Skip to main content

Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

62 Resultaten

Sorteren op
Boek

Smaak! : een geschiedenis in 120 recepten

Annelies Van Wittenberghe (Auteur)

Authentieke recepten uit historische kookboeken, waarvan het meest recente recept dateert uit 1950.

Uitgever

Davidsfonds (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dineren in Rome : een geschiedenis van de Romeinse wereld in één maaltijd

Andreas Viestad (Auteur)

Beschrijving van de geschiedenis van de wereldstad Rome en het Romeinse Rijk aan de hand van de gerechten die in een klassiek Romeins restaurant worden geserveerd.

Boek

Vrouwvolk : fameuze recepten voor fantastische vrouwen

Marianne Pfeffer Gjengedal (Auteur), Klaudia Iga Pérès (Auteur)

Vrouwvolk biedt inzicht in de levens van 14 vrouwen (Marie Antoinette, Jane Austen, Oda Krohg, Sigrid Undset, Anne Pavlovna Pavlova, Coco Chanel, Pamela Lyndon Travers, Astrid Lindgren, Frida Kahlo, Julia Child, Marilyn Monroe, Sophia Loren, Liza Crihfield Dalby, Björk), de lastige keuzes waar zij voor stonden, het onvermijdelijke noodlot en niet in de laatste plaats tal van verleidelijke recepten uit hun tijd.

Boek

Het geroofde kookboek : hoe de nazi's de bestseller van mijn grootmoeder stalen

Karina Urbach (Auteur), Jan Bert Kanon (Vertaler)

Persoonlijk verhaal over de joodse grootmoeder van de auteur, schrijfster van een succesvol kookboek dat in 1938 verscheen, maar door de nazi's werd 'gearificeerd'.

Boek

Koken met liefde : zinnenprikkelende verhalen en recepten

Anne Scheepmaker (Auteur)

Cultuurhistorische beschouwingen over lustopwekkende voedingsmiddelen, het liefdesleven en huwelijksgebruiken in oude beschavingen, Europese culturen en in China en Japan. Met recepten.

Uitgever

Waanders (2004)

Taal
Doelgroep
Magazijn
Daisy-online

Een kleine geschiedenis van pasta : hoe 10 pastagerechten de wereld veroverden

Luca Cesari (Auteur), Jessica Schoepen (Verteller)

Culinair historicus Luca Cesari belicht op verhalende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien favoriete pastagerechten. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd. De schat aan prachtige verhalen vult hij aan met verschillende recepten.

Daisy-online

Het geroofde kookboek : hoe de nazi's de bestseller van mijn grootmoeder stalen

Karina Urbach (Auteur), Jan Bert Kanon (Vertaler)

Persoonlijk verhaal over de joodse grootmoeder van de auteur, schrijfster van een succesvol kookboek dat in 1938 verscheen, maar door de nazi's werd 'gearificeerd'.