Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

477 Resultaten

Sorteren op
Boek

Het hout

Jeroen Brouwers (Auteur)

Een broeder is getuige van seksueel misbruik en vernedering van jongens in een pensionaat bij een mannenkloostergemeenschap, maar zwijgt hierover net als iedereen.

Boek

Alsof het voorbij is

Julian Barnes (Auteur), Ronald Vlek (Vertaler)

Tony Webster, een man van middelbare leeftijd, kijkt met weemoed terug op zijn schooljaren. Hij heeft vriendschappen, een carrière, een huwelijk en een scheiding gehad. Hij heeft nooit geprobeerd iemand pijn te doen. Maar het geheugen is niet perfect. Het kan altijd verrassen, zoals een brief van een advocaat zal bewijzen.

Uitgever

Atlas (2011)

Taal
Doelgroep
Niet beschikbaar
Boek

Zomerhuis met zwembad

Herman Koch (Auteur)

Een arts begaat een medische fout, die misschien geen fout is maar opzet.

Genre
Uitgever

Anthos (2011)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De officier

Robert Harris (Auteur), Paul Witte (Vertaler)

De commandant van de Franse geheime dienst, Georges Picquart, vertelt hoe hij na de veroordeling wegens spionage van de joodse officier Alfred Dreyfus in 1895 ontdekt dat de echte spion iemand anders moet zijn geweest en dat Dreyfus dus ten onrechte een levenslange gevangenisstraf uitzit.

Boek

Wolf Hall

Hilary Mantel (Auteur), Ine Willems (Vertaler)

Thomas Cromwell (1485-1540) bracht het van niets tot ongekroonde onderkoning van Engeland. Hij loodste Hendrik VIII door de scheiding van zijn eerste vrouw, de breuk met de paus en het opheffen van de kloosters. De gebeurtenissen worden vanuit Cromwells perspectief beschreven, waardoor sommige personen, zoals Thomas More, anders worden voorgesteld dan gewoonlijk.

Boek

De waarheid over de zaak Harry Quebert

Joël Dicker (Auteur), Manik Sarkar (Vertaler)

Een jonge Amerikaanse schrijver gaat op zoek naar de waarheid achter de beschuldiging van aanranding en moord tegen zijn leermeester.

Boek

Een heel leven

Robert Seethaler (Auteur), Liesbeth van Nes (Vertaler)

Het leven van een bijna anonieme arbeider in een Oostenrijkse vallei, waar de moderne tijd zijn intrede doet.

Genre
Uitgever

De Bezige Bij (2015)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Solar

Ian McEwan (Auteur), Rien Verhoef (Vertaler)

De Britse natuurkundige en Nobelprijswinnaar Beard, 53 jaar, vadsig, kalend, notoire vrouwenversierder, worstelt met de desintegratie van zijn vijfde huwelijk, zijn wetenschappelijke carrière en zijn overgewicht. Al vele jaren heeft Beard niets meer gepresteerd, hij teert op zijn reputatie en is hoofd van een onderzoeksinstituut voor alternatieve energie alhoewel hij weinig affiniteit met energie- en klimaatproblemen heeft. Door toeval (een fataal ongeluk dat hij naar zijn hand zet) krijgt hij de kans om in een klap zijn relatieproblemen op te lossen, zijn carrière een nieuwe impuls te geven en misschien de wereld te redden.

Genre
Uitgever

De Harmonie (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Gestameld liedboek : moedergetijden

Erwin Mortier (Auteur)

De moeder van Erwin Mortier lijdt aan Alzheimer. Ze heeft geen wilsbeschikking gemaakt en geleidelijk wordt ze door de ziekte overmeesterd. Haar zoon heeft dit wrede proces vastgelegd in een elegie over ouders en kinderen, liefhebben en verlies, over afscheid nemen en herinneren.

Boek

Zeg me wie ik ben

Julia Navarro (Auteur), Marjan Meijer (Vertaler)

Het levensverhaal van een vrijgevochten Spaanse vrouw in Spanje tijdens de Burgeroorlog, in stalinistisch Rusland en nazistisch Duitsland.

Genre
Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Butcher's Crossing

John Williams (Auteur), Edzard Krol (Vertaler)

In 1870 volgt een verlegen domineeszoon in Amerika zijn hart en gaat op bizonjacht in het ruige Westen.

Uitgever

Lebowski (2013)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

De man zonder ziekte : roman

Arnon Grunberg (Auteur)

Sam, een Zwitserse architect met Indiase roots, reist naar Bagdad waar hij misschien een operagebouw mag neerzetten. Een geweldige carrièrekans want een befaamd architect had in de jaren vijftig al eens een operagebouw ontworpen voor Irak, maar dat is nooit gebouwd. Een tijdje later wordt Sam verdacht van spionage en belandt hij in de cel.

Boek

Ventoux : roman

Bert Wagendorp (Auteur)

In het leven van een bijna 50-jarige misdaadjournalist en fietser keren zijn vrienden uit het verleden terug door een uitnodiging om naar Zuid-Frankrijk te komen. De vier besluiten om bij die gelegenheid de Mont Ventoux per fiets te beklimmen. Roman met veel humor over vriendschap en liefde, rouwverwerking, fietsen, keuzes maken en het verloop van de tijd.

Uitgever

Atlas Contact (2013)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kamer

Emma Donoghue (Auteur), Manon Smits (Vertaler)

Een 5-jarige jongen heeft jarenlang met zijn moeder opgesloten gezeten en moet na zijn bevrijding leren hoe het er in de wereld aan toe gaat.

Boek

Liefde

Karl Ove Knausgård (Auteur), Marianne Molenaar (Vertaler)

Tweede deel van de autobiografische romancyclus van de Noorse auteur over zijn vader- en schrijverschap. Vervolg op 'Vader'.

Uitgever

De Geus (2012)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De jongen die zijn vader zocht

John Boyne (Auteur), Ton Heuvelmans (Vertaler)

De vader van Alfie gaat vechten in de Eerste Wereldoorlog. Alfie krijgt eerst nog brieven, maar dan hoort hij niets meer. Wat is er met zijn vader gebeurd? Vanaf ca. 11 jaar.

Boek

De overlevenden

Alex Schulman (Auteur), Angélique de Kroon (Vertaler)

Drie jonge mannen keren terug naar het zomerhuis waar ze vroeger met hun ouders de zomervakanties doorbrachten. Ze hebben de urn met de as van hun moeder bij zich om in het meertje bij de 'stuga' uit te strooien.

Genre
Uitgever

De Bezige Bij (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Liefde verkennen

Hilary Mantel (Auteur), Marijke Versluys (Vertaler)

Drie meisjes worden volwassen in de jaren '70 en '80 wanneer ze van hun kloosterschool overstappen naar het universitaire wereldje in Londen, waar anorexia nervosa een van hun grootste problemen is.

Boek

Wonder

R.J. Palacio (Auteur), Esther Ottens (Vertaler)

August Pullman heeft een ernstige gezichtsafwijking. Op zijn tiende gaat hij voor het eerst naar een gewone school, waar hij meteen gepest wordt. Maar Auggie geeft de moed niet op en probeert zijn klasgenoten ervan te overtuigen dat hij net als hen is, ondanks zijn afwijkende uiterlijk.

Uitgever

Querido (2013)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Onderhuids

Nicci French (Auteur)

Wanneer een aantal vrouwen brieven krijgt van een seriemoordenaar, waarin hun dood wordt aangekondigd, neemt de politie de zaak aanvankelijk niet erg serieus.