Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

52 Resultaten

Sorteren op
Boek

Te waar om mooi te zijn

Roxanne Wellens (Auteur)

Het jonge leven van Othello valt stil als zijn zus Minthe zelfmoord pleegt. Ze wilde absoluut vrij zijn, zonder compromissen. Dat ideaal kon ze in het leven niet bereiken, daarom koos ze voor de dood, die ze de ultieme vrijheid noemt. Maar klopt dat wel? Othello is vastbesloten vrijheid te vinden in de onverwachte kronkels van het leven zelf. Tot de liefde op zijn pad komt.

Boek

Stanneke sneeuwmanneke

Guido Van Genechten (Auteur)

Stanneke, de sneeuwpop, wil zo graag bewegen, maar dat mag niet van de grote sneeuwmannen die naast hem staan. Prentenboek met sfeervolle geschilderde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Clavis (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Quinnie en Quinn : purperen liefde

Dimitri Leue (Auteur)

Quinnie en Quin (14) wonen in Feliciê͏̈, een rijk vol regels en wetten, waar gevoelens en meningen tot de dood leiden. Samen ontsnappen ze aan de Grote Leider, maar komen dan terecht in een wereld vol onzekerheid en monsterlijke wezens. Kunnen ze een veilige plek vinden? Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Wat is vrijheid?

Oscar Brenifier (Auteur), Frédéric Rébéna (Illustrator), Kolet Janssen (Bewerker)

Via vragen als 'kun je alles doen wat je wilt?' en 'waarvoor dient vrijheid?' word je aangezet om over (de zin van) vrijheid na te denken. Met grappige kleurentekeningen. Onder begeleiding vanaf ca. 7 tot 12 jaar.

Boek

Wat voel ik ?

Oscar Brenifier (Auteur), Serge Bloch (Illustrator), Kolet Janssen (Bewerker)

Aan de hand van vragen over o.a. jaloezie, verliefdheid, vriendschap en ruzie word je aangezet om over gevoelens na te denken. Met gekleurde tekeningen. Onder begeleiding vanaf ca. 7 tot 12 jaar.

Uitgever

Davidsfonds (2005)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Een touwtje naar de maan

Wally De Doncker (Auteur), Veerle Derave (Illustrator)

Hond Spot krijgt een nieuw huisgenootje: de kat Muis. Muis is veel vrijer dan Spot, die houdt van zekerheid. Op een nacht neemt Muis Spot mee op avontuur. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Boek

Duif en muis

Katrien Vandewoude (Auteur), Greet Bosschaert (Illustrator)

Duif vindt het saai in de duiventil. Hij mag niet naar buiten. Maar dan komt er nieuws. Hoe kan dat? Oplopend van AVI-M3 t/m AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ik ben een gorilla

Katherine Alice Applegate (Auteur), Patricia Castelao (Illustrator), Harry Pallemans (Vertaler)

Gorilla Ivan leeft al heel lang in een kooi in een winkelcentrum. Hij moet driemaal per dag kunstjes opvoeren. Als zijn eigenaar een baby-olifant koopt, besluit Ivan om zichzelf en het olifantje een beter leven te bezorgen. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Lannoo (2014)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Azizi en de kleine blauwe vogel

Laïla Koubaa (Auteur), Mattias De Leeuw (Illustrator)

Azizi ziet vanuit zijn plekje in de sinaasappelboom hoe zijn land verandert: zijn ouders hangen reusachtige portretten op van de heersers Toer en Ditta. Elke dag willen Toer en Ditta meer: het beste eten, de mooiste kunstwerken, de fijnste geuren én alle blauwe vogels. Eén blauwe vogel ontsnapt. Samen met Azizi keert hij het tij.

Uitgever

Book Island (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De muur

Willy Spillebeen (Auteur)

Twee Italiaanse studenten graven met een groep vrienden een tunnel onder de Berlijnse Muur door om zo familie en vrienden te helpen ontsnappen naar West-Berlijn. Vanaf ca. 13 jaar.

Boek

Dromer

Saskia Maaskant (Auteur)

Dromer, Mila en William leven in een wereld waarin Beslissers bepalen hoe hun toekomst eruitziet. Ze gaan hier tegenin, want ze willen zelf bepalen of ze dromer, doener of denker worden. Een revolutie volgt. Vanaf ca. 15 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het kleine zwarte visje

Samad Behranghi (Auteur), Ann De Craemer (Vertaler), Korneel Detailleur (Illustrator)

Een klein zwart visje wil ontdekken wat er in de wereld te zien is buiten de beek waar hij opgegroeid is. Ondanks heel wat weerstand, gaat hij toch op pad. De Iraanse auteur schreef dit verhaal als een betoog tegen het dictatoriale regime in zijn land.

Uitgever

Lannoo (2011)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Ode aan een ster

Pablo Neruda (Auteur), Elena Odriozola (Illustrator), Bart Vonck (Vertaler)

Een man (ik-figuur) vangt een ster uit de hemel en verstopt die thuis. Maar een ster straalt voor iedereen. Prentenboek naar een poëtische tekst van Pablo Neruda, met sobere, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 6 jaar.

Uitgever

De Eenhoorn (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Uitverkoren

Carol Lynch Williams (Auteur)

Een 13-jarig meisje groeit op in een polygamistische sekte, zonder contact met de buitenwereld. Ze wordt gedwongen te trouwen met haar zestigjarige oom.

Uitgever

Van Goor (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Prins Nul

Edward van de Vendel (Auteur), Marc Terstroet (Illustrator)

Mink wil niet regeren in een land zonder vogels. Hij is meer dan een nul en leert nee te zeggen. Vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever

Zwijsen (2004)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Niet te stoppen

Angie Thomas (Auteur), Aimée Warmerdam (Vertaler), Akwasi (Vertaler)

Net als Bri (16, ik-figuur) lijkt door te breken als rapper, verliest haar moeder haar baan en dreigen ze uit hun huis te worden gezet. Vanaf ca. 15 jaar.

Boek

De wereld achter het hek

Zana Fraillon (Auteur), Aleid van Eekelen-Benders (Vertaler)

Subhi (ik-figuur) woont samen met zijn zusje en moeder in een vluchtelingenkamp. De omstandigheden zijn vreselijk, maar Subhi weet niet beter, want hij is in het kamp geboren. Dan ontmoet hij Jimmie, een meisje dat buiten het kamp woont. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Gebrek is een groot woord

Nina Polak (Auteur)

Een jonge vrouw die zeilboten van welgestelde families over zee vervoert, verblijft enige tijd in een huis in Amsterdam maar raakt daar steeds meer onthecht.

Genre
Uitgever

Prometheus (2018)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Meneer tijger wordt wild

Peter Brown (Auteur), Edward van de Vendel (Vertaler)

Meneer Tijger voelt zich niet op zijn gemak in de grauwe stad waar iedereen hetzelfde doet. Hij besluit op vier poten te gaan lopen en dat heeft grote gevolgen. Prentenboek met grote illustraties in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Uitgever

Gottmer (2014)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Verwelken

Lauren DeStefano (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

Rhine (16) leeft in een wereld waar door een genetisch virus mannen en vrouwen maar kort leven. Ze wordt uitgehuwelijkt, maar wil zo haar leven niet leven. Vanaf ca. 15 jaar.