Als een kamermeisje in een luxe hotel in de VS een dode gast vindt tijdens haar schoonmaakronde, wordt zij al snel van moord verdacht, maar misschien is zij wel slachtoffer van andere ongure zaken die in het hotel spelen.
Een 16-jarig meisje weet niet hoe lang ze nog te leven heeft. Vanwege die onzekerheid biedt ze aanvankelijk weerstand tegen de toenadering van een jongen, die zelf kanker overwonnen lijkt te hebben.
Een jongen verliest tijdens de oorlog zijn vader bij het overzwemmen van een rivier; zestig jaar later blikt hij terug op zijn leven dat een aantal dramatische gebeurtenissen kende.
Twee bevriende families worden uit elkaar gedreven als de vader van een van de families om politieke redenen wordt vermoord door een zoon van de andere familie.
Sam, een Zwitserse architect met Indiase roots, reist naar Bagdad waar hij misschien een operagebouw mag neerzetten. Een geweldige carrièrekans want een befaamd architect had in de jaren vijftig al eens een operagebouw ontworpen voor Irak, maar dat is nooit gebouwd. Een tijdje later wordt Sam verdacht van spionage en belandt hij in de cel.
Het verhaal van Tengo en Aomame ontrafelt zich verder. De lezer ontdekt steeds meer over de parallelle wereld 1q84. Vragen worden beantwoord, maar nieuwe raadsels duiken op. En is dat de wereld van 1q84, of die van 1984?
Het verhaal van Tengo en Aomame ontrafelt zich verder. De lezer ontdekt steeds meer over de parallelle wereld 1q84. Vragen worden beantwoord, maar nieuwe raadsels duiken op. En is dat de wereld van 1q84, of die van 1984?
Tengo is wiskundeonderwijzer en de ghostwriter van een bestsellerauteur. Aomame is sportschoolinstructrice, maar pleegt daarnaast moorden in opdracht. Zij hebben op het eerste gezicht niets met elkaar te maken, maar gaandeweg blijkt dat hun paden elkaar vroeger gekruist moeten hebben, en het ziet ernaar uit dat dit weer gaat gebeuren. Aomame raakt verzeild in een parallelle wereld, die ze '1q84' noemt. De q staat voor question mark - vraagteken.
Bundel met vijftien verhalen waarin de hoofdpersonen op een of andere manier ten prooi vallen aan 'paralyse': een (geestelijke) verlamming die hun leven hopeloos frustreert en die veroorzaakt lijkt te worden door de sociale en religieuze mores van de Ierse samenleving in Dublin aan het begin van de twintigste eeuw.