Een getalenteerde succesvolle concertpianiste die zich heeft losgemaakt uit de mennonitische gemeenschap is ondanks alles suïcidaal. Haar zus probeert haar te redden.
Een dochter van twee emigranten uit Ghana, die neurowetenschappen studeert, neemt tijdens haar promotietraject noodgedwongen haar depressieve moeder in huis en blikt terug op het heftige verleden van het gezin.
Een ogenschijnlijk gelukkig getrouwde jonge vrouw vertrekt opeens en zonder ook maar iemand in te lichten naar Nieuw-Zeeland, waar zij al liftend allerlei bijzondere mensen ontmoet.
In de jaren tachtig van de 20e eeuw hebben twee studenten en een studente tijdens en vlak na hun afstuderen aan een Amerikaanse universiteit een complexe verhouding.
Persoonlijk relaas door de Britse romanschrijver over zijn depressie en de wijze waarop hij deze te boven wist te komen, waarbij hij adviezen geeft aan lotgenoten.
De na het verlies van haar broertje depressieve Paula gaat mee op reis met de knorrige, oudere Helmut die in de Dolomieten de as van zijn vrouw wil uitstrooien.
Een man, die moeite heeft zijn leven op de rails te houden, ziet op een avond een glimp van zijn sinds acht jaar verdwenen dochter en besluit haar te gaan zoeken.
Twaalf procent van de Belgische bevolking zou in mindere of meerdere mate depressief zijn. Tieleman bezocht negen bekende mannen en vrouwen die depressief waren of nog zijn. Ze beschrijven hun mentale lijdensweg. Maar tegelijk is er ook hoop, worden er oplossingen aangereikt en is er licht aan het einde van de tunnel.
De moeder van Tillie is niet zoals andere moeders. Soms is het leven een groot feest en dan weer komt ze dagenlang haar bed niet uit. Wanneer Tillies vader een nieuwe baan krijgt, verhuist het gezin naar Washington. Vader, moeder en broer Phil zullen met de verhuiswagen meerijden, terwijl Tillie bij een kennis logeert en later zal komen. Wanneer Tillie in Washington aankomt, is haar moeder spoorloos verdwenen. Haar vader weigert iets te zeggen en probeert voor een gestructureerd gezinsleven te zorgen. Phil past zich aan, maar Tillie is vastbesloten haar moeder te vinden. Naarmate Tillie dichter bij de waarheid komt, ontdekt ze dat de zaken een stuk gecompliceerder zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden.
Als een jonge vrouw van midden 20 haar baan en haar geliefde verliest verandert ze van een welbespraakte, goed opgeleide vrouw in een angstige, bedroefde en ongelukkige vrouw.
Een vijfjarig meisje moet zich steeds meer alleen zien te redden nadat haar vader is gestorven en haar hoogzwangere moeder zich vaker afzondert om te rouwen en te rusten.
Na een zware nacht in een hotelkamer wordt de depressieve Walter toegesproken door zijn geweten: een bij het huisvuil gevonden handpop. Door deze beverhandpop te laten spreken, lijkt Walter zichzelf te hervinden.
Een schrijver is op het platteland gaan wonen om zich van de wereld af te sluiten, maar mensen van verschillend pluimage en diverse achtergronden komen toch gewoon zijn leven binnen.
Darius (ik-persoon) wordt gepest en is vaak depressief. Zijn moeder is Iraans, zijn vader Amerikaans. Met zijn vader kijkt hij vaak naar Star Trek en Darius spreekt dan ook vloeiend Klingon. Als hij voor het eerst naar Iran gaat om zijn familie te bezoeken, ontdekt Darius wat vriendschap en je ergens thuis voelen betekenen. Vanaf ca. 12 jaar.
Een vrouw worstelt al jaren met haar geestelijke gezondheid, maar heeft steun aan haar partner. Als ze eindelijk een diagnose krijgt, kan ze echter het gesprek hierover niet aangaan en staat haar relatie op de helling.