Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

29 Resultaten

Sorteren op
Boek

Te waar om mooi te zijn

Roxanne Wellens (Auteur)

Het jonge leven van Othello valt stil als zijn zus Minthe zelfmoord pleegt. Ze wilde absoluut vrij zijn, zonder compromissen. Dat ideaal kon ze in het leven niet bereiken, daarom koos ze voor de dood, die ze de ultieme vrijheid noemt. Maar klopt dat wel? Othello is vastbesloten vrijheid te vinden in de onverwachte kronkels van het leven zelf. Tot de liefde op zijn pad komt.

Boek

Stanneke sneeuwmanneke

Guido Van Genechten (Auteur)

Stanneke, de sneeuwpop, wil zo graag bewegen, maar dat mag niet van de grote sneeuwmannen die naast hem staan. Prentenboek met sfeervolle geschilderde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Gebrek is een groot woord

Nina Polak (Auteur)

Een jonge vrouw die zeilboten van welgestelde families over zee vervoert, verblijft enige tijd in een huis in Amsterdam maar raakt daar steeds meer onthecht.

Genre
Uitgever

Prometheus (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Verwelken

Lauren DeStefano (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

Rhine (16) leeft in een wereld waar door een genetisch virus mannen en vrouwen maar kort leven. Ze wordt uitgehuwelijkt, maar wil zo haar leven niet leven. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Een touwtje naar de maan

Wally De Doncker (Auteur), Veerle Derave (Illustrator)

Hond Spot krijgt een nieuw huisgenootje: de kat Muis. Muis is veel vrijer dan Spot, die houdt van zekerheid. Op een nacht neemt Muis Spot mee op avontuur. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

Verbreken

Lauren Destefano (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

Rhine (ik-figuur) is ontsnapt aan Vaughn. Als ze hoort dat haar broer nog leeft, gaat ze samen met Cecily en Linden naar hem op zoek. Maar Vaughn is niet van plan hen zomaar te laten gaan. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

De muur

Willy Spillebeen (Auteur)

Twee Italiaanse studenten graven met een groep vrienden een tunnel onder de Berlijnse Muur door om zo familie en vrienden te helpen ontsnappen naar West-Berlijn. Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

Het kleine zwarte visje

Samad Behranghi (Auteur), Ann De Craemer (Vertaler), Korneel Detailleur (Illustrator)

Een klein zwart visje wil ontdekken wat er in de wereld te zien is buiten de beek waar hij opgegroeid is. Ondanks heel wat weerstand, gaat hij toch op pad. De Iraanse auteur schreef dit verhaal als een betoog tegen het dictatoriale regime in zijn land.

Uitgever

Lannoo (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ode aan een ster

Pablo Neruda (Auteur), Elena Odriozola (Illustrator), Bart Vonck (Vertaler)

Een man (ik-figuur) vangt een ster uit de hemel en verstopt die thuis. Maar een ster straalt voor iedereen. Prentenboek naar een poëtische tekst van Pablo Neruda, met sobere, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Prins Nul

Edward van de Vendel (Auteur), Marc Terstroet (Illustrator)

Mink wil niet regeren in een land zonder vogels. Hij is meer dan een nul en leert nee te zeggen. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2004)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Dwaalgast

Katrien Vervaele (Auteur)

Twee verhalen over jonkvrouwen die verliefd worden op een valkenier. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Lannoo (2004)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De weg van Jefra : een meisje in Jeruzalem

Margret Greiner (Auteur)

De 16-jarige, Palestijnse Jefra zoekt toenadering tot joods-Israe͏̈lische leeftijdsgenoten. Op die manier wil zij een stap zetten naar een meer verdraagzame samenleving. Vanaf ca. 13 jaar.

Uitgever

Clavis (2006)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Niet te stoppen

Angie Thomas (Auteur), Aimée Warmerdam (Vertaler), Akwasi (Vertaler)

Net als Bri (16, ik-figuur) lijkt door te breken als rapper, verliest haar moeder haar baan en dreigen ze uit hun huis te worden gezet. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

De wereld achter het hek

Zana Fraillon (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Subhi (ik-figuur) woont samen met zijn zusje en moeder in een vluchtelingenkamp. De omstandigheden zijn vreselijk, maar Subhi weet niet beter, want hij is in het kamp geboren. Dan ontmoet hij Jimmie, een meisje dat buiten het kamp woont. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Quinnie en Quinn : purperen liefde

Dimitri Leue (Auteur)

Quinnie en Quin (14) wonen in Feliciê͏̈, een rijk vol regels en wetten, waar gevoelens en meningen tot de dood leiden. Samen ontsnappen ze aan de Grote Leider, maar komen dan terecht in een wereld vol onzekerheid en monsterlijke wezens. Kunnen ze een veilige plek vinden? Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Crossed : niets is wat het lijkt

Ally Condie (Auteur), Mechteld Jansen (Vertaler)

De Unie heeft Cassia’s geliefde Ky ontvoerd. Ze reist hem achterna naar de Buiten Provincies en beseft dat er een leven buiten de Unie bestaat. Maar kan ze overleven zonder de Autoriteiten? En welke rol speelt Xander, de jongen aan wie de Unie haar koppelde?

Boek

Storm : letters van vuur

Karen Van Holst Pellekaan (Auteur)

Antwerpen, 1521. Storm (12) is de zoon en leerling van een drukker. Als zijn vader een verboden manuscript van de ketterse Maarten Luther laat drukken, wordt hij betrapt en gearresteerd. Storm moet vluchten, maar waarheen? Met kleurenfoto’s uit de speelfilm. Vanaf ca. 10 jaar.

Boek

Reached

Ally Condie (Auteur), Lydia Meeder (Vertaler)

Er staat een opstand tegen het regime op uitbreken. Cassia, Ky en Xander moeten kiezen tussen het algemene belang, hun vriendschap en hun eigen gevoelens. Derde deel van een trilogie. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Vrees

Lauren DeStefano (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

Rhine en Gabriel, de keukenhulp, zijn ontsnapt uit het landhuis van meester Linden, aan wie zij uitgehuwelijkt is. Ze willen proberen Rhines tweelingbroer Rowan in Manhattan te vinden. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

Ik ben een gorilla

Katherine Alice Applegate (Auteur), Patricia Castelao (Illustrator), Harry Pallemans (Vertaler)

Gorilla Ivan leeft al heel lang in een kooi in een winkelcentrum. Hij moet driemaal per dag kunstjes opvoeren. Als zijn eigenaar een baby-olifant koopt, besluit Ivan om zichzelf en het olifantje een beter leven te bezorgen. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Lannoo (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar