Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

68 Resultaten

Sorteren op
Boek

Aan tafel bij dictators : Saddam Hoessein, Idi Amin, Enver Hoxha, Pol Pot, Fidel Castro door de ogen van hun koks

Witold Szablowski (Auteur)

Witold Szablowski ging op zoek naar de koks van vijf beruchte dictators. Zij vertellen over het leven, de harde hand en de eetgewoontes van hun dictator.

Uitgever

Nieuw Amsterdam (© 2020)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Koken : over de oorsprong van de mens

Richard Wrangham (Auteur)

Antropologisch betoog over de ontdekking van de kookkunst als doorslaggevende stap in de evolutie van de mens.

Boek

Europa aan tafel : een cultuurgeschiedenis van eten en drinken

Léo Moulin (Auteur)

Cultuurhistorische achtergrond en betekenis van onze voedingsgewoonten.

Boek

Trek : eten onderweg, toen en nu

Charlotte Kleyn (Auteur)

Verslag van wat mensen onderweg koken, eten en drinken en hoe ze dat aanpakten in het verleden en nu.

Uitgever

Nijgh & Van Ditmar (© 2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek
Uitgever

Amber (1992)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek
Uitgever

De Fontein (1993)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Koken met liefde : zinnenprikkelende verhalen en recepten

Anne Scheepmaker (Auteur)

Cultuurhistorische beschouwingen over lustopwekkende voedingsmiddelen, het liefdesleven en huwelijksgebruiken in oude beschavingen, Europese culturen en in China en Japan. Met recepten.

Uitgever

Waanders (2004)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar