Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

482 Resultaten

Sorteren op
Boek

Kikker in de kou

Max Velthuijs (Auteur)

Als Kikker maar met moeite de winter doorkomt, vangen zijn vrienden hem vol zorg en warmte op. Sfeervol prentenboek met duidelijke, eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Leopold (2015)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Stinkhond in de sneeuw

Colas Gutman (Auteur), Marc Boutavant (Illustrator), Sylvia Vanden Heede (Vertaler)

Stinkhond en Plattekat gaan op skivakantie. Ze maken nieuwe vrienden en ontmoeten oude bekenden, zoals de verschrikkelijke Sneeuwman. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, leren lezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Lannoo (2022)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vet koel

Jeff Kinney (Auteur), Hanneke Majoor (Vertaler)

Er ligt een dik pak sneeuw. De buurt waar Bram woont, verandert in een slagveld met echte sneeuwforten en sneeuwballengevechten. Bram en zijn vriend Theo moeten hun weg vinden tussen verbonden, verraad en oorlogvoerende bendes. Dagboek met veel grappige cartoons. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre
Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Klein in de grote stad

Sydney Smith (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Een jongetje stapt uit een bus in een grote stad, waar het sneeuwt. Hij voelt zich heel klein tussen al die mensen, auto’s, geschreeuw, getoeter en gehamer. Toch weet hij heel goed te vertellen hoe je je het beste kunt verplaatsen. Maar aan wie vertelt hij dat eigenlijk allemaal? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Morris : de jongen die de hond vond

Bart Moeyaert (Auteur), Sebastiaan Van Doninck (Illustrator)

Morris gaat op de berg bij oma’s huis op zoek naar de ontsnapte hond Houdini. Net als hij hem gevonden heeft, begint het te sneeuwen. Houdini gaat er weer vandoor en Morris weet zich even geen raad, maar dan verschijnt in de witte sneeuw ineens een lotgenoot. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Heksje Mimi tovert sneeuw

Kathleen Amant (Auteur)

Het is een gure, natte winter. Heksje Mimi heeft genoeg van de regen en probeert sneeuw te toveren. Maar dat gaat helemaal mis! Gelukkig is het Roosje wel gelukt. Prentenboek met paginagrote eenvoudige illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Clavis (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Elmer in de sneeuw

David McKee (Auteur), Rindert Kromhout (Vertaler)

Elmer neemt een groepje olifanten mee voor een fikse wandeling om weer warm te worden. Als ze in de sneeuw terechtkomen, hebben ze enorm veel pret. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Van Goor (© 2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kleine walvis in de winter

Benji Davies (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Boy mist zijn vriend de walvis. Als zijn vader die winter met zijn vissersboot uitvaart, blijft Boy alleen achter. Dan komt de boot van zijn vader vast te zitten in het ijs. Wie kan hem helpen? Oblong prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Anna en de winter

Kathleen Amant (Auteur)

Het is winter. De bomen zijn kaal en het water bevroren. Anna en papa bouwen een vogelhuisje in de tuin. Wat ziet Anna daar ineens uit de lucht dwarrelen? Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Uitgever

Clavis (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Winterdieren

Bibi Dumon Tak (Auteur), Martijn van der Linden (Illustrator)

Alle mogelijke pooldieren en hun leefgebied worden omschreven in dit boek dat zich specifiek richt op de Noord- en Zuidpool. Met grappige anekdotes over specifieke dieren.

Uitgever

Querido (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kikker en de sneeuwman

Max Velthuijs (Naar het werk van)

Kikker houdt niet van de winterkou. Zijn vrienden zijn buiten, maar hij zit binnen. Hij voelt zich erg alleen. Als het hout in de kachel opraakt, moet Kikker toch naar buiten. Prentenboek in oblong met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Boek

Stanneke sneeuwmanneke

Guido Van Genechten (Auteur)

Stanneke, de sneeuwpop, wil zo graag bewegen, maar dat mag niet van de grote sneeuwmannen die naast hem staan. Prentenboek met sfeervolle geschilderde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Saar in de winter

Pauline Oud (Auteur)

Het is winter en Saar gaat met oma naar oma’s moestuin. De bomen zijn kaal en er groeien alleen nog winterwortels in de tuin. Oma heeft pindaslingers voor de vogels opgehangen. Als ze teruglopen naar huis, begint het te sneeuwen! Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Clavis (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wintervuur : verhalen voor koude dagen

Carl Norac (Auteur), Gerda Dendooven (Illustrator), Michael De Cock (Vertaler)

Bijna veertig verhalen over de winter. Over mevrouw Winter die getrouwd is met meneer Lente en over een vrouw die het kan laten sneeuwen door te walsen. Met sfeervolle illustraties in rood en blauw. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Lannoo (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Sneeuw!

Komako Sakai (Auteur)

Een jong konijntje hoeft niet naar school omdat het sneeuwt. Hij wil evenwel onmiddellijk naar buiten, maar dat mag niet. Hij bekijkt hoe alles stil is en ondersneeuwt. Prentenboek met sobere, ietwat ruwe prenten. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2008)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Rik en de winter

Liesbet Slegers (Auteur)

Rik speelt in de sneeuw met zijn vriendjes en gaat met papa naar de wintermarkt waar je ook kunt schaatsen. De volgende dag kiest hij samen met mama een mooie kerstboom uit. Prentenboek met elf thematische zoekplaten rond de winter, met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

SU Books (2017)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vos en Haas en de seizoenen

Sylvia Vanden Heede (Auteur), Thé Tjong-Khing (Illustrator)

Bundel met vier Vos en Haasverhalen. In 'Troep is leuk' blijkt dat wat troep is voor de ene een schat kan zijn voor een ander. In 'De bui van Uil' dicht Uil over een regenbui. In 'De ballon van Uil' is Uil erg blij met een ballon en in 'Wat een kou, Vos en Haas' genieten de vrienden van de winter en elkaars warmte.

Uitgever

Lannoo (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Lente, zomer, herfst, winter

Kathleen Amant (Auteur)

Wannes laat zien welke leuke dingen je buiten kunt doen in de lente, zomer, herfst en winter. Groot hardkartonnen prentenboek over de seizoenen met paginagrote kleurrijke illustraties en een versje bij elk seizoen. Vanaf ca. 2 jaar.

Uitgever

Abimo (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Winter

Karl Ove Knausgård (Auteur), Lars Lerin (Illustrator), Marin Mars (Vertaler)

Brieven die de auteur voor zijn dochter schreef waarin de wereld in haar alledaagsheid wordt getoond.

Boek

Boer Boris in de sneeuw

Ted van Lieshout (Auteur), Philip Hopman (Illustrator)

Het heeft gesneeuwd! Dat betekent werk aan de winkel voor Boer Boris. Maar er is ook tijd voor sneeuwpret, samen met Berend, Sam en alle dieren. Vierkant prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Uitgever

Gottmer (2013)

Taal
Onderwerp
Serie
Doelgroep
Beschikbaar