Skip to main content

Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

14 Resultaten

Sorteren op
Boek

Dieren eten

Jonathan Safran Foer (Auteur)

Kritische beschouwing over de bio-industrie

Uitgever

Ambo (2009)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Mise en place

Margot Vanderstraeten (Auteur)

Een 62-jarige topkok hoort bij het overlijden van zijn lievelingszus dat haar laatste wens is dat hij een feest voor haar organiseert in zijn zaak.

Uitgever

Atlas (2009)

Taal
Doelgroep
Magazijn
Boek

Big brother : roman

Lionel Shriver (Auteur), Maarten Polman (Vertaler)

Als het gezin van een Amerikaanse vrouw haar aan obesitas lijdende broer opneemt, legt dat een zware claim op hen allen.

Genre
Uitgever

Atlas Contact (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wijsneus in de keuken

Julian Barnes (Auteur), Ronald Vlek (Vertaler)

Humoristische schetsen over de terreur van kookboeken en chef-koks.

Genre
Uitgever

Atlas Contact (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Afrodite : liefdesverhalen en andere zinnenprikkels

Isabel Allende (Auteur)

Combinatie van liefdesverhalen, anekdotes over voedsel en liefde en recepten; kook-, lees- en kijkboek vol erotische culinaire tips.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Magazijn
Boek

Het lichtschip

Mathijs Deen (Auteur)

Novelle over het zeemansbestaan op een lichtschip in de Noordzee.

Uitgever

Thomas Rap (2020)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Het feestmaal van John Saturnall

Lawrence Norfolk (Auteur), Johannes Jonkers (Vertaler)

In het 17de-eeuwse Somerset wordt een weesjongen met een perfecte neus voor aroma's opgenomen in de keukens van een edelman. Hij werkt zich met behulp van zijn moeders geheime boek op tot een topkok.

Boek

De geuren van de ziel

Cecilia Samartin (Auteur), Sandra Lanzing (Vertaler)

Een 10-jarige ziekelijke jongen en zijn Portoricaanse oma gaan met koken de problemen in hun familie te lijf.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Magazijn
Boek

Als de abrikozen morgen bloeien

Jessica Soffer (Auteur), Elvira Veenings (Vertaler)

Een oudere weduwe en een 14-jarige meisje vinden elkaar in New York door hun gezamenlijke liefde voor koken.

Genre
Uitgever

Orlando (2014)

Taal
Doelgroep
Magazijn
Boek

In het restaurant : een cultuurgeschiedenis in vier gangen

Christoph Ribbat (Auteur), Joël Broekaert (Inleider)

Cultuurgeschiedenis van het restaurant sedert het ontstaan van dit soort eetgelegenheden in de achttiende eeuw en van de maatschappelijke betekenis ervan.

Uitgever

Atlas Contact (2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Eten en drinken

Silvia Malaguzzi (Auteur), Murk Salverda (Bewerker)

Overzicht in woord en beeld van het onderwerp 'eten en drinken' in de schilderkunst.

Dvd

The hundred-foot journey

Lasse Hallström (Regisseur), A.R. Rahman (Componist), Richard C. Moraís (Naar het werk van), Helen Mirren (Acteur)

Hassan Kadam start in een Frans dorpje een Indiaas restaurant tegenover een luxueus restaurant. De eigenaresse daarvan, Madame Mallory, accepteert deze nieuwkomer niet.

Boek

Waarom we van honden houden, varkens eten en koe dragen : een introductie in carnisme

Melanie Joy (Auteur), Yuval Noah Harari (Inleider)

Kritische beschouwing over het eten van vlees, eieren en zuivelproducten door de mens.