Het kleine zwarte visje

Samad Behranghi (Auteur), Ann De Craemer (Vertaler), Korneel Detailleur (Illustrator)

Een klein zwart visje wil ontdekken wat er in de wereld te zien is buiten de beek waar hij opgegroeid is. Ondanks heel wat weerstand, gaat hij toch op pad. De Iraanse auteur schreef dit verhaal als een betoog tegen het dictatoriale regime in zijn land.

Uitgever

Lannoo (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dromer

Saskia Maaskant (Auteur)

Dromer, Mila en William leven in een wereld waarin Beslissers bepalen hoe hun toekomst eruitziet. Ze gaan hier tegenin, want ze willen zelf bepalen of ze dromer, doener of denker worden. Een revolutie volgt. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ode aan een ster

Pablo Neruda (Auteur), Elena Odriozola (Illustrator), Bart Vonck (Vertaler)

Een man (ik-figuur) vangt een ster uit de hemel en verstopt die thuis. Maar een ster straalt voor iedereen. Prentenboek naar een poëtische tekst van Pablo Neruda, met sobere, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De drie dwergen

Anton Van der Kolk (Auteur), Harmen van Straaten (Illustrator)

Twee dwergkonijnen en een dwergpapegaai hebben het goed bij hun baasje, Bo. Toch kiezen ze voor de vrijheid. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2004)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar